(۲۸ شهریور ۱۳۹۴ ۱۲:۳۱ ق.ظ)kilookiloo نوشته شده توسط: سلام دوستای مانشتی
قصدم از ایجاد این تاپیک با عنوان بلندی که انتخاب کردم واضحه. میخواستم ببینم پیشنهاد شما به ی دانشجوی لیسانس که معدل خوبی هم نداره برای اینکه بتونه توی مقطع دکترا ( اگه فوق لیسانس بشه که محشره ) از ی دانشگاه خوب توی ی کشور توسعه یافته فاند بگیره چیه ؟
الان چیزی که برای من مشخصه اینه که معدل بالا توی لیسانس از دستم رفته و دیگه کاریش نمیشه کرد! ولی نمیدونم چقد به اینکه دانش برنامه نویسی و یا شبکه و یا ... داشته باشی اهمیت میدن! یا اینکه مثلا رتبه کنکور ( چه کارشناسی چه ارشد ) یا رتبه ی المپیاد چقدر ارزش داره برای این کار؟ معدل کارشناسی نسبت به ارشد برتری داره یا خیر ؟
ی چیز مهم دیگه : اینکه اگه توی گرایش و تمرکزی که میخوای درخواست بدی برای دانشگاه , فعالیت موفق قبلی داشته باشی چقد مهمه ؟
مثلا اگه هوش مصنوعی توی ی صنعت خاص رو میخوای دنبال کنی -> مقاله ISI موفق داشته باشی یا ی برنامه ی خیلی خوب برا کارت نوشته باشی چقد کمکت میکنه ؟
با توجه به سوالات بالا به نظر شما کدوم یکی از موارد کمک بیشتری میکنه به اینکه از ی دانشگاه خوب فاند بگیری؟ (زبان انگلیسی رو مد نظر قرار ندادم)
ممنون
مطابق تجربیاتی که از فروم های مختلف به دست آوردم عرض می کنم:
بطور کلی گرفتن هر نوع فاندی از جمله دولتی یا فاند خود دانشگاه یا گروه آموزشی یا فاند استاد برای مقطع فوق لیسانس بسیار دشواره، مگر اینکه شرایط عالی مثل معدل لیسانس بسیار خوب و دانشگاه بسیار خوب داشته باشید که به مراتب مهمتر از مقاله و کار پژوهشی هست. چون معمولا کسی از دانشجو ویا فارغ التحصیل مقطع لیسانس انتظار مقاله دادن یا کار پژوهشی نداره.
نظر بنده اینه که یا ارشد رو ایران بخونید و برای دکتری اپلای کنید که معمولا پذیرش دکتری با فاند همراه هستش. و یا اینکه فوق لیسانس رو در کشورهایی با هزینه های پایین مانند آلمان و فنلاند و استونی و نروژ و ایتالیا بگذرونید که در اینصورت کار شما برای دکتری هم راحت تر خواهد بود.
چون معدل کارشناسی خوبی ندارید به نظر بنده اصلا وقت و فکرتون رو برای گرفتن فاند هدر ندید و امیدوار باشید که فقط بتونید پذیرش بگیرید.
دانش برنامه نویسی و شبکه و سابقه کار معمولا چندان تو پروسه پذیرش تاثیر گذار نیست. مهمترین فاکتور معدل شماست که حتی مهمتر از دانشگاه محل تحصیل شماست. بعنوان مثال عرض می کنم که در شرایط مساوی لیسانس دانشگاه آزاد با معدل ۱۸ به لیسانس دانشگاه دولتی با معدل ۱۵ برتری داره. چون غیر از دانشگاه های تهران و شریف و امیرکبیر، معمولا دانشگاه های خارح از کشور شناخت چندانی روی دانشگاه محل تحصیل شما ندارن.
عوامل دیگری که خیلی توی مثبت بودن پروسه پذیرش اثرگذاره نمرات زبان انگلیسی و GRE شماست. غیر از دانشگاه های امریکا و برخی از دانشگاه های کانادا بیشتر دانشگاه های دنیا داشتن GRE رو ضروری نمیدونن اما داشتنش میتونه یک فاکتور مثبت باشه.
در مورد نمره آیلتس و تافل هم بستگی به کشور و دانشگاه داره، بعضی دانشگاه های خیلی خوب نمره تافل ۹۰ و حتی حداقل ۱۰۰ رو میخوان (مثلا دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا تافل ۱۰۰ میخواد!) و یا نمره آیلتس ۶/۵ و ۷/ باید سایت خود دانشگاه و دپارتمان مورد نظر رو چک کنید تا ببینید چه مینیمم هایی دارن. کلا اگر آیلتس حداقل ۷ و یا تافل ۱۰۰ و بالاتر با نمرات رایتینگ حداقل ۳/۵ و وربال و کوانت بالا داشته باشید، میتونه به عنوان کاتالیزور قوی عمل کنه و ضعف معدل شما رو هم پوشش بده. البته نه در همه موارد! کلا فرومی مثل اپلای ابرود رو چک کنید بهتر نتیجه میگیرید... موفق باشید.