من این مطلبو واسه تأیید و گرفتن نظرات بهتر شما اینجا هم قرار دادم. خواهشمند است آقایان مدیر قبل از بستن یا حذف موضوع یک ذره هم نگران آینده ی بچه های IT و سرنوشتی که در انتظارشونه باشم. کم که کلی با خودم سر این موضوع کلنجار رفتم و امیدوارم اینجا بتونیم به یه نتیجه گیری درست برسیم و بهترین کار ممکن رو انجام بدیم.
ولله من نمی دونم بعضی ها چرا دارن اینقده شلوغش می کنن و اینقدر احساسی با قضیه برخورد می کنند. این کار بلاخره یه اتفاقی هست و افتاده و ما هم اینجا جم شدیم که با همدیگه فکر کنیم یه راهکاری واسش پیدا کنیم. خیلی ها مثل اینکه خیلی فیلم جیمز باند نگاه می کنن دوست دارن دوشکا بردارن برن وزارت و سنجش علومه به رگبار ببندن بابا به خدا همه ی ما از این قضیه ناراحتیم ولی باور کنید این راهش نیست برادر من حتماً حتماً پاتو تو یه کفش کنی که الا و بلا باید چیزی که من می گم بشه.
بلاخره ما هممون IT خوندیم و IT پره از درسای مدیریت و رهبری و یکی از بخشاش هم همین مدیریت بحران است که تو دانشگاه خوندیم و الان دقیقاً یکی از همون بحران هایی است که اگه دانشمون رو باید به کار بگیرمون که اگه رفتار درستی نداشته باشیم به ضررمون تموم می شه.
همون درس نرم افزاری که شما از حذف شدنش ناراحتی کلی مباحث مدیریت تغییر و مدیریت ریسک و قابلیت انعطاف و نیازمندی ها و... داره و الان یه تغییر و ریسک خیلی بزرگ تو روند کاری ما پیش اومده و ما نیازمندیم که حلش کنیم
من بازم می گم اگه اوضاع حتی به شرایط قبلی هم برنگشت بازم هیچ قیامت نشده که میشه یه کارای دیگه ای هم کرد من یه چند تا پیشنهاد دیگه با برهان و دلیل براتون میارم خودتون قضاوت کنید و دوستانی که صبح میخوان برن اعتراض این نکته ها رم مدنظر داشته باشن که اگه شرایط قبلی که خودتون رو براش به آب و آتیش می زنید نشد این کارا رم میشه کرد. بلاخره یه فرصتی پیش اومده وزارت علوم و سنجش به حرف ما ها گوش میده و بزارین از این فرصت کمال استفاده رو ببریم من واقعاً نگران این موضوعم. ولی خوب بعضی موقع ها لازمه مسئله ها رو از یه دید بازتر و حتی مثبت تر بهش نگاه کنیم.
۱) یکی از مسائلی که خیلی ما IT ها باهاش مشکل داریم و میشه گفت اساسی ترین مشکلمون تو این تغییره همون پر کردن ظرفیت های رشته مون توسط نرم افزاریاست که واسه اینکار دو راه حل هست که اگه یکیش باشه کافیه و دو تاش دیگه اطمینانه. اول که همون پیشنهاد خود افراد وزارت علوم مبنی بر جدا کردن دفترچه ارشد گرایش های ما که خوب به نظر من بسیار کار خوبیه و این یعنی اینکه کسی که واسه رشته ای از نرم خونده نمیتونه بیاد با هم گرایش ما رو هم امتحان بده و حتی بهتر از وضعیت قبلی(چون تو وضعیت قبلی که شما دارین براش تلاش می کنید مثلاً یکی از رشته ی نرم افزار میتونه شناور IT برداره و گرایش های امنیت و شبکه رو بزنه و تو این حالت نمیتونه) واسه کسایی هم که می ترسن و میگن که ممکنه نرم افزاریا به شبکه علاقه پیدا کنن و قید گرایش خودشونو بزنن بهشون قول صد در صد می دم که این اتفاق نخواهد افتاد چون اولاً کسی که کلی وقت گذاشته و هدف داره و نرم خونده نمیاد ۲ ماه قبل کنکور یدفعه تصمیمش رو عوض کنه و شبکه بزنه که حتی اگه یکی از نرمیا این کار رو بکنه اون مطمئن باشید رقیب شما نیست و جزء سیاهی لشکراست
۲) صفر شدن ضریب ریاضی هم خیلی میتونه توی دور کردن نرم افزاریا از رشته ی ما کمک کنه و در ضمن دغدغه ی ما هم از خوندن اون کاسته می شه و نمیخواد نگرانش باشید. یکی می گفتش که نمیدونم این کار به ضرر نرم افزایاست و اونا فلان میشن میخوام بگم چه ربطی داره آخه قرار نیست که ضریب همه ی گرایش های نرم افزار صفر شه که فقط گرایش های امنیت و شبکه که واسه ما IT هاست صفر میشه که بشینیم با خیال راحت درسمون رو بخونیم. خیلی ها هم می گن که نمیدونم گسسته هم حذف میشه میخوام بگم اگه ۴ تا سؤال گسسته حذف شه بهتره یا ۱۲ تا سؤال جدید اضافه شه. در ضمن آمار هم نشون داده که رشته ی IT همیشه میانگین درصدی که گسسته تو کنکور میزنن منفی هستش یعنی اینکه اکثراً یا نمیزنن یا منفی می زنن. نفر اول کنکور IT 91 بهزاد نیک بین می گفت که من یدونه گسسته تو کنکور زدم و اونم اشتباه بود. و به نظرم ضریب ۱ گسسته تو کنکور نرم افزار هم زیاد نمیتونه دردی از ما دوا کنه
۳) خیلی ها غر میزنن که با این کار درسای نرم افزار و هوشمون چی میشه که حذف شد. صحبت من به این دسته از افراد اینه که عزیزای من شما واقعاً زحمت کشیدین که این درسا رو خوندین و ما هممون خوندیم یعنی. هوش مصنوعی که درسایی بود که میشه گفت همیشه همه یه نسبت معینی می زدن و تأثیر چندانی بر برتری یه قشر خاصی از افراد تو کنکورهای سالای پیش نداشت و نرم افزارم دیگه برا هممون حذف شده خوب. فکر نکنید حالا من مثلاً از حذف شدن این درسا خوشحالم نه من به خدایی خدا قسم، به روح مرتضی پاشایی عزیز که با رفتنش چشمای هممون رو خون کرد قسم نرم افزار پرسمن رو ۳ دور کامل خونده بودم و نزدیک ۱۰۰۰ تا هم تست ازش حل کرده بودم و تو همه ی کنکورای آزمایشی ۱۰۰ درصد می زدمش هوش مصنوعی هم کلی ویدئو از جمله ویدیوهای استاد رهنمون و دانشگاه MIT رو نگاه کرده بودم و کتاب راسل و پوران را کامل براش خونده بودم. درسته که حالا از حذفش ناراحت شدم ولی با خودم میگم به دلیل شرایط ۱ و ۲یی که داریم خوب واسه همه IT ها حدف شده و من یا شما هم اگه خونده باشیم واسه خودمون خوندیم اجرمون با خدا ایشالا تو ارشد یا دکتری یا تو زندگی واقعی بدردمون می خوره.
) خیلیا میگن نمیدونم باید شروع کنیم درس جدید بخونیم. کی گفته اصلاً؟ مدار منطقی درس جدیدی نمیشه محسوب بشه چون کسایی که معماری کامپیوتر میخوندن بلد بودن مدار منطقی یکی از لازمه هاش بوده و کسی تو کنکور معماری خوب می زنه که پایه ی مدارش خوب باشه و فکر نمی کنم مشکل زیاد خاصی باشه. انتقال داده هم که دقیقاً همون شبکه ی خودمون با این فرق که تو لایه ی فیزیکی خیلی زوم کرده و مطلب اضافی زیادی نداره. یدونه نظریه زبان میمونه که حتماً اونم حکم نشده بخونید. کسایی که تونستن بخونن فبها وگرنه مهم نیست دسوت دارید وقتتون رو بزارید واسه درسای دیگه درصد بیشتری بزنید. ریاضیات هم که تکلیفش محکمه اگه ضریبش صفر شد که فبها وگرنه بچه های نرم افزار همینجوریشم هم نمیزدن چه برسه الان که ضریبش ۱ هم شده. حتی بازم اونایی که ادعاشون میشه گسسته خوب خوندن هم یه پوین مثبت نسبت به نرم افزاریا دارن و ریاضیات رو می تونن بزنن
من این حرفا رو زدم که اولاً موضع خودم رو روشن کنم و دوماً یه سری راهکارهای عملی که با جمع بندی حرف دوستان و ذهن خودم بهش رسیدم رو براتون ارائه بدم مخصوصاً واسه کسایی که میخوان حضوری برن برا اعتراض اینا رو مد نظر قرار داشته باشن بازم اگه هر کی سؤالی یا کسی پیشنهاد بهتری داره ممنون میشم اینجا ارائه کنه
Bache Mosbat، در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۹۳ ۰۲:۴۵ ب.ظ برای این مطلب یک پانوشت گذاشته است:
به دلیل پست یکسان گذاشتن در دو تاپیک . ادغام میشه موضوعتون با موضوع قبلی.