؛؛؛
گزارشی از دانشگاه گیلان
نگاهی گذرا به ساختار کلی دانشگاه، محوطه و فضای سبز، محیط آموزشی، امکانات رفاهی و معرفی گروه آموزشی مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشکده فنی و پردیس بین الملل دانشگاه گیلان در مقطع کارشناسی ارشد؛
معرفی
دانشگاه گیلان یکی از دانشگاههای دولتی کشور واقع در مرکز استان گیلان (رشت) میباشد. این دانشگاه همه ساله در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از طریق آزمون سراسری دانشجو میپذیرد. دانشگاه گیلان در حال حاضر با ۱۰ دانشکده، یک پردیس بینالملل و یک پژوهشکده، با بیش از ۴۰۰ عضو هیئت علمی و حدود ۱۵۰۰۰ دانشجو یکی از بزرگترین مراکز علمی شمال کشور محسوب میگردد. تعداد رشتههای فعال در این دانشگاه در حال حاضر برای مقطع کارشناسی ۵۰ ، کارشناسی ارشد ۷۳ و دکتری ۳۷ عدد است که دانشجویان در قالب دوره های روزانه، شبانه و بینالملل در آن مشغول به تحصیل هستند.
محوطه دانشگاه
پردیس اصلی دانشگاه از نظر مساحت وسیع بوده و فضای زیادی از آن به طبیعت و فضای سبز اختصاص دارد. البته این فضای سبز کاملا خودجوش است!
طرح کلی ساختار بیرونی محوطه دانشگاه مانند خیابانهای تودرتو بوده که انتهای هر خیابان به یک دانشکده ختم شده و دو طرف این خیابان پیادهرو و سپس فضای سبز وجود دارد. البته فاصله دانشکدهها با هم و از درب ورودی به اندازهای میباشد که برخی افراد ترجیح خواهند داد تا بجای پیادهروی از وسیله نقلیه شخصی، تاکسی و یا سرویسهای دانشگاه برای طی این مسافتها استفاده کنند. اکثر دانشکدههای این دانشگاه به همراه خوابگاه پسران، سالنهای ورزشی، مجتمعهای اداری، تالارها، کتابخانه مرکزی، سلف سرویس و... در این پردیس واقع شدهاند.
امکانات رفاهی
سرویس های حمل و نقل
اتوبوس های شرکت واحد که در اخیار دانشگاه هستند وظیفه انتقال درون دانشگاهی و همچنین انتقال به مراکز اصلی شهر را بر عهده دارند. ایستگاههای اتوبوسی تعبیه شده تا در بازه های زمانی خاص اقدام به انتقال دانشجویان به داخل و خارج دانشگاه کنند. به صورت کلی با اینکه پردیس اصلی دانشگاه در اتوبان واقع شده ولی برای رفتن به یکی از میادین اصلی شهر تنها به یک خط خودرو نیاز است.
خوابگاه ها
بصورت کلی این دانشگاه با کمبود شدید امکانات خوابگاهی روبرو بوده و این قضیه هر سال با توجه به افزایش ظرفیتها بیشتر نمود پیدا میکند. این نکته که دانشگاه قادر به اسکان دانشجویان نبوده و هیچگونه امکانات خوابگاهی ندارد در دفترچههای راهنمای انتخاب رشته سازمان سنجش نیز به چشم میخورد. بصورت کلی این دانشگاه چند خوابگاه در اختیار دارد که بزرگترین آنها خوابگاه پسران با ظرفیت حدودا ۱۵۰۰ نفر داخل پردیس اصلی دانشگاه و خوابگاه دختران در خارج از پردیس با ظرفیت حدود ۱۲۰۰ نفر است که البته خوابگاههای دیگری هم با ظرفیت کمتر وجود دارد. برای این خوابگاهها سالن مطالعه و امکانات ورزشی (امکانات ورزشی جدیدی افتتاح شده) در نظر گرفته شده است. ضمنا در صورت عدم وجود ظرفیت خوابگاهی امکان استفاده از خوابگاههای خودگردان توسط بخش خصوصی در سطح شهرستان رشت وجود دارد.
کتابخانه ها
دارای چند مرکز کتابخانه و در راس آن کتابخانه مرکزی واقع در پردیس اصلی دانشگاه به مساحتی نزدیک ۷۵۰۰ متر مربع و حدود ۲۱۰ هزار جلد کتاب فارسی و انگلیسی است.
تغذیه
دارای چهار سلف مستقل میباشد.
بازارچه
شامل غرفههایی نظری رستوران، کافی شاپ، لوازم التحریر، کتابفروشی، خدمات کامپیوتری، فتوکپی و چاپ و... میباشد.
دانشکده فنی دانشگاه گیلان
تعداد دانشجو: ۳۱۲۰ | ارشد و دکتری: ۵۰۴ نفر | کارشناسی : ۲۶۱۶ نفر | هیات علمی: ۱۰۲ نفر | تعداد رشته ها: ۵ عدد دکتری، ۱۳ عدد ارشد، ۹ عدد کارشناسی
صحبت ما در این نوشتار بیشتر معطوف به این دانشکده هست. مثل خیلی از دانشگاههای بزرگ کشور اینجا اینطور نیست که مثلا برای رشته کامپیوتر دانشکدهای جداگانه وجود داشته باشد، بلکه همه رشتههای فنی داخل یک دانشکده فعالیت میکنند.
مهندسی کامپیوتر، رشته ای نوپا
برخلاف رشتههایی مثل مکانیک که از سابقه زیاد و گروهی قوی برخوردارند، رشته کامپیوتر از تازه تاسیس ترینهای این دانشگاه به شمار میآید. برای اولین بار در سال ۸۶ در گرایش نرم افزار و سال ۸۷ در گرایش سخت افزار پذیرش دانشجو در دو مقطع روزانه و شبانه صورت گرفت و اولین جشن فارغ التحصیلان این رشته سال گذشته برگزار شد. اولین دوره پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار هم همین سال گذشته یعنی مهر ۹۰ بود. در دفترچه شماره دو کنکور ۹۰ ظرفیت پذیرش این گرایش ۵ نفر روزانه و ۲ نفر شبانه ذکر شده بود که در نهایت ۹ نفر روزانه و ۴ نفر شبانه پذیرفته شدند.
هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر
دکتر اسد ا... شاه بهرامی (مدیرگروه) / فوق دکتری مهندسی کامپیوتر، گرایش معماری
دکتر بابک ناصر شریف / دکتری مهندسی کامپیوتر، گرایش هوش مصنوعی
دکتر مهرگان مهدوی / دکتری مهندسی کامپیوتر، گرایش کاربردهای اینترنتی
دکتر حمیدرضا احمدی فر / دکتری مهندسی کامپیوتر، گرایش معماری
دکتر سیدابوالقاسم میرروشندل / دکتری مهندسی کامپیوتر
دکتر رضا ابراهیمی آتانی / دکتری مهندسی برق، گرایش رمزنگاری
* دیگر اساتید گروه مدرس و یا عضو هیات علمی دانشگاه های دیگر میباشند.
* فیلد تخصصی هر کدام از اساتید بالا داخل پروفایل آنها در سایت
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
قابل مشاهده است.
آزمایشگاه های گروه مهندسی کامپیوتر:
- آزمایشگاه نرم افزار
- آزمایشگاه پردازش های موازی
- آزمایشگاه سیستم های عامل
- آزمایشگاه شبکه های کامپیوتری
- آزمایشگاه پایگاه داده ها
- آزمایشگاه ابزار طراحی سخت افزار
- آزمایشگاه مدارهای منطقی
- آزمایشگاه معماری کامپیوتر
- آزمایشگاه ریزپردازنده
- آزمایشگاه الکترونیک دیجیتال
- آزمایشگاه مدارهای الکتریکی
- آزمایشگاه مدارهای الکترونیکی
- آزمایشگاه طراحی مدارهای واسط
پایگاه اینترنتی دانشگاه گیلان
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
............................................................................................
پردیس بین الملل دانشگاه گیلان
پردیس بینالمللی دانشگاه گیلان از سال ۱۳۸۷ فعالیت خودش را در منطقه آزاد تجاری . صنعتی بندرانزلی آغاز کرد. پذیرش دانشجو در این واحد از طریق کنکور سراسری سازمان سنجش آموزش کشور و یا آزمون داخلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد انجام میشود. دوره تحصیلی در این واحد بصورت حضوری و تمام وقت بوده و طبق مقررات ۲۵% پذیرش در هر دوره به دانشجویان خارجی اختصاص مییابد. در صورت عدم تکمیل ظرفیت، این ظرفیت به دانشجویان داخلی اختصاص خواهد یافت.
گروه آموزشی مهندسی فناوری اطلاعات
این گروه دارای دو گرایش تجارت الکترونیک و شبکههای کامپیوتری هست، چند سالی از پذیرش در گرایش اول گذشته و تعداد پذیرش این گرایش طبق دفترچه شماره ۲ سال گذشته بصورت پژوهشی ۲۵ نفر و آموزش محور ۳۱ نفر بوده است. گرایش شبکههای کامپیوتری نیز از مهرماه سال ۹۰ ایجاد شد. البته داخل دفترچه شماره ۲ سال ۹۰ خبری از پذیرش شبکههای کامپیوتری در این واحد دانشگاهی نبود و آنطور که پیداست دانشجویان مهر ۹۰ این گرایش از طریق آزمون داخلی پذیرفته شدهاند.
اساتید
اساتید مشغول در این واحد از اعضای هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشکده فنی دانشگاه گیلان هستند و آنطور که گفته شده در پارهای از موارد از اساتید معروف بصورت پروازی استفاده خواهد شد. البته طبق شنیدههایی از دانشجویان این رشته، متاسفانه این پردیس با کمبود اساتید تخصصی گرایش فناوری اطلاعات خصوصا شبکههای کامپیوتری برای تدریس دروس مواجه است و دانشگاه توان مالی پرداخت هزینه اساتید پروازی را ندارد! این در حالیست که هر دانشجوی این رشته بصورت میانگین در هر ترم حدودا سه میلیون تومان شهریه پرداخت میکند!
محل تشکیل کلاس ها
ساختمان اصلی پردیس بین الملل دانشگاه گیلان واقع در منطقه آزاد بندرانزلی (حسن رود) و در نزدیکی ساحل دریای خزر واقع شده، با این حال برخی از کلاس های دانشجویان این رشته در مرکز استان (رشت) برگزار میگردد.
مدرک واحد بین الملل
مدرک واحد بین المللی دانشگاه از طرف دانشگاه گیلان صادر گردیده و همان مدرک معمول دانشگاه است. البته در نظر داشته باشید که عنوان بینالملل در مدرک فارغ التحصیلان ذکر خواهد شد.
نحوه پذیرش در واحد بین الملل
پذیرش در واحد بین الملل دانشگاه گیلان به ۲ صورت انجام میگیرد:
- از طریق آزمون سازمان سنجش و آموزش کشور
- از طریق آزمون داخلی دانشگاه گیلان: برای پذیرش این داوطلبین شرایط ویژهای در نظر گرفته شده است که شرایط و زمان برگزاری آن در تاریخهای مشخصی اعلام خواهد شد.
شرایط
۱- دارا بودن مدرک رسمی کارشناسی، مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مدرک معادل و معدل پایین تر از سیزده مورد قبول نیست).
۲- شرکت در آزمون زبان انگلیسی و کسب حداقل ۴۰ درصد نمره آزمون
*داوطلبانی که حداقل نمره قابل قبول آزمونهای رسمی (استاندارد) زبان انگلیسی به شرح ذیل را کسب نموده باشند، چنانچه در زمان ثبت نام بیش از دو سال از تاریخ آن نگذشته باشد از آزمون زبان عمومی معاف خواهند شد.
- آزمون زبان MCHE با حداقل نمره ۴۰
- آزمون زبان TOEFLیا TOLIMO با حداقل نمره ۴۰۰
- آزمون زبان IELTS با حداقل نمره ۴
۳- شرکت در آزمون تخصصی
مواد امتحانی آزمون داخلی رشته مهندسی فناوری اطلاعات / گرایش تجارت الکترونیک:
- ساختمان دادهها و طراحی الگوریتمها
- مهندسی نرم افزار
- شبکههای کامپیوتری
۴- شرکت در مصاحبه شفاهی و کتبی که شامل سوالاتی از حوزه فناوری اطلاعات و... خواهد بود.
ارزشیابی
آزمون زبان عمومی: ۲۵% / معدل کارشناسی: ۲۵% / نمره آزمون تخصصی: ۲۰% / مصاحبه حضوری: ۳۰%
شهریه و دیگر جزئیات واحد بین الملل (تصویری از دفترچه شماره دو سازمان سنجش / کنکور ۹۰)
پایگاه اینترنتی پردیس بین الملل
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
Resources
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.