(۱۶ بهمن ۱۳۹۳ ۰۲:۴۸ ب.ظ)x86 نوشته شده توسط: مهندس بزرگوار کار سختی نیست برای پیدا کردن زاویه ی بین دو خط می تونی به این صورت عمل کنی. هر خط رو میشه با دو تا نقطه نشون داد، بنابراین ما چهار تا نقطه داریم . فرض کن خط اول موازی محور Xها است و خط دوم با این خط یه زاویه ای میسازه. خط اول و دوم تو یک نقطه مشترک هستن. کاری که باید انجام بدی اینه: فرض کن اسم چهارتا نقطه این باشه P1, P2, P3 که نقطه ی P2 بین دو خط مشترکه و نقطه ی P1 برای خط اول هست. حالا فرض کن P3 روی دایره ای به شعاع خط دوم یعنی r، قرار داره که مرکز دایره P2 هست. حالا فرض کن که [tex]P_3=(X_3,Y_3)[/tex] و [tex]P_2=(X_2,Y_2)[/tex] . حالا [tex]P_3=(X_3,Y_3)[/tex] رو جور دیگه ای هم میتونی حساب کنی به این صورت:
[tex]X_3-X_2=r\cdot Cos(\theta)[/tex] یا [tex]Y_3-Y_2=r\cdot Sin(\theta)[/tex] به این ترتیب می تونی زاویه ی مورد نظر رو از رابطه ی [tex]Cos^{-1}(\frac{(X_3-X_2)}{r})[/tex] یا [tex]Sin^{-1}(\frac{(Y_3-Y_2)}{r})[/tex] بدست بیاری.
اتفاقاً کار سختی هست.
تعداد ۴ ضلعیهایی که اندازهی هر ۴ ضلعشون مشخص هست، یکتا نیست. برای مثال شما یه مربع در نظر بگیر که از یه طرف بهش تنش وارد میکنی، میشه یه لوزی. هر چقدر بیشتر تنش وارد کنی، زاویههای لوزی به سمت ۰ و ۱۸۰ میل میکنه، پس یکتا نیست.
اما چون مساحت هم داده شده، احتمال زیاد جواب یکتا باشه.
به نظرم باید اینطوری حل بشه که اول یه چهارضلعی (از بین بینهایت جواب ممکن) با ابعاد در نظر گرفته شده ساخته بشه. به نظر میاد در این مرحله نکته فقط این هست که کدوم ۳ ضلع از ۴ ضلع باید کنار هم باشند؛ چون اگر جواب مساله یکتا باشه، اینکه کدوم دو ضلع روبروی هم قرار گرفته باشند هم یکتا خواهد بود.
بعد یکی از قطرها رو در نظر میگیرم. ۲ تا مثلث بدست میاد که حاصل جمع مساحت این دو مثلث میشه مساحت ۴ ضلعی. طبق فرمول هرون، با دونستن ۳ ضلع مثل میشه مساحت رو بدست آورد. اینجا در هر دو مثلث ضلع سوم مجهول هست ولی مساحت معلوم هست. پس میشه حاصل جمع دو رادیکال که زیر رادیکال از مرتبهی x^4 هست. بعد از پیدا کردن قطر زاویهها هم بدست میاد.
شاید یه راه دیگه (بعد از اینکه به این نتیجه رسیدید که کدوم دو ضلع روبروی هم باشند) این باشه که از فرمول مساحت بر اساس زاویهها هم استفاده کنید. اینطوری که مساحت هر مثلث برابر هست با نصف حاصل ضرب دو ضلع مجاور در سینوس زاویهی بینشون. البته خود رابطهی هرون هم از این طریق بدست اومده.