این روزها بین بچه های مانشت بحث زیادی بر گرفته در ارتباط با ازمونهای ازمایشی پارسه و مدرسان. گروهی بر آنند که پارسه ثبت نام کنند وگروه دیگری نیز علاقمند به مدرسان هستند. در این بین خوب موسسات دیگری نظیر مهستان و نصیر و سنجش هم هستن. که در ازمونهای انها هم میشه شرکت کرد. من قصد دارم در چند معیار به مقایسه ازمونهای ازمایشی این چند موسسه بپردازم. البته جا داره از خانم انرژی مثبت تشکر ویژه کنم. چون معیارها پیشنهاد ایشون بود. همچنین چنین کاری پیشنهاد ایشون بود و به طور موازی قراره که پیش ببرند
بودجه بندی ازمونها:
من سال گذشته مسئول دفترچه ایتی مدرسان شریف بودم. برای همین مجبور بودم ازمون به ازمون کیفیت ازمونهای ازمایشی دیگر موسسات رو چک کنم. در ازمون اول تقریبا همه موسسات رو چک کردم و از ازمون دوم به بعد فقط پارسه و مهستان رو چک کردم چون باقی تعطیل بودند. البته متاسفانه به ازمونهای سنجش دسترسی نداشتم. تو این سه موسسه هر کدام در یه سری دروس خوب بودند. پارسال به لحاظ بودجه بندی و تعداد ازمون پارسه وضعیت بهتری از سایرین داشت. چون حجم بیشتر مطالب تو ۵۰ درصد اول بود و تو ۵۰ درصد دوم که بچه ها معمولا درگیر امتحانهای میان ترم میشن و یا کمی خسته میشن حجم کمتری پوشش میداد. اما مدرسان دقیقا برعکس پارسه بود و بیشتر مطالب مهم تو ۵۰ درصد دوم بود مهستان هم که نوع بودجه بندیش کلا متفاوت بود. اما امسال مدرسانیا بودجه بندیشون رو درست کردند حتی در بعضی دروس نسبت به پارسه ای ها بهتر هم شدند و تقسیم بندی مناسبی داشتند. در کل تو بودجه بندی امسال مدرسان خودش رو به پارسه رسونده و هر دو تقریبا در یک سطح هستند.
۲- کیفیت سوالها
در ارتباط با کیفیت سوالها پارسال دقیقا به این صورت بود که هر کدام از موسسات تو یه سری درسها کیفیت مناسبتری داشتند. اما همه انها اشکالات عمده داشتند. نقد جدی پارسه در این بود که روند سوالات ان تا به ازمون اخر تقریبا یکسان بود. یعنی مثلا سیستم عامل تقریبا تو شش یا هفت ازمون از هشت ازمون سوالات سخت با مسئله های دشوار داشت درحالیکه سر کنکور سیستم عامل سوالات کاملا مفهومی داشت. و یا مهندسی نرم افزارش سوالاتی داشت که اصلا کیفیت مناسبی نداشت. مدرسان برعکس پارسه اصلا روال ثابتی نداشت . یعنی یه ازمون میدیدی طراحی سخته یه ازمون مهندسی نرم افزار. البته این روال تو درسهای ایتیش که من مسئولش بودم تقریبا رعایت میشد تو درسهای مهندسی نرم و معماری بعید میدونم همچین روالی رو طی کرده باشند. به هر حال این مهمه که ازمونها روال ثابتی نداشته باشند تا ذهن بچه ها شرطی نشه و به هر جور ازمونی عادت کنند. امسال نمیدونم باز هم من مسئول دفترچه باشم یا خیر برای همین راجع به امسال مدرسان خیلی نمیتونم با قطعیت بگم که باز همان روال پارسال رو داره...درارتباط با مهستان بگم که سوالات ازمونهای مهستان بسیار تمرینهای مناسبی بودند برای حل کردن. ایده های بعضا جالبی داشتند که بسیار میتونست به فهم بهتر مطالب کمک کنه. ولی برای ازمون این سوالا شاید چندان مناسب نباشه و دشوار باشه. البته پارسه و مدرسان هم از این دست سوالات داشتند ولی با دز کمتر. من بیشتر مهستان رو برای این چک میکردم که ایده بگیرم برای طرح سوالات واقعا سوالات جالبی توش پیدا میشد.
کیفیت پاسخ نامه
در زمینه کیفیت پاسخ نامه مدرسان یه سر وگردن بالاتر از بقیه شون هست و پاسخ نامه های به مراتب بهتری داره.
نوع پاسخ نامه مدرسان و پاسخهایی که توش داده میشد به مراتب بهتر از پارسه بود. در واقع ساختار پاسخ نامه مدرسان جوریه که اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار میده.
جامعه آماری
در زمینه جامعه آماری این طور که در کارنامه ها میزنند مدرسان از همه بیشتره ولی از نظر من جامعه اماری کشکه... یعنی خیلی نمیشه رو این اعداد و ارقام حساب کرد ولی مدرسان و پارسه نسبت به بقیه جامعه اماری بالاتری دارند اونم به دلیل تبلیغات و تعدد شعب در شهرستانها. در تهران پارسه تعداد شرکت کننده هاش بیشتر از مدرسان هست در حالیکه در شهرستان مدرسان انگار بیشتره. ولی درکل جامعه اماری چیزی نیست که بشه روش حساب کرد. هر چند به نظر میرسه تو پارسه چگالی دانشجو خوبها بیشتر باشه (به دلیل قدمت بیشتر)
نحوه برخورد پرسنل:
در ارتباط با نحوه برخورد پرسنل با دانشجویان مدرسان سبقه طولانی در برخورد نامناسب داره و معمولا شاگرد اول در این زمینه میباشد. پارسه هم بعد از مدرسان در رتبه بعدی قرار داره.علتشم اینه که وقتی تعداد شرکت کنندگان زیاد میشه ولی تعداد پرسنل ثابته بدیهتا این مشکلات به وجود میاد. فراموش نکنید که این پرسنل فقط به رشته شما تعلق ندارند و باید کار چندین رشته دیگر نیز راه بیاندازند. برای همین معمولا این وسط ناراضی زیاد وجود داره. به هر حال اگر برخورد مناسب برایتان اهمیت زیادی داره کلا نه سراغ مدرسان برید نه سراغ پارسه. تو این زمینه مهستان، سنجش یا نصیر گزینه های بهتری هستند.
خدمات مشاوره
مشاور موسسه نصیر اقای خلیلی فر هستند. هر چند اسم ایشون دررفته ولی من خودم متد کاریشو نمی پسندم. مشاورهای پارسه رو نمیشناسم ولی میدونم انها هم چند سالی هست اونجا مشاور هستم. به طور کلی هر چه قدمت یه مشاور بیشتر باشه معمولا بهتر است. خیلی گیر این نباشید که از رتبه ۱ های پارسال مشاوره بگیرید چون معمولا خیلی نمیتونندشما رو کمک کنند. مشاور طول میکشه تا خیلی چیزها رو بفهمه. برای بچه های تهرانی که میخوان ایتی ثبت نام کنند من پیشنهاد میکنم اگر همه شرایط یکسان بود مدرسان رو انتخاب کنند چون من اونجا مشاور هستم چه بخوام چه نخوام باید به خیلی ها مشاوره بدم ولی ترجیحم اینه که به کسایی مشاوره بدم که مانشتی باشند و یه پیش زمینه هایی داشته باشند و مطالب من روقبلا خونده باشند. به هر حال این تصمیم به خودتان هست که خدمات مشاوره چقدر برایتان مهم باشد. من رو تو مدرسان هم گیر نیاری اینجا تا حدی میتونی ازم کمک بگیرید. البته اونجا دقیقتر و با تحلیل کارنامه ها میتونم کمک کنم.
شبیه سازی شرایط کنکور
یکی از مهمترین حسنهای ازمون ازمایشی شبیه سازی شرایط کنکور میباشد. تواین زمینه پارسه و مدرسان باز از بقیه بهترند. البته باز نمونه های زیادی وجود داره که مسئولین تو یه سری موارد بی دقتی میکنند اما تو کنکور هم باور کنید از این دست اتفاقات میفته
سخن آخر:
در ارتباط با قیمت پارسه و مدرسان به اهمیت مانشت پی بردند و تخفیفهای خوبی دارند میدهند. این خوبه که میتونید با قیمت به مراتب کمتر ثبت نام کنید. من سنجش رو جز گزینه ها نیاوردم ولی به دلیل شرکت کننده کم سنجش خیلی کم این حس رقابت را در شما ایجاد کنه. ولی به نظرم بد نیست حداقل یه دونه جامع سنجش رو ثبت نام کنید. همچنین سوالات موسسه مهستان و نصیر رو از همین مانشت پیگیر باشیدو دانلود کنید حتما. درکل پارسه و مدرسان حس کنکور بیشتری به شما القا میکنند هر چند که ممکنه نواقص زیادی داشته باشند. اگر پول خیلی فاکتور مهمی برای شما هست میتونید برید سنجش شرکت کنید. البته سنجش تو کامپیوتر شرکت کننده اش بیشتر هست و وضعش بهتره باز
اینم بگم اومدن یا نیومدن شما به مدرسان هیچ سودی برای من نداره. من نه سهامدارم و نه قراردادی که با اونجا دارم وابسته به تعداد نفرات ثبت نامی است. ولی خوب خوشحال میشم به ادمهایی کمک کنم که زبون من رو میفهمند قدر صحبتهای من رو میدونند و یه سری پیش زمینه هایی دارند. چون خیلی از کسانی که میان مشاوره بایداز اول همه چی رو بهشون توضیح بدی که کار به مراتب سختیه. در نهایت برای همتون ارزوی موفقیت میکنم. اگر مدرسان ثبت نام کردید میتونید برای مشاوره به من مراجعه کنید و تماس بگیرید. اگر هم که جای دیگه ثبت نام کردید همینجا تلاش میکنم به سوالاتتون پاسخ بدهم.