(۱۶ تیر ۱۳۹۵ ۰۳:۰۹ ق.ظ)reza.kh نوشته شده توسط: ۱- داشتن حقوق ثابت، هر چه بیشتر بهتر ( زیر ۱ تومن رد صلاحیت).
۲- توانایی اجاره خانه مستقل (طبقه بالای خونه بابای داماد اصلا قبول نیست).
۳- ماشین اگه نداری که اصلا ول معطلی مگه میشه تو این دوره زمونه بدون وسیله بود.
۶- خرید کادوی مجلسی در طرح ها و رنگ های مختلف در هر بار مراجعه حضوری تا زمان عقد (کادو ارزون بگیری میگن خسیسه).
۴- برگزاری مراسم عقد به صورتی که چشم دختر خاله عروس در بیاد.
۵- رفتن به آتلیه ای که مهسا اینا رفته بودن.
۶- برگزاری مراسم عروسی در تالاری بزرگتر از تالار عروسی دختر همسایه طبقه بالایی.
۷- خرید سرویس طلا لنگه سرویس طلای ویداجون.
و ...
اگه چیزی از قلم افتاده اضافه کنید بی زحمت ...
حرفهای شما از دید من در بهترین حالت جنبه ی مزاح داشت تا جدّیت؛ اگر هم جنبه ی مزاح نداشته پس فقط خواستید بگید دخترا موجودات بی فکر و دهن بینی هستن؛ پس با این طرز تفکر حق دارید بگید سختگیری هست!
(۱۶ تیر ۱۳۹۵ ۰۵:۵۱ ق.ظ)blackhalo1989 نوشته شده توسط: ما به وضعیت خودمون نگاه می کنیم و به بیشتر از اون میگیم سختگیری. مثلا توقع خونه یا زمین تو سن من سختگیریه. من تو این سن یا میتونم خرج عقد و عروسی رو خودم بدم یا ماشین داشته باشم. مگر اینکه بخوام از بابام کمک بگیرم و تازه پدرم هم تونایی کمک کردن به من رو داشته باشه. یا همه نمیتونن یا نمیخوان کار دولتی داشته باشن. یا بعضی وقت ها دختر و/یا خانواده اش همه چیز رو همون اول میخوان.
کلا احساس می کنم مادیات شرط لازمه و اخلاق و ... فقط امتیاز محسوب میشه.
این حرف درسته؛ ولی من فکر میکنم یکی از شرایط ازدواج هم کفو بودن هست؛ بسته به اینکه افراد چطور بزرگ شدن و چطور زندگی کردن ذهنیتشون از حداقل ها یکجور متفاوتی تعریف میشه؛ خیلیها این موضوع رو در نظر نمیگیرن؛ مثلا داشتن خونه و ماشین برای یک خانواده ممکنه واقعاً خیلی ابتدایی تلقی بشه؛ در حالیکه در یک خانواده دیگه امتیاز باشه و ... آقایون که دارن انتخاب میکنن هم کفو بودن رو در این مسائل در نظر نمیگیرن؛ و فقط فکر میکنن هم کفو بودن فقط به دو فرد یعنی دختر و پسر فارغ از وصعیت خانواده برمیگرده! اگه همه افرادی که اینجا دارن صحبت میکنن اسلام دینشون باشه؛ و به اون عمل کنن، باید بدونن نفقه یکی از شرایطی ست که گذاشته شده برای اینکه مرد در قبال زن پرداخت کنه؛ ولی فقط در همین حد میدونیم که نفقه هم هست؛ آیا نفقه همه خانوم ها یکسانه؟! نه ! چون نفقه اینطوری تعریف میشه:
در ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه عبارت است همه ی نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن .البسه .غذا .اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و هر آنچه را به صورت عادت یا احتیاج لازمه ی زندگی وی باشد .
یعنی داره به پیشینه زندگی این خانوم اشاره میکنه, وقتی خانومی در منزل پدریش داشتن ماشین ؛ اونم نه هر ماشینی؛ داشتن مسکن؛ و.... به عنوان احتیاج و عادت و هرچیزی که اسمش رو میذارید تعریف شده باشه؛ نمیشه به این گفت سختگیری! یک شخصی در طول زندگی ۲۰ و خورده ای سالش مثلا عادت کرده این مدل زندگی کنه؛ یک شخصی هم نه؛ خیلی ساده (از دید آقایون) زندگی کرده؛ خب پسری که قصد ازدواج داره باید ببینه توانایی پرداخت نفقه خانوم رو داره یا نه؟! و بر پایه این قضیه بیاد تصمیم بگیره؛ این دیگه سختگیری نیست.
البته بگم نفقه فقط به پول و مادیات ختم نمیشه...
+البته استثنائات جای ندارن
چند سال پیش در زندگینامه دکتر چمران میخوندم؛ نکته جالبی بود؛ از خواستگاری ایشون؛ که مادرخانومشون موقع خواستگاری احتمالا برای رد کردن و یا گفتن این موضوع که دخترم در ناز و نعمت بزرگ شده؛و حداقلات زندگیش اینطوریه؛ میگن :" این دختر صبح ها که از خواب بلند میشه در فاصله ای که دستش را شسته و مسواک می زنه یه نفر تختش رو مرتب می کنه لیوان شیر رو جلوی در اتاقش میاره و براش قهوه آماده می کنه شما می تونید چنین کاری کنید؟ " و دکتر چمران میگن بله میتونم! تمام این موارد رو تا قبل از شهادتشون انجام دادن؛ حتی من جایی خوندم در جبهه هم که مدت کوتاهی همسرشون رو برده بودن و همراش بودن؛ براشون در اون وضعیت قهوه درست میکردن با اینکه خانومشون میگفتن نیازی نیست....
البته این جریان به دو مورد اشاره میکنه, اول همون چیزی هست که بحث ماست؛ همون ریتم زندگی معمول اون دختر؛ و بعد که مادرشون خواستن با این جمله بگن دخترشون چه مدل زندگی کرده؛ دکتر چمران حرفی زد که تا آخر عمرش هم پاش واستاد! حالا مادر ایشون قهوه رو مثال زد ؛ مادرای دیگه ممکنه چیز دیگه مثال بزنن
پس فکر میکنم در نظر گرفتن بحث نفقه خیلی دور از ذهن مونده, اگه بیش از نفقه درخواست شد ؛ سختگیری میشه....