(۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ ۰۱:۵۸ ب.ظ)parsaNA نوشته شده توسط: در درجه اول ممنونم از فرنیای عزیز که بر بنده منت گذاشتند و وقت با ارزششون رو صرف نوشتن این انتقاد کردند .
در جواب ایشون باید عرض کنم که بله . ممکنه شما همه پروژه های این کتاب + ۵۰ تای دیگه رو هم تو یه کتاب ببینید . اما شک نکنید که پروژهها اکثرا کپی هستند (این موضوع رو خودم بررسی کردم، معروف ترین کتاب که کتاب نص هست، کپیه ). اصلا تو همین اینترنت بیش از ۱۰۰۰ تا پروژه AVR هست . صرف اینکه بگیم تعداد پروژهها کمه یا نمونه اش تو کتابای دیگه حتی بیشتر هست دلیل نمی شه . چون با این استدلال حتی کتاب همون آقای سهیلی آرا رو هم نباید خوب دونست، چون منبعی به نام اینترنت وجود داره که ۱۰۰ها برابر اون کتاب با پروژه های متنوعتر و جدیدتری موجوده . حتی شاید در خیلی موارد مستندات پروژه هایی که تو نت هست، بیشتر از کتاب های مورد بحث باشه .
اصلا چرا راه دور بریم، همون منابعی که انتهای کتاب عرض کردم توش بیش از ۴۰۰ پروژه است . اونچه مهمه کیفیته نه کمیت .شما اگه یه کتاب واسه من آوردید که تموم پروژه هاش علاوه بر مدار و توضیحات کافی، نحوه بستن مدار همراه با عکس و تصویر نتیجه پروژه بصورت عملی توش داشته باشه و خط به خط کدها رو توضیح داده باشه، اون وقت حرف شما درسته و کتاب من حرفی برای گفتن نداره .
فرق این کتاب با کتابای دیگه در داشتن آموزش زبان C نیست . چرا که کتاب انتشارات نص فقط ۱۵۰ صفحه آموزش زبان سی رو داره . رنگ مقاومتها رو بچه های هنرستان می خونند و چون رشته شون برقه حفظ می کنن اما ما که کامپیوتریم که حفظ نمی کنیم بد نیست به اندازه نیم صفحه تو کتاب این مطلب باشه .
این حرف هم که فرمودید با اتکای به این کتاب نمی شه پروژه جدیدی نوشت، که انصافا بی اساس سخن گفتید .این در مورد هر کتابی می تونه باشه . همه چی بستگی به خلاقیت مخاطب و میزان علاقه اش داره . من کسی رو می شناسم که تونست با AVR فقط یه LED روشن خاموش کنه، الان سیستم های Embedded می بنده .
مسلما شما که کتاب دیگری خوندید و کار کردید، این کتاب برای شما مفید نیست . نقد رو کسی باید بنویسه که کل کتاب رو ببینه و بخونه و علمش رو هم نداشته باشه . این که یه نفر بگه خب من که همه ش رو بلدم پس بدرد من نمی خوره، نقد نیست . تشخیص صلاحیت کتاب برای مطالعه خود فرده .
این که کتاب از پایه شروع کرده و به قول معروف سطح پرفشنال نیست، اصرار انتشارات بوده که کتاب خودآموز باشه . یعنی مخاطب برای خوندنش نیاز به هیچ کتاب دیگه ای نداشته باشه . حالا شما فرض کنید یه نفر رنگ همون مقاومتها رو ندونه ...
در ضمن این کتاب قرار بود تو چند جلد چاپ بشه و این جلد اول هست که طبیعیه جلد اول باید مبتدی باشه . اما بعدها چیزی از طرف ناشر اعلام نشد ...
البته من اصلا" قصد ندارم کتاب شما یا نوشتن چنین کتابی رو زیر سوال ببرم. ازتون اجازه هم گرفتم و از اینکه شما اینقدر منطقی هستید ممنوم.ولی چون خود شما قسمتی از مطلب را که من صریح نگفتهام بصراحت توضیح دادهاید من فقط یک کمی آنرا جمع و جور می کنم:
اول اینکه پس مطابق پاراگراف اول شما می پذیرید که پروژه های کتاب شما کپی است.(البته من این رو قبلا" باین صراحت نگفتم و شما هم مثال اتصال حافظه رو زدید که در بقیه کتابها نیست و من کتابی رو آوردم که اون پروژه و بقیه پروژهها کامل درش هست).
بعد از مورد بالا گفتهاید که کتابهای دیگه پروژ ه های بیشتری هم دارن ولی شما عکس مدار رو زدین. آقای مهندس در دنیای مهندسی با نقشه صحبت میکنن نه با عکس!!!!. نقشه شماتیک گویای اینه که هر مدار سخت افزاری چگونه است هم از نظر المانها و اجزاء و هم از نظر اتصالات.آیا اینهمه مدار در کتابهای الکترونیک هست همه جا عکس بستنشون روی برد بورد هم هست؟؟؟
در مورد شرح نر م افزار هم باید بگم در بسیاری از مراجع دیگه هم این شرح هست. اگر میخواهید آدرس بدم؟.
دیگه اینکه من گفتم کتاب شما برای انجام پروژه قابل اتکا نیست در واقع منظورم اینه که اطلاعات کافی را جهت راه اندازی یک مبتدی برای اینکه در انجام کار نیاز به مراجعه به کتاب دیگری نداشته باشه رابهش نمیده. جای خیلی از مباحث مهم در کتابتون خالیه. اصولا" خلاقیت و ابتکار بعد از آموزش کامل انجام میشه.
در مورد خودآموز بودن هم اکثر کتابهای چاپ شده در اینمورد حالت خود آموز دارن.
دیگه اینکه فرمودید کتاب در سطح حرفه ای نیست. باید عرض کنم کتاب در حد متوسط هم نیست. اگه شما یه کتاب در مورد غزلیات حافظ بنویسید و وسطش یک فصل در مورد الفبای فارسی بذارید چه قضاوتی میشه. شما نه الکترونیک رو در حد مورد نیاز یک دانشجوی کارشناسی(نه مهندس) آوردین و نه برنامه نویسی Cرا. میتونستید این دو موضوع را البته با مطالب مهمتری در این دو مورد بعنوان ضمیمه بگذارید. البته از شما چون نرم افزار خوندید انتظار نمیره که به الکترونیک خیلی مسلط باشید.بهر حال وقتی در یک کتاب ۲۰۰-۳۰۰ صفحه ای سعی بشه همه چیز نوشته بشه دو علت داره (که من نمیگم.) البته گفتهاید که این جلد اول بوده که در اینصورت پیشنهاد میکنم در مقدمه بیارین. از پست شما اینجور برداشت میشه که ناشر بشما سفارش نوشتن داده و گفته چند جلد بنویسید و بعد از جلد اول دیگه ادامه اش رو نخواسته.
دیگه اینکه بر خلاف چند پست قبلیتون در پست اخیر خودتون بصراحت اعلام کردین که کتاب در سطح ابتدایی است(جمله آخر پستتون) و اینکه وجه تمایزش وجود شرح برنامهها و عکس مداراته که فک کنم توضیحش رو دادم.
در پایان اجازه میخوام بصراحت یک توصیه دوستانه کنم و اون اینکه شما که جوان هستید وجویای نام بهتره در نوشتن کتاب چیزی ننویسید که مثلش چند تا دیگه هم قبلا" نوشته اند. همچنین بهتره قبل از نوشتن یک کتاب در یک موضوع بقیه کتابهای نوشته شده در اون موضوع رو هم یک نگاهی بیاندازید. اینجوری باحتمال زیاد انتقال تجربه و دانش بهتر انجام میشه و البته صرفه مادی هم خواهد داشت.
کتاب اثری است که میماند.
من نظرم رو گفتم و خوانندگان در آینده وحال اگه در این مسیر اومدن و یا هستند و کتاب شما رو دیدند قضاوت خواهند کرد. برای شما هم آرزوی موفقیت روزافزون دارم.