(۰۲ شهریور ۱۳۹۸ ۰۳:۰۵ ق.ظ)marvelous نوشته شده توسط: دوستان عزیز
یه مشکلی که من خیلی باهاش درگیرم این روزا سر درس خوندن، فکر میکنم مشکل بچه های دیگه هم باشه کم و بیش. تصمیم دارم اینجا مطرحش کنم تا با تجربه دوستان موفق بتونیم با این مشکل هم کنار بیایم.
اول لب کلام رو میگم : آقا ما موقع درس حواسمون پرت میشه الکی و نمیدونیم اصلا چی میشه هی میریم تو یه عالم دیگه و وقت کشی صورت میگیره. چیکار کنیم این اتفاق نیفته؟
خب حالا در مورد خودم به شکل مقطعی صحبت میکنم. من نمیخوام بگم با شغل قبلیم خداحافظی کردم چون اگه کسی آلوده ی هنر شد تمام!
من الان خیلی انگیزه دارم و خوب هم درس میخونم و پیش میرم و مشکل خاصی هم ندارم. فقط بعضی اوقات سر درس که هستم مثل امشب، یهو کرم صحنه و کارگردانی منو میگیره. یهو خلاقیتم میزنه بالا و شروع میکنم یه فیلم یا یه تئاتر دکوپاژ میکنم!!! همه اینا تو ذهنم اتفاق می افته و یهو به خودم میام میبینم اه یه ربع گذشته من فکرم جایی دیگه بوده. البته اینو هم میدونم که اینا همش از بابت استرس و اینکه بعد از حدود بیست و اندی سال رفتم سراغ رشته فنی و ریاضیات ناشی میشه. من نمیخوام در این مشکل عمیق بشم و خودمو درگیرش کنم. به قول خودم این یه باگه و باید از بین ببرمش. بنابراین تقاضا دارم برای تمرکز هر چه بهتر و دوری از این افکار غیر درسی یه راهکار ارائه کنید.
سپاس
سلام.
همین طوری که دوستان اشاره کردن این اصلا چیز عجیب و غریب و خاصی نیست که فکر کنی فقط خودت درگیرش هستی. برای همه رخ میده. برای یکی بیشتر و یکی کمتر. تمرکز هم مثل خیلی چیزهای دیگه یه مهارت اکتسابی هست.
حواست باشه وقتی تمرکزت میپره دچار خودسرزنشی نشی. خودت رو الکی سرزنش نکن. به خودت فرصت بده و با خودت صبورانه رفتار کن. به خودت فرصت بده که تمرکز رو یاد بگیره .
البته همه ی اینها رو حتما خودتون هم میدونستین ولی خوب احساس کردم گفتنش خالی از لطف نیست.
برای افزایش تمرکز یه تمرین هست که من تعریفش رو زیاد شنیدم و خیلی از روانشناس ها هم توصیه میکنن.
این کار رو روزانه پنج دقیقه انجام بده. و یا اگر مقدور بود روزانه دو سه بار.
برو به محیط ارومی که حواست رو پرت نکنه. مثلا نور زیاد٫ تاریکی زیاد٫ سر و صدا و کلا چیزی که بخواد توجه تو رو جلب کنه نباشه. چشمهات رو ببند و یک حرف مثلا "میم" یا یه اسم مثلا "اسمان" رو در ذهنت داشته باش. پنج دقیقه سعی کن فقط همین یه واژه تمام ذهنت رو پر کنه. و ذهنت رو بگیره. مثل یه صفحه ی سفید که فقط همین یه واژه درش نوشته شده. اوایل متوجه میشی که نمیتونی و چیزهای دیگه هم میان وارد این صفحه میشن اما به مرور و با تمرین تمام فکر های مزاحم از بین میرن. بعد از مدت میبینی ذهنت روشن شده و هیچ فکر مزاحمی نیست و میتونی کل پنج دقیقه رو فقط به یک چیز و با عمق زیاد فکر کنی.
تمرین میخواد و سرسختی.