سلام
حس کردم جای یک تجربه نگاری جامع از مصاحبه ها به تفکیک سال خالیه
من امسال مصاحبه خواجه نصیر، تربیت مدرس و تهران در دو گرایش رو رفتم که تجربم رو از هر کدوم جداگانه در چند پست به اشتراک میذارم...
من خودم خیلی به همچین تجربیاتی احتیاج داشتم و جز مانشت و یکی دو سایت دیگه، جایی نتونستم به اونچه که میخوام برسم...
حس می کنم وظیفه ماست که این تجربه رو در اختیار آیندگان بذاریم
خواجه نصیر:
اولین جایی که رفتم مصاحبه، خواجه نصیر بود
رشته مهندسی فناوری اطلاعات، گرایش تجارت الکترونیک
ظرفیت ۴ نفر
تعداد افرادی که برای مصاحبه آمده بودند: تقریبا ۱۵ نفر (البته حدود ۳۰-۴۰ نفر دعوت شده بودن. اما نیومدن!!!)
مصاحبه کنندگان: ۵ نفر از اساتید اونجا که مدرس دکتری آی تی هستند: (ضمن تاکید بر این نکته که در این دانشگاه، آی تی زیرمجموعه دانشکده صنایع است)
دکتر تارخ، دکتر محمدی، دکتر حمیدی، خانوم دکتر حسینی و خانوم دکتر علیزاده
ابتدا که وارد اتاق شدم، همه دور یک میز نشسته بودند (به صورت جلسه ای) و یک جا هم در کنارشون برای من بود.
نشستم و سلام و خسته نباشید و احوالپرسی (این قسمت خیلی مهمه! چون اگه با روی باز و صدای رسا و لبخند ملیح! بر لب انجام بشه، تاثیر فوق العاده مثبتی بر ذهن هیئت ژوری میذاره!)
ازم خواستن یک مرور از خودم از کارشناسی تا الان بگم.
من حتی از دیپلم شروع کردم که استعدادهای درخشان درس خوندم! و البته خوششون اومد که گفتم...
بعد هم کارها و زمینه هایی که به طور تخصصی کار کردم...
بعد هم گفتم ارشدم که تموم شد یک سال کار کردم و الان بدون شغلم (این نکته که وقت کافی برای دوره دکتری داشته باشید، برای ۹۰درصو دانشگاها مهمه) و این مورد برای من یک امتیاز محسوب میشد
مقالاتم رو گفتم و ای کاش ISI میداشتم که خیلی اثر مثبتی داره...
یک مقاله انگلیسی از صفحات وسطش گذاشتن جلوم و گفتن از جایی که علامت زدیم بخون و ترجمه کن (حدود یک خط کامل بود)
-نکته: از بعضی از بچه ها، به انگلیسی سوال پرسیده بودن، از من نه. پرسیده بودن که خودتو معرفی کن و از برنامه هات برای دکتری بگو... یا گفته بودن هدفت از دکتری خوندن رو به انگلیسی بگو...
-نکته۲: مشتاق نشون دادن خودتون و دست کم نگرفتن توانایی هاتون، بخش عمده قضیست... مقاله و مدرک و...، مکمل این بخشه... اما به تنهایی کافی نیست. حتی اگر n تا ISI هم داشته باشید!!!
راستی من یک ادعایی کردم که فلان موضوع رو خودم شروع کردم و الان دارم مطالعه میکنم تا مقاله بدم. یهو یکی شون یک سوال تخصصی ریز از اون موضوع ازم پرسید!. منم نصفه نیمه جواب دادم و گفتم الان بخاطر استرس بقیش یادم نمیاد... مواظب باشید ادعای الکی نکنید
- نکته۳: اگر چیزی از خودتون رو فکر میکنید نقطه ضعف محسوب میشه، یا مطرح نکنید و یا بی طرفانه مطرح کنید. ممکنه اونا، اون مساله رو ضعف ندونن...
اگر مشوق خاصی برای درس خوندن دارید حتما بگید. اثر خوبی داره (من گفتم همسرم مشوق و کمک حالمه و خیلی خوشایندشون بود)
کل مصاحبه حدود یک ربع طول کشید
نکته۴: در پایان حتما تشکر کنید از اینکه براتون وقت گذاشتن! مطمئن باشید نشانه ادب شماست نه چاپلوسی (با عرض معذرت)
دیگه از این مصاحبه چیز خاصی یادم نمیاد...
باز اگه سوالی داشتید بپرسید تا اگه تونستم بگم
مصاحبه دوم تربیت مدرس
رشته مهندسی فناوری اطلاعات گرایش مدیریت سیستم های اطلاعاتی
ظرفیت ۳ نفر روزانه و ۲ نفر شبانه
تعداد حاضرین برای مصاحبه حدود ۲۰ نفر
تعداد مصاحبه کنندگان هم حدود ۲۰ نفر!!!!!!! (خودتون رو برای این موضوع در هر دانشگاه دیگه ای آماده کنید!)
در این دانشگاه هم آی تی زیر مجموعه دانشکده صنایع هست که حدود ۲۰ نفر از اساتید و ... از اونجا در یک اتاق بزرگ دور هم به صورت جلسه ای جمع بودن و شما باید بالای اتاق در جای رییس بنشینید و به سوال همه جواب بدین
... البته هر سال یک جور نیست ولی آماده باشید... ما وقتی این شرایط رو دیدیم، کلی استرسی شدیم
باز هم مثل مصاحبه قبلی بود همه چیز با چند تفاوت کوچک
اینجا ازم خواستن تز ارشدم رو کلا به انگلیسی توضیح بدم و بعد از حدود یک دقیقه خودشون گفتن کافیه...
همچنین در مورد سابقه شغلی که قبلا داشتم پرسیدن که چقدر به آی تی ربط داشته... و چه کمبودهایی در اونجا در زمینه آی تی بوده و چه سیستم هایی برای اونجا پیشنهاد میدم... (میخواستن ببینن چقدر خلاقیت دارم و چقدر روی زمینه های آی تی تسلط دارم)
همچنین یکی شون پرسید اگر بخوام کلا زمینه ای که کار میکنم رو توی دکتری تغییر بدم، آیا میتونم یا نه... (انعطاف پذیری خیلی مهمه در همه جا و دوس دارن شما علاوه بر تاکید بر اهمیت کارایی که تا حالا انجام دادین، انعطاف برای کارای جدید هم داشته باشید)
این مصاحبه هم حدود ۲۰ دقیقه طول کشید و من بخاطر استرس، برخی چیزایی که در ذهن داشتم حتما بگم رو فراموش کردم... هرچند استرسم رو تا جای ممکن بروز ندادم (و البته اون لبخند ملیح فراموش نشود
)
فعلا چیز دیگه ای از این یکی هم یادم نمیاد...