(۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۰۴:۱۱ ب.ظ)master entry نوشته شده توسط: (12 اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۱:۱۷ ق.ظ)mohsen@profex.ir نوشته شده توسط: سلام دوست عزیز
در بازار کار، بهترین و اصولی ترین حالت برای پرداخت حقوق، فرمولی به شکل حدودی زیر است.
دستمزد = (سطح تحصیلات + تجربه کاری) * ضریبی برای سطح تخصصی کاری که در یک شرکت انجام می دهید.
به پاراگراف زیر دقت کنید :
(۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۰:۲۲ ب.ظ)someone نوشته شده توسط: برنامه نویسی تحت وب رو تا حدی بلدم. دیتا بیس هم تا حدی. حرفه ای نیستم. تحلیل هم تا حد خوبی بلدم و با تمام نمودارهای uml آشنا ام. من سابقه کار ندارم به جز کارآموزی ولی یه پروژه برنامه نویسی تحت وب رو انجام دادم. می خام نظرات دوستان رو در مورد حقوق استخدام بدونم.
این پاراگراف یعنی شما هیچی بلد نیستی تجربه کاری نداری و کارفرما نمی تواند تا مدتها روی شما حساب کند و مسولیت کاری را به شما بسپارد که از مشتری بابت پول می گیرد چون شما تجربه نداری!
ولی با توجه به پایه های آکادمیک قوی شما اگر چند سالی تجربه کسب کنید و خودتان را در کار نشان بدهید، خواهید توانست به جاهای خوبی برسید هم در حالتیکه در شرکت های کوچک و بزرگ کار کنید و هم این امکان را دارید که پس از کسب تجربه کافی!!! به فرک راه اندازی کسب و کار پر رونقی برای خودتان باشید که خستگی همه این سالها از تنتان بدر آید
(۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۰:۴۳ ب.ظ)yasemi نوشته شده توسط: دوست عزیز پیک موتوری ۱/۵ میگیره بعد ما ۶۰۰!!! اون روز داشتم نیازمندی ها رو نگاه میکردم دیدم نگهبان زده ۱ تومن بعد برنامه نویس با ۱۰ تا تخصص ۶۰۰!!! اینجوریه که مملکت داره درجا میزنه حقوق مهندس ها از نگهبان ها کمتر این درد جامعه ماست شما الان داری می بینی ما چند سال قبل تر از شما.
دوست عزیز نگهبان باید ۱ تومان بگیرید چون کارش پر مسئولیت است. پیک موتوری هم هر روز داره با جونش روی موتور بازی می کنه!
کی گفته یک برنامه نویس با ۱۰ تا تخصص ۶۰۰ می گیره! شما اصلا می دونی تخصص چیه؟ می دونی برنامه نویس چیه؟ می دونی بازار کار چیه؟ الان به یک برنامه نویس جاوا که یک سال تجربه برنامه نویسی داشته باشه حدود یک تومن می دهند اگر کسی تجربه طراحی و معماری داشته باشه بگو بیاد تو شرکت ما ۲/۵ میلیون بگیره!
مملکت ما برای این داره درجا می زنه که دانشگاه ما مدرسه است یعنی دانشجو هر چیزی که آقا معلمشون بگه یاد می گیره آقا معلم هم فقط از چیزهایی که گفته امتحان می گیره و یک نمره خوب میاد تو کارنامه حالا شما فکر می کنی با این چندتا نمره می توانی چه ارزش افزوده ای برای مشتری یک شرکت نرم افزاری ایجاد کنی که صاحب شرکت بابت پول خوبی از مشتری بگیره! و پول خوبی هم به تو بده! شما می توانی مسئولیت تست یک نرم افزار را به عهده بگیری که مشتری هر روز با یک باگ مواجه نشه! شما می توانی طوری نرم افزار را Design کنی که برای تغییرات بعدی مجبور از نو نوشتن همه نرم افزار نباشه! شما می توانی نیاز مندی های مشتری را خوب مستند کنی! آخه چی می گی شما!!! کجای دنیا الکی به کسی پول می دهند!!! اما یک پیک موتوری خوب می تواند بسته شما را با سرعت بالا تو این ترافیک تهران بهت تحویل بده کارشم درسته نوش جونش! نگهبان خوب هم باعث می شه شما خیالت از امنیت جایی که بهش سپردی راحت باشه پس ارزش پولش را دارد!!!
ببخشید من یکم عصبانی شدم آخه شما یک استدلال غلط می کنی سریع هم خودت را از آدم و عالم طلبکار می کنی که یک مهندس با ۱۰ تا تخصص از پیک موتوری کمتر می گیره!
اگر مهندسی از یک پیک موتوری کمتر می گیره حتما حقش است اگر عرضه داشته تخصصی را در بازار نیاز است یاد می گرفت تا ۱۰ برابر پیک موتوری حقوق و مزایای بگیرد یا نیاز بازار را درک می کرد و یک محصول می ساخت که هر نمونه اش را به قیمت ۱۰ برابر حقوق پیک موتوری بفروشد!!!
حس نداشتم تو اینجا بیام ولی دیدم یک نفر داره افکار دانشجویی و معنای دانشجو را خراب میکنه.
همینه که کشور ترکیده(ببخشید، وازه دیگری پیدا نکردم) است. واقعا چه تحلیل خنده داری. اولا گفتنی است که اگر شما تو یک شرکت نشستی فکر کردی داری رو آخرین تک دنیا کد میزنی پس میتوان نتیجه گرفت که یا اینترنت نمیری یا اصلا داری خودتو گول میزنی.
به عنوان یک دانشجو ۳.۵ سال زحمت کشیدم تا مدرکم رو بگیرم و قطعا باید فرقی بین من و اون آقاهه(خدمت کاره) باشه؟ حتما برای انهایی که تلاش نمیکنن فرق نداره! ان دانشگاهی که شما گفتین وجود داره ولی نباید بستش بدین به کلیه دانشگاه ها. نمیدونستم کسی که از دانشگاه فارغ التحصیل میشه بی تجربه است؟ اوه اوه ! پس باید ۱۰ سال تو این کشور صبر کنم تا بشه ۳۰ سالم بعدش اون اقا جاوا کاره بیاد بگه حالا تو تجربه داری؟؟؟ قاعدتا در کشورهای توسعه یافته فارغ التحصیل شدن در مقطع لیسانس به معنای داشتن دانش کافی برای انجام هر کاری است. بنابراین باید گفت نه تنها کشور ترکیده است بلکه یک سری افراد(اقا جاوا کاره) فکر میکنن همه چیز خوبه تنها مشکل فارغ التحصیلان دانشگاه های سراسری تهران هستن. برم به اساتید دانشگامون بگم که شما دارید الکی بچه های دانشگامون رو بورس میکنید اخ یک نفر گفته ...
اگر شما java و junit کار کردی، ما رفتیم خودمون یک کیت unit test نویشتم. اگر تو این کشور باب شده همه با java کد کنن ما رفتیم با haskell, ocaml, ruby, python, O-C, rails, flask, و ... کد کردیم. اگر شما جاوا رو کپ زدید ما رفتیم اینا رو دلار پول دادیم.
حالا من برم تو این شرکت اقاهه بعد بیاد ازم سوالا کنه چه چیزی بلدی بعد من بیام بگم حالم از جاوا بهم میخوره بجاش با ۱۰ زبان زنده دنیا کد میکنم و از redis, riak, leveldb, indexdb, rethinkdb, CDو ... برای دیتابیسم استفاده میکنم فکر کن چه شود؟ و اصلا اگه بهش بگم به جای دیتابیس از object persistent استفاده میکنم چه شود؟ عمرا زحمتم را جلوی اینا در معرض دید بزارم و اصلا برم تو شرکتشون. اخه همتون کارتون شده دریافت و نوشتن اطلاعات از دیتابیس، آخه چرا این حرفا رو میزنید؟! میدونید نمیدونستم استنفورد میاد بهم میگه بی تجربه در غیر اینصورت عمرا اپلای میکردم؟ شاید استنفورد دانشگاه آزاده خارجی هاست؟ شاید. باید از جاوا کارا بپرسید، هه هه. این قاعده ترکیدتون به زودی از بین میره "هر کسی جاوا کاره بیاد جلو". این قاعده تبدیل به این خواهد شد "هر کسی منطق علوم کامپیوتر داره و خلاق هست بیاد جلو ."
اخه اقاهه تو یک نیمروز میشه syntax همه ی زبانها رو یاد گرفت، چرا اینقدر دانشجو را از کاری که نکردید میترسانید.
اگر کار بلدی برو تو یک contest جهانی شرکت کن بعد میبینی یک نفر که با C(زبان اول جهان در حال حاضر) کد زده و ۲۰ سالشه شده رتبه اول و یکی از کمپانی های ... میخردش بعد شما .... حداقل همون بچه های بی تجربه میتون رتبه بیارن.
خواهشن قدری به حرف زدتان فکر کنید.
به نام خدا
سلام.
منم با اجازه یه ذره باهات کل کل کنم
)
اولا استاد دانشگاه شما ( و سایر اساتید دانشگاه ها) کسی رو بورس نمیکنه! شما اپلای میکنی اون ور. اگر به استاد ایمیل زده باشی (قبل از پروسه رسمی اپلای) استاد رزومه ات رو میبینه، اگر خوشش امد برای اینکه بفهمه چقدر توانایی داری، مصاحبه میکنه باهات، برای اینکه بفهمه زبان (لاتین) چه قدر حالیته، بهت زنگ میزنه! و در نهایت بهت یه کار می سپره! اگر بتونی انجام بدی در مورد مقدار فاند باهات وارد مذاکره میشه.
راه دوم، شما مدارک می فرستی برای دانشگاه! اونها اپلیکشن های امده رو بررسی می کنن و در نهایت در صورتی تایید، بهتون پذیرش میدن.
راه سوم، شما میره بورس وزارت علوم میشی!
راه چهارم، زنگ میزنی به رفیق یا فامیلتون که خارجه میگی دستم به دامنت!
***
اون چیزی که استاد بهت میده، بهش میگن رکامندیشن! که توصیه نامه هستش! و عموما توی راه دوم کاربرد داره!!
***
جاوا کپ زدنی نیستش! رایگان (مجانی، free) و متن بازه!(Open Source)
***
زبان های زنده دنیا---> اگر منظورت زبان های پرکاربرده که به استفاده کاربران مربوط میشه! که به پیوست یه نمونه از اونها رو اوردم. (در صدر این جدول جاوا نشسته و بعدش C++ و PHP و C و Python و ... هست)
اگر منظورت از زبان زنده، زبانی هستش که هنوز باهاش کد میزنن! یه بحث دیگه هستش.
اگر منظورت از زبان زنده، زبانی هستش که نو هستش، بازم بحث ش مجزا هستش!
بحث روی این نیست که کی چندتا زبان رو بلده که همه بهش "به به" و "چه چه" بگن.
***
توی گوگل کد جم پارسال یارو با SQL مسائل رو حل کرده بود و خیلی هم خوب! (شاید تفکر حل مسائل گوگل کدجم با SQL هم سخت باشه)
***
بحث ما اینه که در بازار، چه چیزی یاد بگیری بهتر میتونی کار کنی و بیشتر پول بگیری! (توی بازار کار ایران!)
***
شما وقتی از مک گیل یا تورنتو، یا MIT یا هرجای دیگه هم فارغ بشی اگر بری توی گوگل و ماکروسافت و فیس بوک و ... بخوای شروع به کار کنی عموما ۳ ماه آزمایشی هستی! (بعد از مصاحبه هاشون، که عموما مصاحبه ها مستقل از Syntax هستش و بیشتر به الگوریتم و ساختمان داده و ... و طرز تفکر شما مربوطه)
***
زبان فقط Syntax نیست برادر من.
برای نوشتن یه برنامه معمار وقتی یه تکنولوژی و زبان رو انتخاب میکنه به خیلی چیزها فک میکنه
مثلا نیروی کارش (پیدا کردن نیرو)
هزینه نیرو هاش.
تخصص نیرو های کنونی
زمان مورد نیاز برای Wram Up و آموزش.
امنیت زبان.
ویژگی های زبان.
کارایی زبان.
امکانات زبان و فریم ورک های اون.
وجود فروم های Q&A برای اون زبان.
و ....
بعدشم برنامه نویسی فقط دو خط کد for و if و این حرفا نیست! که بشه با نیم ساعت Syntax اون رو یاد گرفت! بلکه استفاده از امکانات اون زبان برای سرعت و کارایی توی پروژه هستش
.
***
ببخشید دیگه حال نداشتم ادامه بدم
/
مخلص