سلام دوستان.دیدم جدیدا چند تاپیک درمورد زبان ارشد بحث میشه گفتم تجربیات و راهی که رفته بودم رو در اختیار بقیه بذارم شاید مفید باشه.و شاید افراد دیگه ای هم باشن با تجربه تر ازمن و اونها هم بذارند.
۱۰ تا تست اول (که بیشتر مربوط به معنی کلمات است) معمولا خیلی سخت اند و فقط در صورتی که زبانتون در حد خیلی خوب باشه میتونید بزنید(یعنی اونهایی که خیلی متون انگلیسی مطالعه میکنند) - من که نقطه قوتم زبان هست تا بحال به ندرت پیش اومده بتونم از اینها بزنم
، نه اینکه هیچی بلد نباشم ولی خیلی وقتا بین دو کلمه شک کردم و نزدم
. در کل اگر سئوالات چند سال رو مرور کنید دستتون میاد که سطح این ۱۰ سئوال اول چیه و چقدر باید بخونید که بتونید بزنید
!
۵ تا تست بعدی (تست ۱۱ تا ۱۵) که سئوالات گرامری هستند و هرسال مشابهشون تکرار میشه و با یادگرفتن اون نکات گرامری راحت میشه صحیح زد.خیلی حیفه اگه نتونید از اینها بزنید چون چیزی در حد دبیرستان و دانشگاهه نه بیشتر و حدس زدنشون یه قاعده و روش مشخصی داره. من که با مرور تستهای سالهای قبل و با تکیه بر اطلاعاتی که تو زبانکده یاد گرفته بودم(درحدمتوسط)تابحال اغلبشون رو صحیح زدم.
۱۵ تست باقیمانده هم مربوط به درک مطلبه.سطح سختی کلماتش از ۱۰ تای اول بهتره و لی از ۵ تای دوم سخت تره
زدن این تستها مهارت سریع خوندن میخواد.نباید بشینید یه متن رو از اول تا آخر بخونید بعد برید سراغ سئوالات.چون دوباره مجبورید برای جواب باز هم از اول متن رو بگردید.و اینطور وقتتون هدر میره.شما باید از هر پاراگراف جمله اولش رو بخونید.یا یک نگاه سریع بهش بندازید
روش من تو حل سئوالات این بوده:
اول یه دور خیلی سریع و خلاصه متن رو بخونید و دستتون بیاد که کلا راجع به چیه؟ (مثلا راجع به زبانها و آتاماتای منظم هست؟ یا درمورد امنیت شبکه؟یا... )اصلا ممکنه هم نتونید حدس بزنید راجع به چیه! اگر نتونستید حدس بزنید که به خودتون فشار نیارید و ناراحت نشید چون بسیار وقتتون رو میگیره! مطمئن باشید خیلیای دیگه هم متوجه نمیشن.برید سراغ بقیه آسونها.
بعد از اون تست رو بخونید و بفهمید که چی ازتون میخواد.بعد گزینه هاش رو بخونید(و کلمات کلیدی و مهم رو تو ذهنتون ثبت کنید).
در آخرتوی متن دنبال اون واژه های کلیدی بگردید.
به نظر من که این سریعترین روشه.من که مثلا زبانم خوب بود توی کنکورهاحدودا ۳۰% میزدم!
درضمن زبان علوم کامپیوتر همیشه آسونتر از مهندسی بوده و من همیشه بالاتر میزدم.
سطح سختی سئوالات همه دروس از جمله زبان هرساله متغیره.یه سال همه میگن چقدر آسون بود و درصدشون خوب میشه.یه سال دیگه خیلی سخته.پس باتوجه به پایه زبانتون و یک برنامه ریزی خوب برای پوشش دادن بیشتر دروس ارشد جلو برید.
برای سئوالات گرامری و درک مطلب (تست ۱۱ الی آخر)خوندن سئوالات سالهای پیش هم خیلی بهتون کمک میکنه.
اگر شما هم زبانتون پایه اش قویه ، قوی ترش بکنید ولی اگر ضعیف بودید ، الان(موقع خوندن برا ارشد) و سر جلسه کنکور وقتتون رو هدر میده.بهتره که وقتتون رو برای تستهای ضریب بالا بزارید.
سر جلسه هم زبان رو آخر بذارید و مدیریت وقت داشته باشید.چون فکر کردن به تستهای زبان ذهنتون رو خسته میکنه و نمیتونید سئوالای فکری که نیاز به تعمق و تمرکز داره رو خوب بزنید.
امیدوارم که موفق باشید.