هر کسی برای خودش یه معیار هایی داره دیگه، یکی پول، یکی زیبایی، یکی تحصیلات. مثلا ما یه جایی رفتیم خواستگاری از خانمه پرسیدم واسه چی اجازه دادی من بیام خواستگاریت؟ در مورد من چی بهتون گفته بودن؟ گفت که تحصیلاتتون. گفتم پس تحصیلات برای شما مهمه؟ گفت که چون ما تو خانواده ی فرهنگی بزرگ شدیم خودمون از ابتدا به تحصیل علاقه داشتیم و ادامه ی داستان... ولی واقعا من خانم هایی رو هم دیدم که پول و ثروت براشون اهمیت نداره. حالا نمیدونم شاید چون دلشون قرص و محکم بوده براشون اهمیت نداشت یا از قبل یه چیزایی میدونستن نپرسیدن. مثلا من از یکی پرسیدم چرا از کار و درآمد نمیپرسی، گفت ان شاء الله جلسات بعدی
. حالا جلسه ی اول در مورد نوع لباس پوشیدن من سوال پرسیده بود. برای هرکی یه چی مهمه و به قول دوستان هم باید بهشون احترام بذاریم.
من خودم انقدر معیارهام زیاد شده که دیگه نمیتونم انتخاب کنم. یه جایی میخوندم همسر یکی از شهدای مدافع حرم به محض شنیدن خبر شهادت همسرشون نماز شکر میخونن. اونم با دو تا بچه و یه بچه ی که هنوز به دنیا نیومده بود. یا مثلا همسر یکی از شهدا تعریف می کردن که آقاهه تو مکه به خانمه میگه که اگه اجازه میدی من میخوام برم سوریه، اگه اجازه ندی پس روز قیامت جواب حضرت زینب رو خودت باید بدی و خانمه هم قبول میکنه. آدم این خانم ها رو میبینه، خیل عظیمی از دخترها از تو گزینه هاش میرن کنار. شاید بمونن یک هزارم درصد دخترا، تو اونا هم یه تعداد خیلی زیادیشون سنمون به هم نمیخوره، یه تعداد شهرمون به هم نمیخوره بعد دیگه کسی نمیمونه که بخوای انتخاب کنی. حالا نمیگم دخترایی که اینطوری نیستن بد هستن، میگم هر کی یه معیاری داره، قطعا معیار من هم بهترین نیست.
اگه صرفا بحث ازدواج باشه، همونطور که دوستان گفتن خیلی نباید سخت گرفت و زندگی واقعا خوب پیش میره. تو خانواده و فامیل هم زیاد که با حداقل معیارها شروع کردن و الان خوشبخت هستن. ولی اگه یه آقایی پیدا بشه که یه دفه بگه میخوام برم مدافع حرم بشم، ۹۹/۹% خانم ها مخالفت میکنن. اگه اینطوری نیست بگید نیست. بنابراین خیلی هم نباید ساده گرفت. کسایی که یه هدفی بلندی رو تو زندگی دنبال میکنن کمی بیشتر باید دقت کنن. مثلا میخوندم که همسر یکی از علما سه بار کلا از صفر تشکیل زندگی داده بودن (یعنی هر بار یه جا مستقر میشدن و بعد از یک مدتی مجبور به نقل مکان میکردن به طوری که نمیتونستن خیلی اسباب و اساسیه با خودشون ببرن). حالا یه همچین خانمی پیدا میشه؟ اصلا بحث پول تو اینا مطرح نیست. یه ویژگی خاصی تو این جور خانم ها هست که خیلی باید ریز بشیم تا اونو ببینیم.