من خودم تا زمانی که سر کار نرفته بودم اصلا یک دید فانتزی نسبت به کار عملی داشتم
کلا کار عملی و واقعی خیلی متفاوت هست با اون چیزی که تو دانشگاه حتی بهترین دانشگاه ها یاد میدن. خیلی چیزا رو که اصلا یک کلمه هم دربارش نمیشنوید تو دانشگاه!
به نظر من ۲ نوع مهارت برای کار عملی هست که باید یاد بگیرید:
نوع اول مهارت های فردی و نوع دوم مهارت هایی برای کار گروهی (اون چیزی که الان تو شرکت ها استفاده میشه!)
مهارت های فردی همون دوره هایی هست که تو دوره های آموزشی آموزشگاه های آزاد یاد میدن.
نوع دوم هم کارهایی هست تو آموزشگاه ها یاد نمیدن و باید تو کار یاد بگیرین.
من نرم افزاریم فقط چندتا نمونه از مهارت های دوم میگم که دستتون بیاد:
مثلا وقتی قراره تو یه شرکت کار تیمی بکنید ، تیم از یک متد تولید نرم افزار مثلا اسکرام استفاده میکنه. تو دانشگاه ما فقط درباره آبشاری و حلزونی و ... یه چندتا شکل و دیاگرام با یکی دو پاراگراف توضیح دیدیم! اصلا دربارش چیزی نمیدونیم حتی بعضی ها اسم اسکرام رو هم شاید نشنیده باشن! ولی وقتی تو یه شرکت میرید با اینا کار میکنن و حتی نرم افزارهایی مربوط به متدلوژی دارن که باید کارهایی که انجام میدی رو توش وارد کنی و ...
یه مثال دیگه درباره اینه که وقتی تیمی کار میکنید هر کسی داره یه گوشه نرم افزار رو مینویسه. تو شرکت ها از یه نرم افزار "کنترل ورژن" استفاده میشه که همه کدهای نوشته شده در اون ذخیره میشه تا هرکسی یه بخشی رو نوشت بقیه هم بتونن از اون برای مثلا تست کد خودشون استفاده کنن. من تو کل دوران تحصیل اصلا اسم این نرم افزار رو نشنیده بودم ، اصلا تا حالا به این مساله فکر هم نکرده بودم که چند نفر چطوری تیمی کد مینویسن! فکر میکردم اخرش دیگه لابد با فلش کدهاشون رو میدن به هم!
یه مثال دیگه اینه که هر شرکتی یه استاندارد کدنویسی برای تیم های برنامه نویسش داره که همه برای خوانایی و یکدست بودن کد باید رعایت کنن! تو اون شرکتی که من بودم آخر هفته ها کلاس آموزشی بود با موضوع هایی مثل کد استاندارد یا مثلا دیزاین پترن ها که اینم خودش یه موضوع دیگه هست! از یکی از رفیقام تو بهشتی شنیدم که یکی از کلاسای ارشد موضوعش همین دیزاین پترن ها هست! خداروشکر!
حالا چیکار کنیم؟؟!
تو دوره ارشد اون طوری که من از دوستام شنیدم خیلی وقته آزاد دارین! میتونید رو دوره های آزاد وقت بزارین برای مهارت های فردی تون یا برین یه جایی کار کنید.
اما نکته اصلی اینه که هدفتون چیه؟
اگر میخواین بعد از ارشد برین سر کار که خوب تز ارشدتون رو یه موضوع کم کار بردارین و زیاد هم برای معدل خودتون رو به زحمت نندازین و روی کسب مهارت تمرکز کنید! این کاریه که فعلا من میخوام بکنم!
اگر قصد ادامه تحصیل دارین و دکترا و احتمالا اپلای و در آینده به فکر تدریس کردن به عنوان شغل ، من پیشنهاد میکنم که قید مهارت رو بزنید و بچسبید به معدل و مقاله دادن و بالا بردن سطح زبان تون.
موفق باشید.