ظاهراً رفتن استیو بالمر چندان هم یک باره و بی حساب نبوده و خبرهایی پشت پرده جریان دارد که کم کم از آنها مطلع می شویم.
ساعاتی پیش مقامات ردموند رسماً اعلام کردند که کسب و کار ابزارها و خدمات نوکیا را با مبلغی بیش از ۷ میلیارد دلار و به صورت نقد ابتیاع می کنند. مایکروسافت ۵ میلیارد دلار برای بخش تلفن همراه و ۲.۱۸ میلیارد هم برای پتنت های نوکیا پرداخت خواهد نمود. این معامله قرار است در سه ماهه نخست ۲۰۱۴ و پس از تایید آن توسط سهام داران و مراجع قانونی اجرایی شود.
مدیران عامل هر دو شرکت در پستی مشترک آورده اند: «حال نوکیا فصل بعدی خود را رقم خواهد زد و این مهم را با تمرکز روی امکان تحرک از طریق پیشگامی اش در بخش های شبکه، نقشه و مکان یابی و فناوری های پیشرفته عملی می کند» «و البته برای مایکروسافت هم این، گام بزرگی ست به آینده و جهشی عظیم به جلو در مسیر خلق خانواده ای از ابزارها و خدماتی که مردم را سر شوق می آورد و تمام ابعاد تجارتش را قوت می بخشد».
این خبر خوبی برای ویندوز فون هم خواهد بود و به نوکیا امکان می دهد دستگاه هایی بی رقیب و با پشتیبانی غنی تر مایکروسافت تولید کند. همچنین خبر خوبی ست برای کسانی که عقد این دو را ازلی و غیر قابل اجتناب می دانستند.
بعد از خرید موتورولا موبایلیتی توسط گوگل که به تولید موتو ایکس انجامید این بار چشم ها به مایکروسافت و نوکیا دوخته شده تا ببینند ثمره این وصلت چه می شود. شایعاتی که از سرفیس فون مایکروسافت داشتیم حالا معنی پیدا می کنند و این بار واقعاً باید مشتاقانه منتظر پرچمدار بعدی مایکروسافت-نوکیا باشیم.
نظر شما از این اتفاق بزرگ دنیای موبایل چیست؟ آیا از این پس همکاری مایکروسافت با شرکایی چون HTC و سامسونگ کم رنگ می شود؟ یا ردموند هم رویه ای مانند گوگل را اتخاذ خواهد کرد؟
مایکروسافت توضیح داد که چرا نوکیا را خریده: زیرا به تجربه تلفن هوشمند دست اولی نیاز داشتند[size=x-large]
مایکروسافت بلافاصله پس از خرید نوکیا، دلایل شیرجه عمیق خود در دنیای اسمارت فون را با انتشار یک فایل پی دی اف طولانی توضیح داده است. این شرکت علاوه بر اشاره به تسریع رشد فعلی ویندوز فون، دوباره تصریح کرده که این خرید به آنها اجازه می دهد در رقابت سیستم عامل های موبایل و آنچه که تا کنون با «تلفن های آیفون و اندروید/گلکسی» با آن دست به گریبان بوده اند، سرویس ها و ابزارهای شان را با قدرتی فزاینده وارد بازی کنند.
به هر حال این نکته که شرکت ردموندی قصد ندارد «همانند گوگل و اپل، جریان ابداعات، ادغام، توزیع یا اقتصاد اپلیکیشنی را مسدود نماید» کمی داستان را تعدیل کرده است.
و با نیرو گرفتن از این موارد است که مایکروسافت در خصوص این تصاحب، صراحتا می گوید آنها نیاز داشتند «تجربه تلفن مایکروسافتی دست اول و درجه یکی را برای کاربران فراهم کنند»، تا بتوانند رقابت کنند. زیرا گنجینه ابزارهای آنها تا به اینجا چندان کامل نبوده است.
اسلایدهای این فایل همچنین اشاره می کنند که خرید مجموعه پتنتی نوکیا می تواند به ابداعات آینده در زمینه ابزارهای ویندوز فونی سرعت بیشتری داده و همچنین حمایت بیشتری از آنها به عمل آورد. مایکروسافت معتقد است از نظر فناوری، پتنت ها با ارزشترین بخش این معامله هستند.
با این اوصاف، به نظر می رسد باید امید فراوانی به آینده این دو شرکت در کنار هم داشت.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
دیگر تلفن هوشمندی تحت برند نوکیا نخواهید دید، ولی تلفن های همراه ارزان قیمت چرا
سرانجام بعد از مدت ها گمانه زنی، مایکروسافت دو کسب و کار دستگاه ها و خدمات نوکیا را خرید، مشخص شد که اکثر افراد کلیدی نوکیا در مایکروسافت به کارشان ادامه خواهند داد، رئسای دو شرکت بیانیه های مشابهی منتشر کردند، و مایکروسافت دلایل استراتژیک چنین خرید بزرگی را بیان کرد.
اما کم کم نکات جالبی از دل مفاد این قرارداد بزرگ بیرون می آید. اولین مورد این است که مالکیت دو برند Asha و Lumia زین پس به ردموند منتقل خواهد شد و این یعنی دیگر مارک Nokia را بر گرده تلفن های هوشمند این دو برند نخواهیم دید. با این حال تلفن های رده پایین (همراه نه هوشمند)، طبق توافقی ۱۰ ساله همچنان با برند نوکیا به بازار خواهند آمد.
به عبارت دیگر از این پس تلفن های جدید مبتنی بر ویندوز فون که این شرکت فنلاندی عرضه خواهد کرد، دارای برند مایکروسافت هستند و نام نوکیا از عرصه تلفن های هوشمند حذف خواهد شد.
بیایید با خیره شدن به N93 که یکی از ساختارشکنانه ترین طراحی های نوکیا در تمام دوران ها است، با این برند بزرگ -البته در عرصه تلفن های هوشمند- خداحافظی کنیم.
دست آخر معلوم شد که حتی استیو بالمر هم -درست مثل بیل گیتس- به درست بودن استراتژی افقی اپل در عصر پست پی سی معتقد است؛ نظارت دقیق بر طراحی و ساخت نرم افزار و سخت افزار، و ارائه محصولاتی یکپارچه.
حالا مایکروسافت نیز در کنار اپل و گوگل، یک شرکت همه فن حریف در زمینه پست پی سی ها خواهد بود و رقابت در سال های آینده غیر قابل پیش بینی می شود.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
ترجمه هم سایت نارنجی