کنکورهایی که مشمول تسهیلات فرزندان هیات علمی می شوند/ موارد غیرمجاز برای انتقال
پس از کش و قوس های فراوان از سوی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال آیین نامه تسهیلات فرزندان اعضای هیات علمی در آزمون سراسری، این آیین نامه با بررسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، به وزارتخانه ها تفویض اختیار شد و در نهایت آیین نامه به امضای دو وزیر سابق به همراه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رسید.
در این میان شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۲۵ تیرماه ۹۲ مصوبه ای با عنوان " تفویض اختیار درخصوص نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی» داشت . در این مصوبه که بنا به پیشنهاد وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انحام شده است، آمده : «هرگونه اختیارات مربوط به تصمیمگیری درخصوص نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی که در آزمونهای سراسری ورود به دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی پذیرفته میشوند، به وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تفویض میشود»
مروری بر تسهیلات به فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور نشان می دهد که مصوبه ۲۵ تیرماه ۹۲ بر اساس این آیین نامه، این دستورالعمل برای مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای است که از طریق آزمون های سراسری دانشجو می پذیرند.
این تسهیلات مشمول آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی نمی شود.
بر اساس ضوابط انتقال و تغییر رشته در آزمون سراسری، پذیرفته شدگان آزمون سراسری می توانند از دانشگاه مبداء به یکی از دانشگاه های واقع در شهر محل خدمت (ترجیحا دانشگاه محل خدمت) عضو هیات علمی و یا در صورت نبودن آن رشته در آن شهر به دانشگاه نزدیک ترین شهر به محل خدمت عضو هیات علمی با تعیین سازمان سنجش آموزش کشور در همان مقطع و گروه آزمایشی و دارا بودن حدنصاب مطابق با ضوابط انتقال یا تغییر رشته بدهند.
در صورت عدم وجود رشته، تغییر رشته و انتقال به نزدیک ترین شهر به محل خدمت عضو هیات علمی امکان پذیر است.
انتقال هنگامی امکان پذیر است که داوطلب حدنصاب علمی را برای کدرشته محل مورد تقاضا را دارا باشد و از دانشگاه مبدا به دانشگاه مقصد در همان رشته و همان مقطع انجام می شود.
انتقال از شبانه به روزانه، از مقطع پایین تر به مقطع بالاتر، از دوره های غیرحضوری، نیمه حضوری و مجازی به دوره حضوری، از دانشگاه های غیردولتی به دولتی وابسته به وزارتخانه های بهداشت و علوم غیرمجاز است.
انتقال در یک شهر امکان پذیر نیست. همچنین شرایط خاص و ایثارگران باید بر اساس ضوابط اعلام شده عمل کنند.
اگر فرزند هیات علمی دارای حد نصاب لازم برای انتقال نباشد، در صورت احراز سایر شرایط، سازمان سنجش داوطلب را به صورت انتقال مشروط (میهمان) به دانشگاه مقصد که لزوما باید در شهر محل خدمت عضو هیات علمی باشد، معرفی می کند.
تغییر رشته باید در همان گروه آزمایشی و همان مقطع یا مقطع پایین تر باشد و در صورتی امکان پذیر است که داوطلب حد نصاب نمره علمی برای رشته محل مورد تقاضا را دارا بوده و سایر شرایط را احراز کند.
انتقال یا تغییر رشته به دانشگاههای واقع در شهر تهران به این شیوه انجام می گیرد که سازمان سنجش پس از اخذ کلیه تقاضاها با توجه به ظرفیت هر یک از کدرشته محل ها بر اساس نمره کل اکتسابی در آزمون و محل خدمت عضو هیات علمی نسبت به توزیع داوطلبان در بین دانشگاه هایی که آن رشته را دارند، اقدام می کند.
در صورت عدم وجود ظرفیت امکان معرفی داوطلب وجود ندارد. فرزند عضو هیات علمی در صورتی که واجد شرایط باشد به صورت مازاد بر ظرفیت برای معرفی به دانشگاهها محل خدمت والدین خود اولویت دارد.
دانشگاه آزاد نیز موظف است نسبت به انتقال و تغییر رشته پذیرفته شدگان آن دانشگاه بر اساس این دستورالعمل اقدام کند. انتقال و تغییر رشته از دانشگاه آزاد به دانشگاه های دولتی و برعکس ممنوع است.
این آیین نامه به امضای کامران دانشجو و محمدحسین طریقت منفرد وزرای سابق علوم و بهداشت و فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رسیده است.
متن کامل خبر در :
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
پ.ن : این خبر از دو جهت گذاشته شده یک این که چون در ارسالهای قبل در موردش صحبت شده و دیگری این که همونطور که اقا فرداد هم گفتند(برای بحث رتبه اولی) چون ایین نامه بوده در دیوان عدالت اداری برسی شده و رای داده شده وشواری عالی انقلاب فرهنگی هم بررسی کردند و نتیجه این شده یعنی امکان تغییر هست.