(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۱۱:۳۲ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط: دوست عزیزم . من هر چی ارائه کردم به عنوان دلیل همش از نظرم درسته. شما میگی جمله " الگوریتم تپه نوردی نزدیک ترین ماکزیمم را پیدا می کند " روند کلی این الگوریتم رو نشون میده. این که تپه نوردی به سمت قله پیش میره که درسته . اما اینکه نزدیک ترین ماکزیمم رو پیدا کنه غلطه. الزامی وجود نداره نزدیک ترین پیدا بشه . یا اصلا الزامی وجود نداره ماکزیمم پیدا بشه . این جمله فقط و فقط با لفظ الگوریتم تپه نوردی با نقطه شروع مناسب ماکزیمم را پیدا می کند صحیح است . و گرنه غلط .
داداش گلم، هر کسی مختاره هر جور دلش میخواد فکر کنه. همچنین مختارید به هر سئوالی که خواستید اعتراض کنید.
من دوست دارم حرف منطقی بزنم. هیچ تعصبی هم در بحث کردن ندارم. چون معتقدم تعصب انسان رو از رسیدن به حقیقت باز میداره. اگه شما حرف منطقی بزنی من با جون و دل میپذیرم.
همونطوری که توی پست قبلی گفتم تنها ابهامی که در این سئوال وجود داره همون واژه ی "نزدیکترین" در گزینه ی ۱ هست که شما براش مثال زدید.
گزینه ی ۲ قطعا مشکلی نداره. علتش رو در پست قبلی با سندش گفتم.
(۰۴ اسفند ۱۳۹۲ ۱۱:۳۲ ب.ظ)mrz_it88 نوشته شده توسط: وقتی از لفظ ماکزیمم تعداد هرس ممکن استفاده شده است یعنی اون حالتی که شما می گی باید در نظر گرفته بشه . بلاخره یه حالتی هم به این صورت وجود داره. به الگوریتم مربوط نیست که بخواد بفهمه یا نفهمه . الگوریتم میتونی از یه شاخه به صورت رندوم شروع کنه. حالا الزامی نیست این شاخه چپ ترین باشه. ممکنه از شاخه وسط شروع کنه . و در این صورت به حداکثر تعداد هرس که ۳ تاست دست پیدا می کنه.
من گفتم که الگوریتم فقط زمانی ممکنه Z رو قبل از بقیه انتخاب کنه که ترتیبی برای بسط فرزندان نداشته باشه، یعنی رندوم انتخاب کنه.
اما چنین چیزی در هیچ جای کتاب منبع (راسل - نورویگ) وجود نداره. و این نوع الگوریتم هایی که هیچ ایده ای برای انتخاب بهتر ندارند، همیشه یا از چپ بسط میدن یا از راست (تو کتاب منبع همیشه از چپ)
در کتاب راسل - نورویگ در صفحه ی ۲۰۰ وقتی در مورد ماکزیمم کردن هرس صحبت میکنه، میگه:
"نتیجه میگیریم که بهتر است ابتدا پسین هایی انتخاب شوند که ممکن است بهترین باشند. اگر فرض کنیم این کار امکان پذیر باشد، نتیجه میگیریم که در آلفا - بتا فقط "b به توان m/2" گره باید بررسی شوند تا بهترین انتخاب صورت گیرد."
طبق این متن، تعداد گره ها در صورتی به "b به توان m/2" تقلیل پیدا میکنه (یعنی نصف گره ها هرس میشه) که ما فرض بالا رو بپذیریم. یعنی بتونیم حدس بزنیم که مثلا گره Z از بقیه بهتره.
خوب این حدس زدن بعضی اوقات امکان پذیره. مثلا کتاب، بازی شطرنج رو مثال زده و گفته میشه یک "تابع تعیین ترتیب حرکت" تعریف کنیم
که حرکتهای بهتر رو قبل از دیگران انتخاب کنه، مثلا حرکت "زدن مهره ی حریف" بهتر از حرکت "تهدید مهره ی حریف" هست و احتمالا باعث هرس بیشتری خواهد شد.
اما در مورد این سئوال آیا میشه چنین حدسی زد؟ جواب واضحه... نه
اما در کتاب در مورد انتخاب رندوم (در آلفا - بتا) هیچ بحثی نشده. میدونید چرا؟ چون هیچ مزیت اثبات شده ای نداره. حتی ممکنه سربار محاسباتی و اجرایی رو هم افزایش بده. پس هیچ دلیلی نداره که هرس الفا - بتا رو اینجوری در نظر بگیریم.
به نظر من حق با طراحه سئواله و گره ها باید به ترتیب بسط داده بشه، چون روند الگوریتم اینجوریه
اما روی نظرم تاکید نمی کنم. همونطوری که گفتم نظر نهایی با اساتیده
موفق باشید