چون قبلا" هم دوستی پرسیده بود عرض کنم :
روند قبلیش یعنی تا سه چهارسال پیش اینجوری بود که از طریق مراجعه به سازمان فنی و حرفه ای و شرکت در آزمونی که برگزار میکرد مجوز تاسیس و کارت مدیریت میگرفتید و اگه میخواستید خودتون مربی باشید باز در آزمون مربیگری شرکت میکردید.
روندش خیلی سخت و طولانی بود. مربیگری نرم افزارها جدا بود یعنی بشما مثلا" کارت مربیگری آفیس میدادند و دو باره برای اتوکد باید امتحان جدایی میدادید . یا کسانیکه کارت مربیگری داشتند را استخدام میکردید.
بعد از اخذ کارت تاسیس و مدیریت شما باید محلی را با امکانات مورد نظر سازمان فنی و حرفه ای آماده میکردین. بازدید میکردند و اگه از نظر جا و امکانات کافی بود بشما مجوز تاسیس میدادند.
در سالهای دهه هفتاد و اوایل هشتاد که همه میخواستند کامپیوتر یاد بگیرند خیلی این کار بصرفه بود و در هر کوچه ای سه تا آموزشگاه زده بودند. در تهران با سابقه ترینها مجتمع فنی تهران و امیر بهادر و یکی دو تا دیگه بودند.
یک روند دیگر هم داشت و بعضی هم از اون طریق مجوز میگرفتند و اون از طریق وزارت ارشاد بود که میدونم وجود داشت ولی روندش را خبر ندارم.
بهمان سرعتی که اینکار درامد زا شد ظرف یکی دو سال درآمدش تمام شد و دیگه بازارش جمع شد و آموزشگاهها بسرعت ناپدید شدند.
حداقل در تهران اینکار بصرفه نیست . بعدها اقای احمدی نژاد با تاسیس صندوق مهر امام رضا (ع)و تشویق ایجاد بنگاههای زود بازده ،تاسیس آموزشگاه را هم جزء این مشاغل بحساب آورد و وامی بابت تاسیس آن میدادند . اطلاعات عمومی حکایت از آن دارد که بسیاری از افرادیکه وام گرفتند نتونستند به بازدهی برسند و ضامنهاشون در حال جنگ و گریز با صندوق مذکور برای برگرداندن وامها هستند.
آموزشگاههای علمی مثل زبان را آموزش پرورش مجوز میداد . و الآن خبر دارم آموزشگاههای کنکور ارشد را وزارت علوم مجوز میدهد.
الآن آموزشگاه فقط زبان و کنکور ارشد بصرفه است. البته بشرطیکه دو سال بتونید بجنگید و سرمایه بذارید و اون بزرگها شما را قورت ندن
بخصوص کنکور. در شهرستانها هر کس آموزشگاه کنکور زد اگه خیلی هم فول بود بعد از مدتی نمایندگی آموزشگاههای تهران را گرفت و به کتاب فروشی و کنکور ازمایشی روی آورد.
یک زمانی اینقدر آموزش بازار داشت که حتی اساتید هم باینکار روی آورده بودن و دانشگاههای غیر انتفاعی توسط هیات امناء که شامل تعدادی استاد و بازاری و ... بود تاسیس شد. من یادمه دانشگاه غیرانتفاعی بهارستان در اصفهان بهمین صورت و ابتدا با مجوز کاردانی و با شراکت دو سه تا استاد دانشگاه اصفهان و یکی دو نفر سرمایه گذار که مهندس خطاب میشدند
شروع بکار کرد. تقریبا" همه اونجا شریک بودند. مثل یک شرکت
. حتی کارمندها هم از خانواده ها بودندکه زیاد خرج نداشته باشه.
بعدا" که که متقاضی بیشتر شد و کار بسود دهی رسید وزارت علوم هم دخالت کرد و در مقابل اعطای مجوز مقاطع بالاتر در سود شریک شد. ابتدا کارشناسی و بعد ارشد . الآن فکر کنم (مطمئن نیستم)بهارستان دکترا هم میده
(یک موقع به دوستان برنخوره که اونجا هستند یا درس خوندند . الآن بسیاری از فارغ التحصیلان ارشد و دکترا اونجا جذب شده اند. بعضی شون واقعا" سواد خوبی دارند مثل اون اقایی که کتاب نظریه نوشته اند یا دیگرانی که میشناسم و نام نمی برم. بعضضی هم مثل دکتر زعفرانی (ریاضی)و یا دکتر تحریریان(زبان) که از اول در دانشگاه اصفهان بودن و جزء شرکاء هستند)
ببخشید که طولانی شد.من باید بفکر نوشتن یک کتاب تاریخ باشم. مثل پیرمردها میتونم دو ساعت در مورد یک موضوعی حرف بزنم.