سلام
من پارسال رتبه ۳۰ امنیت آوردم و شبانه امنیت امیرکبیر قبول شدم. چون اون موقع ما برا انتخاب، بین امنیت امیرکبیر و فناوری اطلاعات شریف زیاد شک داشتیم، سعی می کنم تو یه پست اون سوالایی که برا خودم اون موقع مطرح بود و از نگاه خودم پاسخ بدم، شاید سوال خیلی های دیگه هم باشه... امیدوارم که کمکی کرده باشه...
متاصفانه زیاد اینجا فعال نیستم، اگر کسی سوال دیگه ای هم داشت، میتونه با ایمیل "siya.hatami@gmail.com" باهام تماس بگیره.
خوب...
کلاً
دغدغه امنیت امیرکبیر، کاملاً به دغدغه اساتید اون برمیگرده. یعنی، این اساتید هستند که برا امنیت اینجا هدف تعریف می کنن.
از اونجا که اساتید می تونن دغدغه های زیر رو داشته باشن:
مانند: ارائه یک مطلب کاملاً علمی مفید یا گذروندن یکسری درس مطابق با علوم به درد نخور خودشون یا کسب شهرت و یا تخریب اساتید دیگر و ...
سرفصل های درسی این گروه رو هم تحت تاثیر قرار می دهد. برای مثال، اینجا یکسری دروس اجبار شدن که در اصل از طرف وزارت علوم تاییید نشده اند و اساتید اینجان که اجبار کردن و حق انتخاب رو از دانشجو گرفتن... چرا؟ چون استاده درس دیگه ای بلد نیست و اگه اون درس رو هم نخواد ارائه بده، باید دمش و بذاره رو کولش و خوش گلدین
کلاً اینجوریه که تو اکثر کارهایی که تو
رشته امنیت اینجا انجام میگیره، آنچنان اصول ریاضی و مفاهیم عمیق و دقیق کامپیوتر (مثل سیستم عامل و ...) دیده نمی شه.. و اینجوری هم نیست که دغدغه هک و فضای سایبری و .... داشته باشه! مونده به استاد و موضوعی که انتخاب میکنی، فاصله ات با این دغدغه ها تعیین میشه... این تصور رو داشته باشید که ممکنه شما بیایید امنیت امیرکبیر و بعد ۵ ترم فارغ التحصیل بشین، در حالی که هیچ شناختی از هک کردن سیستها، یا ابزارهای مقابله با آن رو نداشته باشید. چون برخلاف تعبیر غلطی که بیرون از محیط های دانشگاهی (علمی) از امنیت ارائه میشه، شما قرار نیست که به عنوان یک هکر تربیت شوید. چون اساساً اگر به دانشگاه های تراز اول دنیا و افراد مشهوری که تو حوزه امنیت تحقیق میکنن، توجه کنید، متوجه میشین که مسائل مانند هک و .... اصلاً از نظر اونا یک کار قابل استناد نیست و در نتیجه باید بیرون از دانشگاه پیگیری شود.(کاری که شریف سعی می کند با برگذاری مسابقات هک و ... توجه افراد غیر دانشگاهی رو به خودش جلب کنه!). بلکه با تحصیل امنیت در یک محیط آکادمیکی، شما باید بتوانید راجب مدل های امنیتی اثبات شده ای نظر بدهید که اون مدل ها، سعی کرده اند یکی از اهداف ظریف امنیت رو ارضا کنند (که حالا می توان اون مدل رو در برنامه های مختلف، به کار برد). در واقع، تعاریف ظریفی از امنیت ارائه میشه، و شما لازم است که اون تعریف رو در بسترهای مختلف نرم افزاری و پروتکلی و رمز و ... بسنجید....... خلاصه، خواستم بگم که این تصور رو نداشته باشید که دغدغه امنیت تو امیرکبیر و هر دانشگاه مبتنی بر علم (نه مبتنی بر بازار کار یا علاقه عامه) تربیت افراد کلاه به سر و ناشناس خطرناک و زبل که تو پشت صحنه کارهاشون آهنگ های گروه Era رو پخش میکنن نیست!
البته اینجا، همون اوایل دوره آموزشی هک رو ارائه میدن که یه نگاه کلی از ابزارهای هک رو معرفی میکنن که خیلی کمک می کنه که اگه بعداً خودتون خواستین تو اون حوزه کار کنید، راحت تر بتونید شروع کنید. (اساتیدش هم از بهترین های هک ایرانه که یه دوره رو ۴تا استاد که هرکدومشون تو یه حوزه ای تخصص دارن، بصورت کاملاً عملی معرفی میکنن... و همشون هم امیرکبیرین
). از امسال دو دوره شده که فرصت بیشتری برا یادگیری عملی فراهم میکنه.
اما
بازار کار امنیت:
نمیدونم
چون دنبالش نرفتم... ولی از بچه هایی که برا مصاحبه جاهای مختلف رفتن، شنیدم که اسم امنیت امیرکبیر، خیلی کمکشون میکنه... نیاز بازار هم برا این رشته، کم نیست.
و اما
اساتید:
اینجا ۶تا استاد داره که همونطور که گفتم، ضمینه های کاری این اساتید هستند که موضوع های پایان نامه رو به دانشجوها force میکنه. چون اگه به یه موضوعی علاقه داشته باشی، ولی استادی نباشه که تو اون ضمینه کار بکنه، یا استادی که تو اون موضوع کار میکنه، ظرفیت دانشجوش پر بشه (یعنی یکسری دانشجوی دیگه رو برداره) دیگه نمی تونی تو اون موضوع کار کنی و باید بری رو فیلد کاری استادت! ولی به جرات میشه گفت که سعی کردن از همه گرایش ها و ضمینه های مختلف استاد داشته باشن. (هرچند که استاده هیچی بارش نباشه...) حداقل این امکان رو میده که تو ضمینه های مختلف حق انتخاب بیشتری داشته باشی، که بتونی رو فیلدی که علاقه داری کار کنی. چون نهایتاً هم خودت باید کار کنی و استاده زیاد کمکی نمیکنه!
لیست و مشخصات تحصیلی اساتید رو می تونید تو سایت دانشگاه مشاهده کنید. اینم
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
انشاالله اطلاعات خصوصی و ضمینه های کاری اساتید رو بعد از قبولیتون، حضوری بهتر متوجه خواهید شد
ولی از
ضمینه های مختلفی که کار میکنن، میشه به موارد زیر اشاره کرد:
رمزنگاری، پروتکل های امنیتی، پردازش های امن، تشخیص نفوذ و شناسایی نفوذ و فارنسیک (پیگیری نفود از روی شواهد)و امن سازی سیستم ها پایگاه داده و امن سازی و طراحی زبان های برنامه نویسی امن و اثبات و تایید پروتکل های امن، تشخیص صحت اطلاعات و ...
شرایط امنیت امیرکبیر، یه مقدار که چه عرض کنم، کلاً با رشته های دیگه فرق می کنه. اینجا:
- واقعاً نمره نمیدن و میانگین معدل بچه ها ۱۵ هست در حالی که برا شبکه ۱۸ هست... که این قضیه برا کسایی که بخوان دکترا رو بدون کنکور، با شرط معدل، همینجا بمونن سخت میکنه.
- تو دو ترم اول، واقعاً فشار و تحمیل کارهای سنگبن و زیاد رو تجربه خواهید کرد.... امکان نداره کسی اینجا بیاد، و حداقل یه بار به ترک تحصیل فکر نکنه!... اصلاً ممکنه به علم و ادامه تحصیل علاقه داشته باشین، ولی انقدر فشار میارن که کلاً از درس زده بشین! ( که دلیلش رو هم اومدین، متوجه میشین... به خاطر کشمکش اساتید و اینکه بخوان جلب توجه کنن... اومدین اینجا، برخلاف سال بالایی هامون، خوب پته شون رو رو آب میریزم ). پس به هیچ وجه، امکان کار کردن تو سال اول رو نخواهید داشت.
- ۹۰ درصد بچه ها ۵ ترمه تموم میکنن ( ویا بیشتر).
- اگه یه دانشگاه دیگه می رفتین و این فشارها رو میدیدین، تحمل نمی کردین، و می گفتین چه اشتباهی کردم که امیرکبیر نرفتم، جون فکر میکردین اون فشارا، به خاطر ضعف اون دانشگاه باشه... در حالی که واقعیت اینه که تو ضمینه IT و به خصوص امنیت، این ضعف ایران هست، نه دانشگاه... و تنها چیزی که تحمل این سختی ها رو تو امیرکبیر ممکن می کنه، اینه که میگی، حداقل بیرون از دانشگاه هم تقریباً میدونن که امنیت امیرکبیر سخت گیرانه است! همین هم باعث میشه که به عنوان اولین جا قبولش داشته باشن)
من اگه برگردم عقب و دوباره انتخاب رشته بکنم، بازهم اینجا رو انتخاب میکنم. نه به خاطر همه این حرفها، بلکه صرفاً به خاطر فیلدی که کار می کنم. چون استادش فقط اینجاست (برا کسایی که به طراحی زبان های امن علاقه دارن، باید بگم که امکان نداره تو ایران، جایی بهتر از اینجا پیدا کنید. اصلاً جاهی دیگه استادش نیست که بخواد ارائه بشه (حتی شریف)... فقط خوب search بزنید که مطمئن بشین که این موضوع مورد علاقتون باشه!). برا همین، یه تاکید اساسی
خیلیییییییییییییییییییییییییییی مهم میکنم که تو این فرصت کم، جستجو بکنید که به چه موضوعی علاقه دارید. چون اگه موضوعی که علاقه دارین تو اون ضمینه کار کنید، استادش تو شریف هم باشه،
حتماً حتماً حتماً حتماً حتماً، شریف و بزنین که آرامش داشته باشین! زیاد توفیق نمی کنه کجا باشین، مهم اینه که چیکار می کنید.
البته باید بگم که برا کسی که بخواد دنیا رو امنیتی ببینه، امیرکبیر بهترین انتخابه...
خوب.. البته اینا نگاه من بود، و کاملاً معلوم بود که میشه نظرات شخصی ام رو از صحبتام شناسایی کرد....
آرزوی موفقیت می کنم و تشکر از همه بچه هایی که راهنمایی می کنن... و تشکر ویژه از مدیر سایت