(۲۴ مرداد ۱۳۹۴ ۰۳:۱۲ ب.ظ)سیدرضا بازیار نوشته شده توسط: من تازه کنکور سراسری دادم و میخوام برم دانشگاه
احتمالا ۴-۵ سال دیگه کنکور ارشد دارم و میخوام همین الآن واسه یه رتبه خوب آماده بشم
اگه ممکنه لیست دروس + ضریب هر درس رو بهم بگید که در کنکور ارشد میاد
میخوام از امروز همراه با دانشگاه, کمی هم کتاب های کنکور ارشد رو بخونم
سلام
اول از همه اگه امکانش هست می خواستم بدونم رتبه کارشناسی تون چند شده؟
بعد هم می خواستم بگم که مطمئن باشید تصورتون از رشته های دانشگاهی تا قبل از ورود به دانشگاه و تا قبل از سال دوم و سوم تحصیلتون تصور خام و نامشخصی هست. بنابراین اینکه می گید برنامه نویسی بلدید و با نرم افزارهای ماکروسافت می تونید کار کنید خیلی چیز ابتدایی و پیش پا افتاده ای هست. رشته کامپیوتر با اون چیزی که توسط برنامه های تفریحی باهاش آشنا میشید و ازش تصور می کنید زمین تا آسمون تفاوت داره.
کلا توی کشور ما دانشگاهی که قبول می شید خیلی توی آینده تأثیر گذار است. البته نباید خواسته و علاقه و اراده انسان هارو هم دست کم گرفت. به طور مثال چیزی که توی دانشگاه های سراسری تدریس میشه با چیزی که توی دانشگاه های آزاد تدریس میشه و روش های تدریس خیلی باهم تفاوت دارند. همین مسئله برای دانشگاه های سراسری شهرستان و دانشگاه های برتر هم برقرار است. بنابراین کیفیت استادها و نحوه تدریس شون خیلی به دانشگاهی که در اون قبول میشید بستگی داره. البته مثال عکسش هم برقرار است که با مطالعه شخصی از دانشگاه معمولی توی دانشگاه تاپ ارشد قبول بشید.
از الآن برای کنکور ارشد آماده شدن خیلی زوده. مثل این می مونه که از دبستان برای کنکور سراسری آماده بشین. (البته با این وضعیت مملکت ما خانواده ها دارن همین کارو می کنن که خیلی غلطه) مطمئن باشید که اگه درس های اصلی رشته تونو اگه خوب بخونید و بفهمید کنکور ارشد دادن هم خیلی راحت میشه. تا درسی رو نفهمیده باشید تست هاشم نمی تونید خوب بزنید.
پیشنهاد من فعلا برای شروع اینه که درس های اصلی رشتتون که توی دانشگاه تدریس می شن رو با دقت مطالعه کنید. سعی کنید جزوه استادهای دانشگاه های خوب رو بخونید. نذارید مبحثی براتون نامفهوم باقی بمونه. بیشتر روی معدلتون تمرکز کنید. البته اینم بگم که به نمره ای که اساتید محترم میدن خیلی بسنده نکنید چون ممکنه خیلی زحمت بکشید ولی استاد نمره خودتون رو نده و یا برعکس زحمتی نکشید و استاد نمره عالی بهتون بده. در مجموع تمرین های دانشگاه های برتر رو حل کنید و سعی کنید توی دروستون تا می تونید پروژه های مرتبط انجام بدید تا هم درس جا بیفته و هم مهارت های عملی کسب کنید.
در آخر پیشنهاد دیگه ای که دارم اینه که هرجا که قبول شدید از بچه های همون دانشگاه مشورت بگیرید. به نظر من افرادی که توی یه دانشگاه قبول شدن تقریبا سطح درسیشون یکسانه. بنابراین از افرادی که از دانشگاهتون فارغ التحصیل شدن و کنکور دادن بعدا درباره ی کنکور بپرسید.
بعدا بپرسید چون ممکنه تا زمانی که شما می خواید کنکور ارشد بدید سنجش تغییرات زیادی توی آزمون هاش ایجاد کنه بنابراین سعی کنید به روز باشید تا اینکه جلوجلو پیش برید. (یه مثالش که برای خودم اتفاق افتاد این بود که ما توی دبیرستان داشتیم برای مسابقات ربات های امداد (مسیریاب خطی) آماده می شدیم، اما همون سالی که می خواستیم شرکت کنیم قوانین مسابقه زمین تا آسمون عوض شدن و یکسری قوانینی برای ربات ها قرار دادن که به هیچ وجه نمی شد توی ۲هفته طرح رباتشو داد برای همین نتونستیم اون سال توی مسابقات شرکت کنیم)
بنابراین این که مطمئن باشید چیزی که دارید براش آماده میشید تغییر چندانی نداره خیلی مهمه تا برای چیز بیهوده ای آماده نشید. پس پیشنهاد اول و آخر این است که بچسبید به درستون و تا سال آخر به فکر کنکور نباشید.
امیدوارم که موفق باشید و چیزی که قبول میشید همونی باشه که واقعا دلتون می خواسته
پ.ن: متأسفانه مشکل کشور ما اینه که مردممون خیلی چشم و هم چشمی دارن و به جای اینکه به فکر این باشن که به چیزی که علاقه دارن بپردازن و بچه هاشونو دنبال اون کاری بفرستن که توش استعداد دارن و استعدادیابی کنن دنبال اینن که کاری کنن که دهن بقیه سرویس بشه. مثلا دانشگاه تاپ قبول بشن یا رشته دهن پرکن برن درحالی که توی اون رشته نه استعدادی دارن و نه علاقه ای برای همین می شن یکسری آدم های تحصیل کرده که فقط مدرک دارن نه مهارت و تجربه. (مثالش یکی از آشناهای خودم که رتبه زیر ۲۰ انسانی داره ولی همه خانواده بهش می گن برو حقوق بخون چرا چون وکیلا پرستیژ دارن پول پارو می کنن درحالی که خودش به چیز دیگه ای علاقه داره) درحالی که اگه هرکس انرژی شو توی اون راهی که بهش علاقه داره صرف کنه خیلی آدم موفق تری توی زندگیش میشه و زندگی سالم تر و شادتری خواهد داشت.
اگه مشاورتون قبل از کنکور دادن بودم بهتون می گفتم اول بفهمید که چی دوست دارید بعد برای رسیدن بهش تلاش کنید. اینطوری وقت و زندگی تون تلف نمیشه.