سلام
این توضیحات زیر برای دوستانی هست که در مورد معدل موثر سوال داشتن.
در واقع سازمان سنجش، معدل رو ضرب در یک ضریبی خواهد کرد و نام این حاصلضرب رو معدل موثر گذاشته.
که برای دانشگاه های آزاد و پیام نور و اصولا غیر دولتی ضریب ۱؛ با این فلسفه که در این دانشگاه ها استادا الکی نمره میدن و خلاصه بالاتر از نمره ای که باید بدن، نمره میدن.
بنابراین : معدل =معدل موثر
برای دانشگاه های دولتی ضریب بالاتر از ۱؛ با این فلسفه که استادا در این دانشگاه ها الکی نمره نمیدن و باید به معدل این افراد اضافه بشه. با این توجیه که مبادا افرادی که در دانشگاه های دولتی هستند، از نظر معدل،نسبت به افرادی که در دانشگاه های آزاد یا پیام نور هستند( همان هایی که نمره اضافی میگیرن
)، شانس کمتری داشته باشند.
بنابراین : مثلا (معدل *۱/۰۵) = معدل موثر
البته این ضریب از ۱/۰۱ تا حدودا ۱/۱۲ باتوجه به نوع دانشگاه دولتی، متغیر خواهد بود.
که البته به نظر من سنجش کار اشتباهی میکنه، چون در دانشگاه آزاد یا پیام نور، الکی نمره به دست نمیاد مخصوصا پیام نور.
و اصلا من نه تنها با اینگونه محاسبه معدل موثر مخالفم بلکه اصلا با تاثیر معدل در کنکور مخالفم چون نمره ای که استادی در هر دانشگاهی میده ربطی مستقیم به سلیقه و طرز فکر آن استاد داره.
خیلی شنیدم و دیدم که بعضی از استاد های دانشگاه های دولتی که میگن بالاترین نمره کلاس من همان نمره بیست کلاس من خواهد بود در صورتی که خیلی شنیدم در مثلا دانشگاه آزاد که بالاترین ۱۷ بوده و همین ۱۷ هم ثابت مانده و دچار افزایش نشده.