سلام به همگی دوستان.
اینی که میخوام بگم (فلسفه سیزده به در) رو از جای معتبر نخوندم. پس ممکنه جزئیاتش دقیق دقیق نباشه. در این صورت به بزرگواری خودتون ببخشید...
زمان خشایارشا (خشیار شاه نیستا
!!!) یه خانم یهودی به نام استر Ester (یا ایشتار... تلفظای مختلفی داره ) به مرور جای خودشو توی دربار باز میکنه و کم کم خشایارشا ازش خوشش میاد و به عنوان یکی از زنای حرمسرا و بانوی اول حرمسرا انتخابش میکنه. این خانم هم طی چن سال بسیاری از نزدیکانش رو میاره توی دربار به طوری که یه آقایی به نام مردخای Mordekhay مشاور خشایارشا میشه. در کل این خانم استر و مردخای و بقیشون به فکر توطئه بودن...
خلاصه بگم که یکی از فرماندهای سپاه (یا وزیر ارشد؟؟!) خشایارشا به نام "هامان" از این موضوع باخبر میشه و میخواد با خشایارشا این موضوع رو در میون بذاره که یهودیا پیش دستی میکنن و تو روز سیزدهم فروردین دستور قتل "حدود" شصت هزاااااااار ایرانی رو از شاه میگیرن (حالا یا شاه مست بوده یا به هر دلیل دیگه این دستور رو میده؟؟!). فک کنم ایرانیا رو سوزوندن...
امروزه در ۱۳ فروردین (سال شمسی) در بسیاری از نقاط دنیا جشن هامان سوزان رو برگزار میکنن. ما هم در اصل برای عیش و خوشگذرونی بیرون نمیریم. بلکه برای اینه که اون روز رو نحس میدونیم و معتقدیم توی خونه موندن نادرسته.
توی اینترنت فراوون از این موضوع نوشتن. کسایی که علاقمندن میتونن اطلاعات خیلی بیشتری بگیرن. من خیلی خلاصه گفتم.
موفففق باشید دوستان و امیدوارم خوش بگذره...