سلام
چند وقت پیش یک وبسایت خوب در زمینه آموزش تعاملی زبانهای برنامهنویسی به اسم
Sololearn پیدا کرده بودم که
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
معرفیش کردم و واقعا هم وبسایت و هم App خیلی خوبی داشت. امروز یک وبسایت مشابه (البته نه به اون گستردگی) رو در زمینه
آشنایی و یادگیری سیستمعامل لینوکس پیدا کردم.
وبسایت Linux Journey قابل دستیابی در این آدرس:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
یه منبع خیلی خوب و رایگان برای شروع یادگیری عملی سیستمعامل لینوکس
به صورت تعاملی و سلسلهمراتبی هست، به نوعی که شما میتونید
یک RoadMap خوب برای یادگیری این سیستمعامل رو در اختیار داشته باشید. این وبسایت میتونه هم برای مبتدیها و هم افرادی که از قبل با لینوکس آشنا هستن مطالب خوب و جالبی داشته باشه، خصوصا اینکه شیوه ارائه محتواش جذاب و به شکل خلاصه و مفید هست.
سفر یادگیری لینوکس از چپترین بخش این وبسایت ساده یعنی
Getting Started شروع میشه تا علاوه بر آشنایی شما با تاریخچه مختصر لینوکس، مروری هم داشته باشه روی برجستهترین توزیعهای لینوکس مثل اوبونتو و... . در انتهای مطالعه هر بخش یک تمرین عملی بهتون داده میشه که باید انجامش بدید و یک سوال هم پرسیده میشه که باید جوابش رو تایپ و در صورت درست بودن پاسخ به درس بعدی مراجعه کنید.
شاید استفاده از دستورات خط فرمان یکی از دلایلی باشه که خیلیهارو از لینوکس میترسونه و فکر میکنن هرکی با لینوکس کار میکنه لزوما اسکریپتنویس یا برنامهنویس به اصطلاح خفنی هست! ولی لینوکس واقعا چیز سختی نیست، واسه همین شما خیلی راحت میتونید از طریق مطالعه این بخش به صورت Step by Step و تا حد نسبتا خوبی با دستورات اولیه Command Line یا در واقع همون Shell به عنوان رابط بین هسته لینوکس و سختافزار آشنا بشید و بتونید اون رو تحت فرمان خودتون دربیارید.
همچنین در ادامه میتونید از طریق هریک از بخشهای این وبسایت به صورت مجزا با مباحثی مثل
هسته لینوکس، پردازشها، شبکه و... تا حد خوبی آشنا بشید.
لینوکس و کلا نرمافزارهای متنباز / آزاد
از جنبههای فلسفی، اجتماعی، تخصصی، درآمدزایی و... جای بحث زیادی دارن و خوشبختانه داخل کشور هم خصوصا در سالهای اخیر جریانهای
خودجوش خوبی حول این محور شکل گرفته که امیدوارم در آینده بشه در قالب یک تاپیک جداگانه به شکل مجزا، تفکیکشده و کاملا کاربردی به کلیه ابعاد این ماجرا پرداخت.
موفق باشید!