(۱۷ اسفند ۱۳۹۱ ۱۰:۳۱ ب.ظ)samencharge نوشته شده توسط: تو زمونه حالا دیگه نمیشه تو فکر این باشی که تو رشته خودت کار بکنی
باید فکر رو بازتر کرد برای شغل
یکم بالاتر نگاه کرد
حتی توی یه رشته دیگه باشه اون شغل!
مهم اینه که پول داشته باشه
اولین نگاه باید به درآمد شغل باشه
در اینکه در امد مهمه شکی نیست و من هم موافقم که باید درامد خوب باشه . اما دوست من ،وقتی تو حداقل ۴ سال از عمرت رو گذاشتی و یک رشته رو خوندی و حالا بخوای بری تو یه شغلی که هیچ ربطی به رشته تحصیلیت نداره ،این یعنی رسما ۴ سال از بهترین سال های عمرت رو به باد فنا دادی رفته . اگه قراره بری تو یه رشته دیگه از همون اول باید بری . تو همین ۴ سال که به قول شما میخوای بیخودی یه رشته رو بخونی میتونی بشی استاد کار در اون کاری که قصد داری بری!
کسی که میخواد بره دانشگاه باید مطمئن باشه که این رشته همون چیزیه که میخواد نه اینکه بگه حالا برم بخونم یه مدرکی بگیرم بعدا هر کاری بود میرم انجام میدم !
متاسفانه الان تو این مملکت ما این طرز تفکر شما ( که کاملا برای من محترمه به هر حال نظر شما اینه ) حاکمه و خیلی ها همین طوری انتخاب رشته میکنن و هر چی بتونن قبول بشن رو میخونن . اینه که توان علمی ندارن وقتی خارج میشن از دانشگاه و کار براشون نیست تو رشته تحصیلیشون . چون از همون اول انگیزشون چیز دیگه بوده .
دو تا انتخاب مهم تو زندگی هر فردی هست : ازدواج و انتخاب رشته . هر کدوم از این دوتا غلط باشه کل زندگی انسان رو تحت تاثیر قرار میده .
اگه صرفا به درامد شغل نگاه کنیم الان دوست من تو شیرینی پزی کار میکنه ، ماهی ۴ میلیون و نیم میگیره . هر روز از ۸ صبح تا ۸ شب . کیک میزنه . همش هم ایستاده باید کار کنه . درسته که در امد داره ، اما مگه تا چند سال میتونه این کار رو بکنه ؟! هم بدنش نمیکشه هم کار کسل کننده ای میشه بعد از یه مدت . اما یک مهندس همیشه در حال یادگیری چیزهای تازه و فناوری های جدیده و تفکرش همیشه در حال رشده . وقتی که یک اثر خلق میکنه کلی لذت میبره . هرچند دست مزدش به اندازه اون کیک ساز نباشه ( شاید کمتر باشه و شاید خیلی بیشتر!) . از این گذشته جایگاه اجتماعی این شخص و طرز تفکرشه .
مهم اینه از شغلی که داری لذت ببری. وقتی از شغلت لذت نبری ماهی ۱۰ میلیون هم بهت بدن زود پیر میشی و همیشه اعصابت داغونه . این رو به شخصه در اطرافیانم دیدم که دارم میگم.
مانشت محیطیه که سعی داره همین تفکرات رو از ذهن مهندسین جوان این مملکت پاک کنه.