دوست عزیز بنده یه تجربه نه چندان زیادی (بیش از ۴ سال) در زمینه نرم افزار دارم، شاید مطالب زیر کمک تون کنه:
حقوق و مزایا به عوامل زیادی از قبیل تخصص، مسئولیت در پروژه، مقطع دانشگاه، وضعیت تاهل، سابقه کار، محل کار بستگی داره. (دنبال گفتن یه عدد خاص X تومن در این جا نیستم) اما بدونید که پروژه های زیادی هست که نیرویی با تخصص بالا نیاز دارند و برای راضی نگه داشتن این شخص، سر حقوق و مزایا کم و بیش کنار می آن. در ضمن در حال حاضر در کشور ما حتی از رشته های دیگر (مانند ریاضی، فیزیک، سایر مهندسی ها به خصوص برق و...) به طرف بازار کار کامپیوتر می آن. (فعلا کاری به خوب و بدی این قضیه ندارم)
اگر بخواهید کار مرتبط با رشته تون رو شروع کنید، سه رویکرد به ذهنم می رسه: (فرض می کنم به برنامه نویسی علاقمند باشید)
۱- از همین اول دنبال استخدام در اداره ها و ارگان های دولتی باشید که با یه حقوق توافقی شروع به کار کنید. لازم به ذکر است که معمولا جاهای خوب دولتی (مثل شرکت های انفورماتیک بانک ها) در موقعیت های شغلی senior programmer می خوان نه junior programmer و معمولا می نویسن برنامه نویس با پنج سال سابقه کار در زمینه ....
۲- شما وارد یه شرکت خصوصی نسبتا معتبر بشید که پروژه های دولتی و خصوصی دستش هست و شما از این طریق هم کار رو یاد بگیرید و هم در بین کارفرماها شهرت پیدا کنید و این قضیه سکوی پرتابی بشه که بعد از مدت کمتر از دو سال در همون شرکت و یا شرکت معتبرتری (از جهت پروژه های انجام شده) با حقوق و مزایای واقعی تر شروع به کار کنید. اگر تصمیم گرفته باشید که زود کار رو یاد بگیرید، حدود چهار سال در چنین شرکت هایی کافیه که مدیر فنی پروژه های در scale متوسط و بزرگ بشید و یا به قول معروف مستقل بشید. (در این حالت در یکی دو سال اول کار، با گرفتن حقوق کمتر هزینه یادگیری و بالا بردن تجربه تون رو خواهید پرداخت)
۳- راه حل دیگری هم وجود داره که البته همیشه جواب نمی ده، اینکه شما سرمایه ای داشته باشی و اشخاص با سابقه رو جمع کنی و یه تیم تشکیل بدید. ولی این طوری شما سرپرست تیم می شید از لحاظ مالی و نه فنی!
تجربه این چند سال کار به بنده نشون داده که شرکت های دولتی در پروژه های نرم افزاری خودشون استارت یه پروژه رو نمی زنن (ریسک بالایی داره) و برای یه پروژه می آن از یه شرکت خصوصی مشاوره می گیرن و یا حتی core یه شرکت خصوصی سر زنده رو می خرن و شروع می کنن روی این core سیستم شون رو بنا می کنند. حالا اگر شما در این شرکت های خصوصی بوده باشید، به فرض اینکه حتی در بدو ورود دانش خاصی هم در پروژه ها نداشته باشید، در کمتر از ۶ ماه به کلیات معماری نرم افزار سازمانی اون شرکت (که معمولا pattern های سازمانی استاندارد شده در نرم افزار هستند) و تکنولوژی های وابسته آشنا می شید و ممکنه وقتی شرکت به سازمان خاصی مشاوره می ده و یا core نرم افزاریش رو می فروشه، شما رو بعد از مدتی به عنوان نیروی مقیم در اون سازمان دولتی بفرسته. اگر هم این اتفاق نیفته، در مدت حدود ۱ سال و نیم شما در یکی دو پروژه حضور داشته اید و کم کم با تکنولوژی های مختلف آشنا شدید.
مثلا در یه پروژه Back Office Software یکی از بانک ها که اکنون با تکنولوژی Java در حال پیاده سازی است، اشخاص developer این پروژه با تکنولوژی های زیر کار می کنند:
Java SE, Java EE, Google Web Toolkit, Spring, Hibernate, Maven, BPMN & work flow engine, Test (JUnit, DBUnit, Mockito, Jenkins), Web Service ، Birt Report
و بحث های دیگری مانند Oracle DB ,Design Pattern، Agile Methodologies و ....
می بینید که از لحاظ فنی، ابعاد چنین پروژه هایی وسیع تر از آن است که با یک سال کار بتوان روی این همه بحث ها حتی تسلط نسبی پیدا کرد، لذا کمی باید صبور بود...
موفق باشید