سلام . تو یکی از پست ها خوندم که گفته بودن php دورانش گذشته و الان دوران asp و این حرفا . ولی به نظر من خیلی اینطور قاطعانه صحبت کردن و رد کردن php کار درستی نیس. من خودم php کار میکنم و به خاطر شرایط دیگه سراغ Asp نرفتم و نیازی نمیبینم که برم سراغش . حالا ممکنه یکی دوست داره بره و هر دو تا رو یاد بگیره اما یه توصیه دارم قبل حرفام :
دوستان ، اکثر ما مهندس کامپیوتریم . و یکی از معضلات رشته ما تو ایران اینه که نگاه درستی به رشته ما وجود نداره و اکثریت به ۱ مهندس کامپیوتر به عنوان یه آچار فرانسه نگاه میکنن که باید همه چی یاد داشته باشه . به عنوان مثال عرض میکنم.
چند وقت پیش رفته بودم خونه یکی از اقوام. ایشون اومد گفت چند سال پیش واسه بچم یه نرم افزار سرگرمی آموزشی گرفتم که الان رو سیستمم کار نمیکنه و خلاصه بیا و درستش کن . منم نشستم پشت سیستم دیدم بله یه پنجره عجیب بدون هیچ توضیحی میاد روصفحه . که فقط توش نوشته error . try again.
خوب منم اولین راه حلی که به ذهنم رسید این بود که مراحل uninstall و install مجدد رو انجام بدم . خوب بازم حل نشد .
بعد گفتم i don't know . .. الله اعلم . من نمیتونم حلش کنم . این رفیق و قوم ما هم کلی حرف بار ما کرد که مثلا خیر سرت مهندسی !!!!!
خلاصه بگم که ما مهندسین کامپیوتر هم عادت کردیم بریم این آچار فرانسه بودن رو حل کنیم.
راه حل: یادگیری نصب انواع بازی ، یادگیری انواع نرم افزار ها ، برنامه نویسی به چندین زبان و این حرفا .
اما نکنید این کارو . قاطعانه بگید من تخصصم فلان کاره . همونو برید تا تهش . تا ته تهش . تا بشید جز تاپ های سطح اول کشور حتی .
بعد برید سراغ ۱ چیزه جدید . این نظر شخصیه منه. هر گونه انتقاد پذیرفته میشود !!!
حالا بریم سر اصل مطلب که دور شدیم ازش : php یا asp :
از اونجا که این سؤال رو میشه تقریباً توی هر فرومی پیدا کرد همیشه هم آخرش هیچ نتیجه ای گرفته نمیشه گفتم بهتره یه کم هم از تاریخچه این سؤال بگیم شاید نتیجه داشته باشه
هدف اصلی زبان PHP رو میشه در به وجود آوردن امکان داینامیک کردن وب سایت ها (مثلاً گرفتن پشتیبان از دیتا بانک و ...) عنوان کرد در حالی که شرکت میکروسافت ASP.net رو به عنوان پل ارتباطی بین برنامه های کلاسیک و برنامه های تحت وب معرفی میکنه.
گذشته از اینکه هر برنامه نویس به شکل دیگه ای زبانی رو که باهاش کار میکنه میبینه, میشه گفت که تقریباً هر کاری رو میشه با هر دو زبان انجام داد (حالا کمتر یا بیشتر، ساده تر یا پیچیده تر, بماند )
باید کلی حرف زد و حرف زد تا تهش بشه نتیجه گیری کرد اما من همون نتیجه ای رو که خودم گرفتم رو میگم :
یادگیری php حرفه ای خیلی ساده تر از asp حرفه ای هست. ۱ حرف خوبی دکتر حقیقت میزد . میگفت ساده ها موندگارند . مثل linux.
اگه میخوای هم طراحی وب کار کنی هم desktop app برو سراغ .net
اگه پروژه ساده ای داری مثل طراحی ۱ سایت که نیاز به ارتباط با نرم افزار های مایکروسافت نداره برو سراغ php. اگه بودجه کار زیاد نیست و نتیجه هم باید سریع عرضه بشه میشه گفت که اولین انتخاب PHP هستش
ولی اگه فکر میکنید که پروژه بعد ها گسترده تر میشه و قابلیت بزرگتر شدن رو باید داشته باشه و یا اگه این پروژه وابستگی به برنامه های دیگه ای داره که میکروسافت ارائه کرده بهتره برید سراغ ASP.net مثلاً اگه شرکت توی برنامه انبار داری از Access استفاده میکنه و یه زمانی بخواد پیوند بزنه بهتره از همون اولش با .NET شروع کنید.
php یک زبان open source هست که خیلی خیلی مهمه. دست کم نگیریدش .
php روی سرورهای linux و windows اجرا میشه که asp اینطور نیس.
خلاصه هر دوش سر جاش خوبه .
اینها همه نظرات من بود. ممنون.