زمان کنونی: ۰۵ آذر ۱۴۰۳, ۱۲:۰۸ ق.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن می‌توانید عضو شوید.
گزینه‌های شما (ورودثبت نام)

بررسی دوباره کلید - IT

ارسال: #۱۵۱
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۵:۵۷ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۰۱ ب.ظ، توسط mrz_it88.)
RE: بررسی دوباره کلید - IT
(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۰۰ ب.ظ)khani نوشته شده توسط:  
(04 اسفند ۱۳۹۲ ۰۴:۵۵ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  سلام. عزیز من دیگه از اون اشکالات واضح تر ..... !!!!!!! . سوال ۸۶ سه گزینه صحیح داره. در مورد ۸۴ هم غلط املایی مشهود هست . هیچ بهانه ای پذیرفتنی نیست.

عزیزم شما که هنوز توضیح منو نشنیدی چطور میگی پذیرفتنی نیست؟

اجازه بدید دونه دونه تحلیل کنیم

در مورد سئوال ۸۴ من از شما سئوال میکنم: اگه همونطوری که شما میگید i به j تبدیل بشه شما کدوم گزینه رو به عنوان گزینه ی صحیح انتخاب میکنید؟

ببخشید جواب سلام یادم رفت. سلام Big Grin

واضح هست که گزینه ۴ رو می زدم

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۲۷ ب.ظ)Good! نوشته شده توسط:  ببینید دوستان در مورد سوال هرس، یه سوال بود سال ۸۵ کامپیوتر که نوشته بود همراه با ترتیب دهی(ordering.) در این سوال ما اجازه داشتیم ترتیب شاخه ها رو تغییر بدیم.اما من به شخصه یادم نمیاد تستی زده باشم که همینطوری بتونیم ترتیبها رو تغییر بدیم.

در مورد سوال ۸۵ هم تو سوال حرفی در مورد یکنواخت بودن پایگاه دانش نزده!!نمیتونیم که فرض اضافه کنیم به مساله
درسته اما تو هیچ سوالی از لفظ ماکزیمم هرس استفاده نکرده. ماکزیمم هرس هم به ترتیب دهی بستگی داره. !!!!!!
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال: #۱۵۲
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۶:۰۲ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۳۸ ب.ظ، توسط khani.)
(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۴۵ ب.ظ)Good! نوشته شده توسط:  ما یه پایگاه دانش داریم که همینطوری یه جمله بهش اضافه کردیم!ازش استنتاج که نکردیم!دلیلی نداره که اون جمله b رو که بهش اضافه کردیم حتما ازش نتیجه گرفته باشیم

عجببببببببببببببببب...!!!!
همین جوری اضافه کردیم؟
اگه این طوری باشه که دیگه نمیشه از اون پایگاه دانش استنتاج کرد... وقتی ما مطمئن نیستیم که جملات داخل پایگاه دانش خودشون درست هستند یا نه، چطور باید قبول کنیم که جملات استنتاج شده از اون پایگاه دانش درست هستند؟؟؟؟؟؟؟؟
یعنی شما دارید میگید ما می تونیم از مقدم غلط ، تالی صحیح استنتاج کنیم و به صحت اون تالی اطمینان داشته باشیم؟

آقا این یه اصل بدیهیه... هر چیزی که وارد پایگاه دانش بشه ارزش true داره در غیر این صورت نمیشه از اون پایگاه دانش استنتاج کرد.

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۴۵ ب.ظ)Good! نوشته شده توسط:  a v b درسته چون a رو میشه از KB1 نتیجه گیری کرد و b هم که داخل KB2 موجوده

این جمله درسته ولی شما با این جمله دارید گفته ی خودتونو زیر سئوال میبرید...

این جمله وقتی درسته که b ارزش true داشته باشه در غیر این صورت نمیشه a v b رو از KB2 استنتاج کرد (البته در صورتی که خاصیت یکنواختی رو در نظر نگیریم ) اما شما چند سطر قبل گفتید: "ما یه پایگاه دانش داریم که همینطوری یه جمله بهش اضافه کردیم..."

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۴۵ ب.ظ)Good! نوشته شده توسط:  این سوال مهندسی کامپیوتر ۹۱ هم بوده

خوب باشه مگه اون سال، طراح سئوالات معصوم تشریف داشتن؟؟

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۵۷ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  
(04 اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۰۰ ب.ظ)khani نوشته شده توسط:  
(04 اسفند ۱۳۹۲ ۰۴:۵۵ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  سلام. عزیز من دیگه از اون اشکالات واضح تر ..... !!!!!!! . سوال ۸۶ سه گزینه صحیح داره. در مورد ۸۴ هم غلط املایی مشهود هست . هیچ بهانه ای پذیرفتنی نیست.

در مورد سئوال ۸۴ من از شما سئوال میکنم: اگه همونطوری که شما میگید i به j تبدیل بشه شما کدوم گزینه رو به عنوان گزینه ی صحیح انتخاب میکنید؟

احسنت

طبق این جواب: تمام متغیر های بین i و k مقادیرشون مجددا تعیین خواهد شد (واضحه یا توضیح بدم؟)

صورت سئوال میگه: "الگوریتم به متغیر i ام عقبگرد میکند و مقدار جدیدی برای متغییر j ام تعیین میشود" خوب با این حساب متغیر j قبل از متغیر i قرار داره یا بعدش؟ خوب معلومه که بعدش... اگه قبلش باشه که اصلا نمیشه j رو تغییر داد..!! چون ما تا i بر گشتیم..

با این حساب متغیر های بین j و k زیر مجموعه ی متغیرهای بین i و k هستند. درسته؟ پس متغیر های بین j و k مجددا تعیین مقدار خواهند شد. (گزینه ی ۴)

این حله؟ بریم سراغ ۸۶؟

وقتی دریای افکار آرام گیرد، کشتی های نجات از راه می رسند. امام علی (ع)
 سپاس‌گزاری شده توسط: Mohammad-A , elynn66
ارسال: #۱۵۳
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۶:۱۷ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۳۹ ب.ظ، توسط hamidsho.)
بررسی دوباره کلید - IT
بچه ها ماکزیمم هرس را وقتی داریم که ترتیب رو طوری انتخاب کنیم تا نصف گره ها رو هرس کنیم اگه تاکید بر هرس بود درست بود حرف شما چون ماکزیمم خواسته باید ترتیب را به نحوی انتخاب کنیم که .... من نمیدونم چرا اساتید دقت روی صورت سوال ندارند یکی جواب من رو بده خوب اگه اینجوری هس ک هاونایی که عمقی به سوال نگاه میکنند اصلا جایی برای دانشگاه رفتن براشون نیست دقت کنید بچههها

کیا با نظر من موافق یا مخالفن
ارسال: #۱۵۴
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۶:۴۸ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۵۳ ب.ظ، توسط mrz_it88.)
(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۰۲ ب.ظ)khani نوشته شده توسط:  
(04 اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۴۵ ب.ظ)Good! نوشته شده توسط:  ما یه پایگاه دانش داریم که همینطوری یه جمله بهش اضافه کردیم!ازش استنتاج که نکردیم!دلیلی نداره که اون جمله b رو که بهش اضافه کردیم حتما ازش نتیجه گرفته باشیم

همین جوری اضافه کردیم؟
اگه این طوری باشه که دیگه نمیشه از اون پایگاه دانش استنتاج کرد... وقتی ما مطمئن نیستیم که جملات داخل پایگاه دانش خودشون درست هستند یا نه، چطور باید قبول کنیم که جملات استنتاج شده از اون پایگاه دانش درست هستند؟؟؟؟؟؟؟؟
یعنی شما دارید میگید ما می تونیم از مقدم غلط ، تالی صحیح استنتاج کنیم و به صحت اون تالی اطمینان داشته باشیم؟

آقا این یه اصل بدیهیه... هر چیزی که وارد پایگاه دانش بشه ارزش true داره در غیر این صورت نمیشه از اون پایگاه دانش استنتاج کرد.

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۴۵ ب.ظ)Good! نوشته شده توسط:  a v b درسته چون a رو میشه از KB1 نتیجه گیری کرد و b هم که داخل KB2 موجوده

این جمله وقتی درسته که b ارزش true داشته باشه در غیر این صورت نمیشه a v b رو از KB2 استنتاج کرد (البته در صورتی که خاصیت یکنواختی رو در نظر نگیریم ) اما شما چند سطر قبل گفتید: "ما یه پایگاه دانش داریم که همینطوری یه جمله بهش اضافه کردیم..."

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۴۵ ب.ظ)Good! نوشته شده توسط:  این سوال مهندسی کامپیوتر ۹۱ هم بوده

احسنت

طبق این جواب: تمام متغیر های بین i و k مقادیرشون مجددا تعیین خواهد شد (واضحه یا توضیح بدم؟)

صورت سئوال میگه: "الگوریتم به متغیر i ام عقبگرد میکند و مقدار جدیدی برای متغییر j ام تعیین میشود" خوب با این حساب متغیر j قبل از متغیر i قرار داره یا بعدش؟ خوب معلومه که بعدش... اگه قبلش باشه که اصلا نمیشه j رو تغییر داد..!! چون ما تا i بر گشتیم..

با این حساب متغیر های بین j و k زیر مجموعه ی متغیرهای بین i و k هستند. درسته؟ پس متغیر های بین j و k مجددا تعیین مقدار خواهند شد. (گزینه ی ۴)

این حله؟ بریم سراغ ۸۶؟

با عرض سلام مجدد. این جمله ابهام دارد و کامل نیست . " الگوریتم به متغییر i عقب گرد می کند و مقدار جدیدی برای متغییر j ام تعیین شود " درسته شما اینطوری استدلال می کنی اما همه دانشجویان نمی تونن عین شما استدلال کنند. به احتمال زیاد اون متغییر j که اشاره شده همون i هست.
حالا سوال ۸۶ رو بفرمایید .

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  
(04 اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۰۲ ب.ظ)khani نوشته شده توسط:  
(04 اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۴۵ ب.ظ)Good! نوشته شده توسط:  ما یه پایگاه دانش داریم که همینطوری یه جمله بهش اضافه کردیم!ازش استنتاج که نکردیم!دلیلی نداره که اون جمله b رو که بهش اضافه کردیم حتما ازش نتیجه گرفته باشیم

همین جوری اضافه کردیم؟

احسنت

این حله؟ بریم سراغ ۸۶؟

با عرض سلام مجدد. این جمله ابهام دارد و کامل نیست . " الگوریتم به متغییر i عقب گرد می کند و مقدار جدیدی برای متغییر j ام تعیین شود " درسته شما اینطوری استدلال می کنی اما همه دانشجویان نمی تونن عین شما استدلال کنند. به احتمال زیاد اون متغییر j که اشاره شده همون i هست.

اونی که شما می فرمایید وقتی درسته که بگه به متغییر i عقب گرد می کنیم و مقدار جدیدی برای آن انتخاب می کنیم. و بعد مقدار جدید برای j تعیین می شود . درسته یه جورایی استدالا شما درسته اما این سوال قابل فهم و درک برای دانشجو نیست.
ارسال: #۱۵۵
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۷:۱۵ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۷:۲۴ ب.ظ، توسط khani.)
(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۱۷ ب.ظ)hamidsho نوشته شده توسط:  بچه ها ماکزیمم هرس را وقتی داریم که ترتیب رو طوری انتخاب کنیم تا نصف گره ها رو هرس کنیم اگه تاکید بر هرس بود درست بود حرف شما چون ماکزیمم خواسته باید ترتیب را به نحوی انتخاب کنیم که .... من نمیدونم چرا اساتید دقت روی صورت سوال ندارند یکی جواب من رو بده خوب اگه اینجوری هس ک هاونایی که عمقی به سوال نگاه میکنند اصلا جایی برای دانشگاه رفتن براشون نیست دقت کنید بچههها

دوست عزیز من نمی گم شما اشتباه می کنید. در واقع به نوعی استدلال شما صحیحه.
اما یه نکته ی ظریف هست:
در این سئوال برای اینکه ۳ تا گره هرس بشه باید ۲ تا اتفاق بیافته:

اولا: گره Z دارای بیشترین مقدار از اون مجموعه ی ۶ تایی باشه
ثانیا: الگوریتم دقیقا از همین گره Z شروع کنه

خوب حالا خودمونو میگذاریم جای الگوریتم..!
آیا ما یقین داریم که "گره Z دارای بیشترین مقدار هست؟" مسلما نه...
آیا ما میتونیم بگیم که "احتمال اینکه گره Z دارای بیشترین مقدار باشه بیشتر از بقیه گره هاست؟" مسلما نه .. چون ما تو الگوریتم آلفا بتای معمولی کاری به احتمال نداریم
خوب با این اوصاف چرا باید بریم درخت رو از وسطش بسط بدیم؟؟
این نوع الگوریتمها چون ایده ای برای انتخاب های مفیدتر ندارند(به همه ی فرزندان به یک چشم نگاه میکنن)، بسط فرزندان رو یا از سمت چپ ترین شروع میکنند یا از سمت راست ترین. که اغلب سمت چپترین رو انتخاب میکنن. (به نظرم طراح هم چنین ذهنیتی داشته)
تنها الگوریتمی که در اینجا ممکنه Z رو انتخاب کنه الگوریتمیه که ترتیبی برای بسط فرزندان نداره و فرزندان رو به ترتیب تصادفی بسط میده...
آیا چنین الگوریتمی سراغ دارید؟ من که ندارم

ولی باز نمی گم حرف شما غلطه. حالا نظر نهایی رو باید اساتید بدن

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  اونی که شما می فرمایید وقتی درسته که بگه به متغییر i عقب گرد می کنیم و مقدار جدیدی برای آن انتخاب می کنیم. و بعد مقدار جدید برای j تعیین می شود . درسته یه جورایی استدالا شما درسته اما این سوال قابل فهم و درک برای دانشجو نیست.

دوست عزیز من همون اولش گفتم که صورت این سئوال کمی گیج کننده ست ولی غلط نیست. بالاخره کنکور مفهومیه دیگه...

حالا بریم سراغ ۸۶ یا نه؟ Big Grin

ارسال: #۱۵۶
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۸:۰۹ ب.ظ
بررسی دوباره کلید - IT
در مورد سوال هوش که ماکزیمم هرس رو خواسته چون قید نشده " ماکزیمم هرس با ترتیب دهی مناسب " پس مد نظرش ترتیب دهی نبوده.
ارسال: #۱۵۷
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۸:۱۹ ب.ظ
بررسی دوباره کلید - IT
نمیدونم والا حرف شما هم درست هس کاش یکی از اساتید هوش اون رو دقیق توضیحمیداد
ارسال: #۱۵۸
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۸:۲۱ ب.ظ
بررسی دوباره کلید - IT
شما میدونید دفترچه b سوال ۳۱ جوابش چی میشه؟
ارسال: #۱۵۹
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۸:۵۵ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۹:۵۲ ب.ظ، توسط khani.)
(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  با عرض سلام مجدد. این جمله ابهام دارد و کامل نیست . " الگوریتم به متغییر i عقب گرد می کند و مقدار جدیدی برای متغییر j ام تعیین شود " درسته شما اینطوری استدلال می کنی اما همه دانشجویان نمی تونن عین شما استدلال کنند. به احتمال زیاد اون متغییر j که اشاره شده همون i هست.

و اما ۸۶

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  در مورد گزینه دوم هم همینطور است زیرا وقتی حرارت خیلی کم میشود الگوریتم شبیه سازی ذوب فلزات تبدیل به تپه نوردی می شود با این شرط که این حرارت در تمامی اوقات به سمت صفر میل کند که متاسفانه هیچ اشارهای به این نکته مهم نشده . کما اینکه در گزینه ۳ به درستی به این نکته برای تبدیل الگوریتم شبیه سازی ذوب فلزات به الگوریتم تصادفی اشاره شده و از فرض اینکه این " حرارت در طول الگوریتم کم نشود " استفاده کرده

از دقت شما به این نکته خیلی خوشم اومد چون خودم به این نکته توجه نکرده بودم.

اما... متاسفانه دقت طراح از شما بیشتر بوده. چرا؟

طبق متن کتاب راسل-نورویگ صفحه ی ۱۵۲ ، الگوریتم Simulated Annealing همیشه از حرارت های بالا شروع میکنه و رفته رفته حرارت کمتر میشه (به صفر میل میکنه). به همین دلیل هست که در ابتدای اجرای الگوریتم احتمال انتخاب گزینه های بدتر زیاده ولی رفته رفته این احتمال کم میشه (اگه خواستید با فرمول توضیح میدم)

اما وقتی حرارت کم میشه (یا از کم شروع میشه) دیگه افزایش پیدا نمیکنه بلکه رفته رفته کمتر هم میشه پس نیازی نبود در گزینه قید بشه، چون از روند الگوریتم معلومه

اما در گزینه ی ۳ باید میگفت، چون طبق روند الگوریتم، حرارت بتدریج کم میشه. که به درستی اشاره کرده.

تعجب میکنم طراحی که به همچین نکته ی ظریفی دقت داشته چرا گزینه های سئوال ۸۵ رو اونطوری بی دقت طرح کرده. البته شاید مشکل سئوال ۸۵ تایپی بوده و باید فعل منفی استفاده میشده که در این صورت جواب، گزینه ی ۱ میشد.

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  در گزینه اول به این اشاره شده که الگوریتم تپه نوردی نزدیک ترین ماکزیمم را پیدا می کند و هیچ فرضی را در این مورد مطرح نکرده است. در حالی که با این فرض که نقطه شروع بر روی یک فلات باشد این الگوریتم اصلا نمی تواند به ماکزیمم برسد ( چه محلی چه عمومی ) و در جای خود متوقف می شود .

این گزینه غلط نیست چون این گزینه یک جمله ی کلی ست که روند این الگوریتم رو توصیف میکنه. الگوریتم تپه نوردی همیشه از بین فرزندانش (یا همسایه هاش) بهترین (اونی که بیشترین مقدار رو داره) رو انتخاب میکنه بنابراین همیشه در حال پیشروی به سمت ماکزیمم هست. پس این گزینه در کل درسته.
فلات یکی از مشکلات تپه نوردیه که راه حل هایی براش ارائه شده. مثل حرکت در مسیر فرعی

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  همچنین مشخص نشده که منظور از ماکزیمم عمومی یا محلی می باشد. در حالی که اگر منظور ماکزیمم عمومی باشد این جمله کاملا غلط است.
زیرا اگر روی یک شیب باشیم و نقطه شروع را روی شیب فرض کنیم و یک ماکزیمم عمومی به سمت پایین شیب و خارج از شیب و در فاصله ۵ متری و دیگری (ماکزیمم عمومی دوم ) به سمت بالای شیب و صعودی و در فاصله ۲۰ متری باشد ، الگوریتم تپه نوردی به سمت ماکزیمم ۲۰ متری می رود

اتفاقا نقطه قوت این گزینه همینه..!! اگه نوع ماکزیمم خاصی رو مشخص میکرد گزینه غلط میشد
تپه نوردی همیشه به سمت قله میره. حالا اگه این قله ماکزیمم سراسری باشه به جواب رسیدیم، اگه ماکزیمم محلی باشه به مشکل برخوردیم... حالا بستگی به شانس ما داره Big Grin

البته اون مثالی که زدید قابل تامله، نه به این دلیل که در این گزینه نوع ماکزیمم مشخص نشده، بلکه به این دلیل که از واژه ی "نزدیکترین" استفاده شده.

ارسال: #۱۶۰
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۰۹:۲۲ ب.ظ
بررسی دوباره کلید - IT
سوال ۶۱ چی؟؟؟هیچکس نظری نداره؟من ۴ زدم یه سری ۲ زدن سنجش میگه ۳!!!!!!بنظرم سنجش غلط میگه ولی کی درست میگه نمیدونم دقیقا :/
ارسال: #۱۶۱
۰۴ اسفند ۱۳۹۲, ۱۱:۳۲ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۱۱:۴۰ ب.ظ، توسط mrz_it88.)
(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۸:۵۵ ب.ظ)khani نوشته شده توسط:  
(04 اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  با عرض سلام مجدد. این جمله ابهام دارد و کامل نیست . " الگوریتم به متغییر i عقب گرد می کند و مقدار جدیدی برای متغییر j ام تعیین شود " درسته شما اینطوری استدلال می کنی اما همه دانشجویان نمی تونن عین شما استدلال کنند. به احتمال زیاد اون متغییر j که اشاره شده همون i هست.

و اما ۸۶

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  در مورد گزینه دوم هم همینطور است زیرا وقتی حرارت خیلی کم میشود الگوریتم شبیه سازی ذوب فلزات تبدیل به تپه نوردی می شود با این شرط که این حرارت در تمامی اوقات به سمت صفر میل کند که متاسفانه هیچ اشارهای به این نکته مهم نشده . کما اینکه در گزینه ۳ به درستی به این نکته برای تبدیل الگوریتم شبیه سازی ذوب فلزات به الگوریتم تصادفی اشاره شده و از فرض اینکه این " حرارت در طول الگوریتم کم نشود " استفاده کرده

از دقت شما به این نکته خیلی خوشم اومد چون خودم به این نکته توجه نکرده بودم.

اما... متاسفانه دقت طراح از شما بیشتر بوده. چرا؟

طبق متن کتاب راسل-نورویگ صفحه ی ۱۵۲ ، الگوریتم Simulated Annealing همیشه از حرارت های بالا شروع میکنه و رفته رفته حرارت کمتر میشه (به صفر میل میکنه). به همین دلیل هست که در ابتدای اجرای الگوریتم احتمال انتخاب گزینه های بدتر زیاده ولی رفته رفته این احتمال کم میشه (اگه خواستید با فرمول توضیح میدم)

اما وقتی حرارت کم میشه (یا از کم شروع میشه) دیگه افزایش پیدا نمیکنه بلکه رفته رفته کمتر هم میشه پس نیازی نبود در گزینه قید بشه، چون از روند الگوریتم معلومه

اما در گزینه ی ۳ باید میگفت، چون طبق روند الگوریتم، حرارت بتدریج کم میشه. که به درستی اشاره کرده.

تعجب میکنم طراحی که به همچین نکته ی ظریفی دقت داشته چرا گزینه های سئوال ۸۵ رو اونطوری بی دقت طرح کرده. البته شاید مشکل سئوال ۸۵ تایپی بوده و باید فعل منفی استفاده میشده که در این صورت جواب، گزینه ی ۱ میشد.

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  در گزینه اول به این اشاره شده که الگوریتم تپه نوردی نزدیک ترین ماکزیمم را پیدا می کند و هیچ فرضی را در این مورد مطرح نکرده است. در حالی که با این فرض که نقطه شروع بر روی یک فلات باشد این الگوریتم اصلا نمی تواند به ماکزیمم برسد ( چه محلی چه عمومی ) و در جای خود متوقف می شود .

این گزینه غلط نیست چون این گزینه یک جمله ی کلی ست که روند این الگوریتم رو توصیف میکنه. الگوریتم تپه نوردی همیشه از بین فرزندانش (یا همسایه هاش) بهترین (اونی که بیشترین مقدار رو داره) رو انتخاب میکنه بنابراین همیشه در حال پیشروی به سمت ماکزیمم هست. پس این گزینه در کل درسته.
فلات یکی از مشکلات تپه نوردیه که راه حل هایی براش ارائه شده. مثل حرکت در مسیر فرعی

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  همچنین مشخص نشده که منظور از ماکزیمم عمومی یا محلی می باشد. در حالی که اگر منظور ماکزیمم عمومی باشد این جمله کاملا غلط است.
زیرا اگر روی یک شیب باشیم و نقطه شروع را روی شیب فرض کنیم و یک ماکزیمم عمومی به سمت پایین شیب و خارج از شیب و در فاصله ۵ متری و دیگری (ماکزیمم عمومی دوم ) به سمت بالای شیب و صعودی و در فاصله ۲۰ متری باشد ، الگوریتم تپه نوردی به سمت ماکزیمم ۲۰ متری می رود

اتفاقا نقطه قوت این گزینه همینه..!! اگه نوع ماکزیمم خاصی رو مشخص میکرد گزینه غلط میشد
تپه نوردی همیشه به سمت قله میره. حالا اگه این قله ماکزیمم سراسری باشه به جواب رسیدیم، اگه ماکزیمم محلی باشه به مشکل برخوردیم... حالا بستگی به شانس ما داره Big Grin

البته اون مثالی که زدید قابل تامله، نه به این دلیل که در این گزینه نوع ماکزیمم مشخص نشده، بلکه به این دلیل که از واژه ی "نزدیکترین" استفاده شده.

دوست عزیزم . من هر چی ارائه کردم به عنوان دلیل همش از نظرم درسته. شما میگی جمله " الگوریتم تپه نوردی نزدیک ترین ماکزیمم را پیدا می کند " روند کلی این الگوریتم رو نشون میده. این که تپه نوردی به سمت قله پیش میره که درسته . اما اینکه نزدیک ترین ماکزیمم رو پیدا کنه غلطه. الزامی وجود نداره نزدیک ترین پیدا بشه . یا اصلا الزامی وجود نداره ماکزیمم پیدا بشه . این جمله فقط و فقط با لفظ الگوریتم تپه نوردی با نقطه شروع مناسب ماکزیمم را پیدا می کند صحیح است . و گرنه غلط .

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۸:۰۹ ب.ظ)shivap نوشته شده توسط:  در مورد سوال هوش که ماکزیمم هرس رو خواسته چون قید نشده " ماکزیمم هرس با ترتیب دهی مناسب " پس مد نظرش ترتیب دهی نبوده.
ترتیب دهی تو هرس آلفا بتا به صورت عمقی تعیین می شود . چیزی نیست که از قبل تعیین شده باشه .

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۷:۱۵ ب.ظ)khani نوشته شده توسط:  
(04 اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۱۷ ب.ظ)hamidsho نوشته شده توسط:  بچه ها ماکزیمم هرس را وقتی داریم که ترتیب رو طوری انتخاب کنیم تا نصف گره ها رو هرس کنیم اگه تاکید بر هرس بود درست بود حرف شما چون ماکزیمم خواسته باید ترتیب را به نحوی انتخاب کنیم که .... من نمیدونم چرا اساتید دقت روی صورت سوال ندارند یکی جواب من رو بده خوب اگه اینجوری هس ک هاونایی که عمقی به سوال نگاه میکنند اصلا جایی برای دانشگاه رفتن براشون نیست دقت کنید بچههها

دوست عزیز من نمی گم شما اشتباه می کنید. در واقع به نوعی استدلال شما صحیحه.
اما یه نکته ی ظریف هست:
در این سئوال برای اینکه ۳ تا گره هرس بشه باید ۲ تا اتفاق بیافته:

اولا: گره Z دارای بیشترین مقدار از اون مجموعه ی ۶ تایی باشه
ثانیا: الگوریتم دقیقا از همین گره Z شروع کنه

خوب حالا خودمونو میگذاریم جای الگوریتم..!
آیا ما یقین داریم که "گره Z دارای بیشترین مقدار هست؟" مسلما نه...
آیا ما میتونیم بگیم که "احتمال اینکه گره Z دارای بیشترین مقدار باشه بیشتر از بقیه گره هاست؟" مسلما نه .. چون ما تو الگوریتم آلفا بتای معمولی کاری به احتمال نداریم
خوب با این اوصاف چرا باید بریم درخت رو از وسطش بسط بدیم؟؟
این نوع الگوریتمها چون ایده ای برای انتخاب های مفیدتر ندارند(به همه ی فرزندان به یک چشم نگاه میکنن)، بسط فرزندان رو یا از سمت چپ ترین شروع میکنند یا از سمت راست ترین. که اغلب سمت چپترین رو انتخاب میکنن. (به نظرم طراح هم چنین ذهنیتی داشته)
تنها الگوریتمی که در اینجا ممکنه Z رو انتخاب کنه الگوریتمیه که ترتیبی برای بسط فرزندان نداره و فرزندان رو به ترتیب تصادفی بسط میده...
آیا چنین الگوریتمی سراغ دارید؟ من که ندارم

ولی باز نمی گم حرف شما غلطه. حالا نظر نهایی رو باید اساتید بدن

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۰۶:۴۸ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  اونی که شما می فرمایید وقتی درسته که بگه به متغییر i عقب گرد می کنیم و مقدار جدیدی برای آن انتخاب می کنیم. و بعد مقدار جدید برای j تعیین می شود . درسته یه جورایی استدالا شما درسته اما این سوال قابل فهم و درک برای دانشجو نیست.

دوست عزیز من همون اولش گفتم که صورت این سئوال کمی گیج کننده ست ولی غلط نیست. بالاخره کنکور مفهومیه دیگه...

حالا بریم سراغ ۸۶ یا نه؟ Big Grin
وقتی از لفظ ماکزیمم تعداد هرس ممکن استفاده شده است یعنی اون حالتی که شما می گی باید در نظر گرفته بشه . بلاخره یه حالتی هم به این صورت وجود داره. به الگوریتم مربوط نیست که بخواد بفهمه یا نفهمه . الگوریتم میتونی از یه شاخه به صورت رندوم شروع کنه. حالا الزامی نیست این شاخه چپ ترین باشه. ممکنه از شاخه وسط شروع کنه . و در این صورت به حداکثر تعداد هرس که ۳ تاست دست پیدا می کنه.
ارسال: #۱۶۲
۰۵ اسفند ۱۳۹۲, ۰۲:۲۶ ق.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ ۰۲:۲۶ ب.ظ، توسط khani.)
(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۱۱:۳۲ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  دوست عزیزم . من هر چی ارائه کردم به عنوان دلیل همش از نظرم درسته. شما میگی جمله " الگوریتم تپه نوردی نزدیک ترین ماکزیمم را پیدا می کند " روند کلی این الگوریتم رو نشون میده. این که تپه نوردی به سمت قله پیش میره که درسته . اما اینکه نزدیک ترین ماکزیمم رو پیدا کنه غلطه. الزامی وجود نداره نزدیک ترین پیدا بشه . یا اصلا الزامی وجود نداره ماکزیمم پیدا بشه . این جمله فقط و فقط با لفظ الگوریتم تپه نوردی با نقطه شروع مناسب ماکزیمم را پیدا می کند صحیح است . و گرنه غلط .

داداش گلم، هر کسی مختاره هر جور دلش میخواد فکر کنه. همچنین مختارید به هر سئوالی که خواستید اعتراض کنید.
من دوست دارم حرف منطقی بزنم. هیچ تعصبی هم در بحث کردن ندارم. چون معتقدم تعصب انسان رو از رسیدن به حقیقت باز میداره. اگه شما حرف منطقی بزنی من با جون و دل میپذیرم.

همونطوری که توی پست قبلی گفتم تنها ابهامی که در این سئوال وجود داره همون واژه ی "نزدیکترین" در گزینه ی ۱ هست که شما براش مثال زدید.
گزینه ی ۲ قطعا مشکلی نداره. علتش رو در پست قبلی با سندش گفتم.

(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۱۱:۳۲ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط:  وقتی از لفظ ماکزیمم تعداد هرس ممکن استفاده شده است یعنی اون حالتی که شما می گی باید در نظر گرفته بشه . بلاخره یه حالتی هم به این صورت وجود داره. به الگوریتم مربوط نیست که بخواد بفهمه یا نفهمه . الگوریتم میتونی از یه شاخه به صورت رندوم شروع کنه. حالا الزامی نیست این شاخه چپ ترین باشه. ممکنه از شاخه وسط شروع کنه . و در این صورت به حداکثر تعداد هرس که ۳ تاست دست پیدا می کنه.

من گفتم که الگوریتم فقط زمانی ممکنه Z رو قبل از بقیه انتخاب کنه که ترتیبی برای بسط فرزندان نداشته باشه، یعنی رندوم انتخاب کنه.

اما چنین چیزی در هیچ جای کتاب منبع (راسل - نورویگ) وجود نداره. و این نوع الگوریتم هایی که هیچ ایده ای برای انتخاب بهتر ندارند، همیشه یا از چپ بسط میدن یا از راست (تو کتاب منبع همیشه از چپ)

در کتاب راسل - نورویگ در صفحه ی ۲۰۰ وقتی در مورد ماکزیمم کردن هرس صحبت میکنه، میگه:
"نتیجه میگیریم که بهتر است ابتدا پسین هایی انتخاب شوند که ممکن است بهترین باشند. اگر فرض کنیم این کار امکان پذیر باشد، نتیجه میگیریم که در آلفا - بتا فقط "b به توان m/2" گره باید بررسی شوند تا بهترین انتخاب صورت گیرد."

طبق این متن، تعداد گره ها در صورتی به "b به توان m/2" تقلیل پیدا میکنه (یعنی نصف گره ها هرس میشه) که ما فرض بالا رو بپذیریم. یعنی بتونیم حدس بزنیم که مثلا گره Z از بقیه بهتره.

خوب این حدس زدن بعضی اوقات امکان پذیره. مثلا کتاب، بازی شطرنج رو مثال زده و گفته میشه یک "تابع تعیین ترتیب حرکت" تعریف کنیم
که حرکتهای بهتر رو قبل از دیگران انتخاب کنه، مثلا حرکت "زدن مهره ی حریف" بهتر از حرکت "تهدید مهره ی حریف" هست و احتمالا باعث هرس بیشتری خواهد شد.

اما در مورد این سئوال آیا میشه چنین حدسی زد؟ جواب واضحه... نه

اما در کتاب در مورد انتخاب رندوم (در آلفا - بتا) هیچ بحثی نشده. میدونید چرا؟ چون هیچ مزیت اثبات شده ای نداره. حتی ممکنه سربار محاسباتی و اجرایی رو هم افزایش بده. پس هیچ دلیلی نداره که هرس الفا - بتا رو اینجوری در نظر بگیریم.

به نظر من حق با طراحه سئواله و گره ها باید به ترتیب بسط داده بشه، چون روند الگوریتم اینجوریه

اما روی نظرم تاکید نمی کنم. همونطوری که گفتم نظر نهایی با اساتیده

موفق باشید

ارسال: #۱۶۳
۰۷ اسفند ۱۳۹۲, ۰۵:۴۵ ب.ظ
بررسی دوباره کلید - IT
بچه ها روزای اخر هس واسه اعتراض دوست دارم دوستانی که با اساتید مشهور و اساتید دانشگاه ها در مورد سوالات کنکور آیتی ۹۳ توی تمامی دروس مشورت کردند و به این نتیجه رسیدند که واقعا از نظر اساتید مجرب اعتراض های ما به جا بوده و با ذکر نام استاد و شماره سوال و مدرک و پاسخ صحیح ان در این اینجا به یک جمع بندی کلی رسیده باشیم ازتون خواهش دارم دیگه نظرات شخصی نزارید و گفته های اساتید با ذکر دلیل در مورد سوالات در این جاقرار دهید تا مطمعن بشیم آیا سنجش به اعتراض ها توجه کردهاست یا خیر که انشاالله توجه خواهد کرد
 سپاس‌گزاری شده توسط: Good!
ارسال: #۱۶۴
۰۷ اسفند ۱۳۹۲, ۱۰:۵۲ ب.ظ
بررسی دوباره کلید - IT
بچه ها برای اعتراض وقتی گزینه دیگری درست است باید در قسمت توضیحات سایت سنجش چه گزینه ای را انتخاب کنم؟!!
چنین گزینه ای وجود ندارد و پر کردن توضیحات الزامی است
میشه سریع ج بدین تا تایم اعتراض تموم نشده
ممنون
ارسال: #۱۶۵
۰۸ اسفند ۱۳۹۲, ۱۰:۲۰ ق.ظ
بررسی دوباره کلید - IT
دوستان حالا هر چه می خواهد دل تنگتون اعتراض بزنید ضرر نمی کنید ولی من اینو بگم، چرا بعضی ها دوس دارن هر چی خودشون زدن همون گزینه درست باشه مثلا این چنتا سوال رو میبینم روش اعتراض میشه در حالی که کلید درسته (۳۷-۸۳-۹۲-۱۰۱) البته نه اینکه من اینارو زده باشم خودم ۳ تاشو اشتباه زدم ولی کلید سنجش درسته نباید احساساتی رفتار کرد؛ البته سوال ایراد دار هم کم نداریم مثلا مدیریت ۴-۵ تا از سوالا از بنیان ایراد دارن؛ ساختمان داده طراحی سوالا مشکل داره؛ زبان تخصصی هم که همیشه پاسخنامه بر اساس سلیقه طراح بوده؛ حالا هم زیاد به خودتون فشار نیارین، بیخیال شین ببینید نتیجه چی میشه ، اون کسی که زحمت کشیده باشه خدا هم جوابشو میده شایدم اصلا تقدیر نباشه ارشد بخونیم ( حالا نگید حاج آقا اومد، ولی من به این نتیجه رسیدم!)

موفق باشید

همه چیز روزی درست خواهد شد، امیدت را از دست مده...
 سپاس‌گزاری شده توسط: minami

موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  حل و بررسی سوالات مدارمنطقی دکتری ۹۲ گرایش معماری nomad:D ۲۵ ۲۶,۶۷۶ ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ ۱۰:۳۸ ق.ظ
آخرین ارسال: masoumeh97
  بررسی سوالات تخصصی دکتری هوش masoomeh_s ۱ ۲,۲۵۲ ۰۱ اسفند ۱۴۰۰ ۰۱:۰۹ ب.ظ
آخرین ارسال: vejdani
  بررسی اعتبار یک مجله برای چاپ مقاله one hacker alone ۰ ۲,۲۷۸ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ ۱۲:۲۶ ق.ظ
آخرین ارسال: one hacker alone
  تا به حال شده خدا فرصت زندگی کردن دوباره رو بهت بده؟مرگ از جلوی چشمات رد شده؟ abraham ۲۱ ۱۶,۰۸۸ ۲۰ دى ۱۳۹۹ ۱۰:۵۶ ب.ظ
آخرین ارسال: raam
  تشریح تست همروندی - بررسی یکی از سوالات سال ۸۲ abji22 ۵ ۵,۲۰۳ ۰۲ دى ۱۳۹۹ ۱۱:۰۵ ق.ظ
آخرین ارسال: mohammadasadi1
  بررسی سوالات دکتری isoa ۲ ۳,۰۰۱ ۰۸ آبان ۱۳۹۹ ۰۸:۳۴ ب.ظ
آخرین ارسال: RoghayehAlipanahi
  بررسی وضعیت کار و درآمد گرایشهای مختلف. عزیز دادخواه ۱ ۲,۷۶۷ ۰۴ دى ۱۳۹۸ ۰۱:۱۲ ب.ظ
آخرین ارسال: marvelous
  بحث و بررسی پیرامون بیگ بنگ و شکل گیری حیات marvelous ۳ ۵۹ ۰۱ آذر ۱۳۹۸ ۱۲:۰۱ ب.ظ
آخرین ارسال: marvelous
  بحث و بررسی سوالات کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر ۹۸ The BesT ۱۷ ۱۳,۴۵۰ ۱۷ تیر ۱۳۹۸ ۰۸:۰۱ ب.ظ
آخرین ارسال: abolfazl pepco
  بررسی مجدد نمره siiib70 ۵ ۵,۳۲۴ ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ ۱۲:۴۱ ب.ظ
آخرین ارسال: siiib70

پرش به انجمن:

Can I see some ID?

به خاطر سپاری رمز Cancel

Feeling left out?

نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close

رمزت رو فراموش کردی؟

Feeling left out?

نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. close