اما زندگی دانشجویی در نروژ بسیار لذتبخش است اگر بچه ننه نباشید. اولا اینکه اگر میخواهید برای دورههای لیسانس اقدام کنید باید از طریق وبسایت
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
اقدام نمایند. برای فوق لیسانس معمولا دانشگاهها خودشان دانشجو میپذیرند. برای دکتری در وبسایت هر دانشگاههی بخشی وجود دارد که لیست فرصتهای شغلی را درج کرده است. در آنجا دنبال جای خالی بگردید.
درس خواندن در نروژ از ایران کمی سختتر و کمی سادهتر است. سختتر است چون حجم کارها بیشتر است و راحتتر چون اعصابتان آرام است. هزینهها زیاد است و خرجها سرسام آور. پس در هزینههایتان صرفهجویی کنید. هر دانشجویی میتواند ۲۰ ساعت در هفته کار کند که با حقوقش میشود دو هفته زندگی کرد. تاکسی خیلی گران و اتوبوس نسبتا گران است. پس قبل از هر کاری یک دوچرخه بخرید. البته به فکر زمستان هم باشید!!!
مردم مهربان هستند اگر مثل کنه به آنها نچسبید. نروژ ایران نیست و این یعنی خانمها دارای احترام خیلی زیادی هستند. به خانمی که لباس کمتری پوشیده زل نزنید. در دست دادن پیشقدم نشوید و محترمانه صحبت کنید. دنبال هیچ خانمی حتی بدون قصد قدم هم نزنید. اگر کودک ناز و موبوری دیدید مثل ایران نپرید نازش کنید و بهش آبنبات تعارف کنید. در آن صورت به جرم آزار کودک می توانید زندانهای نروژ را هم از نزدیک ببینید. برای نزدیک شدن بیش از یک متر به هرکسی حتما از او اجازه بگیرید حتی در یک اتوبوس عمومی.
هنگام رد شدن از درب اصلا مهم نیست که چه کسی اول رد شود بلکه مهم است پس از رد شدن درب را برای نفر بعدی باز نگه دارید. اگر خواستید رانندگی کنید بدانید که حق در هر شرایطی با عابر پیاده است. هنگام رد شدن از خط عابر پیاده حتما حتما حتما باید منتظر عابران پیاده شوید حتی اگر ده دقیقه طول بکشد.
از ایران با خودتان چند برگی کاغذ چند تایی خودکار مداد مدادپاککن و دفتر به همراه ببرید. کیف هم فراموش نشود. اگر اهل چای دم کردن هستید کتری و قوری کوچکی از ایران تدارک ببینید و یک مشت چای خشک و قند البته. قند در آنجا فقط به صورت شکر فشرده مکعبی است. سبزی خشک و کمی ادویه هم.....
برای خوندن ادامه مطلب به آدرس زیر مراجعه نمایید.
مدار ۶۸ درجه شمالی
به نظرم هر کس تحقیق یه کشور به عهده بگیره و مطالب مفید بزاره اینجا
نقل شده از لینک زیر:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
...g-post_15.html
شرایط زندگی روزمره در نروژ
زندگی کردن در نروژ مانند هر کشور دیگری ویژگیهای خاص خود را دارد که قصد دارم در طی چند نوشته برایتان تشریج کنم. البته ناگفته پیداست که تمامی مطالب محصول تجربه های شخصی من در این کشور شمالی است . این نوشتهها از آنجا که از قلم یک دانشجوی ساکن نروژ به تحریر درآمده شاید بیشتر به درد دانشجویان آینده بخورد و برای کسانی که به قصد تفریح راهی سرزمینهای شمالی اروپا می شوند، کاربرد نداشته باشد.
قبل از هر چیز به یاد داشته باشید که سیستم آموزش زبان در نروژ بسیار کارآمد است، به گونه ای که تقزیباً همه مردم در حد نیازمندیهای شما قادر به انجام یک مکالمه ساده انگلیسی هستند. اگر خواستید سوالی از یک پسر بچه ۱۴ یا ۱۵ ساله بپرسید همچین با اعتماد به نفس دانش انگلیسی خود را بیرون نریزید چون حتماً اون کوچولوی مو بور از شما بهتر انگلیسی صحبت میکند. اما اگر به عنوان دانشجو قصد اقامت در نروژ را دارید، اکیداً توصیه میکنم قبل از آمدن چهار تا کلمه نروژی یاد بگیرید. وقتی با یک نروژی نیم ساعت انگلیسی حرف زدید، در پایان که بگویید "توسن تاک"، یعنی خیلی ممنون و یا "ها دٍ"، یعنی خداحافظ نیشش تا بناگوش باز میشه و کلاً همه چیز عوض میشه. من قبل از آمدن در کلاسهای مقدماتی زبان شرکت کرده بودم و این موضوع خیلی به من کمک کرد.
خرید در اینجا هم شرایط خاص خودش را دارد. اول از همه چیزی به نام قیمت ثابت اصلاً و ابداً معنی ندارد. هیچ وقت و هیچ وقت و ابداً و اصلاً و اگر جرأت دارید وقتی حراجی در کار نیست خرید کنید. همه عواقب این کار به عهده شخص خودتان است و مخصوصاً سوختگی وجشتناک در بعضی مواضع خاص و در آینده نزدیک وقتی که شعاع دلپذیر حراج تشعشع گرم خود را بر روی همان فروشگاهی که شما خدای نکرده در فصل معمولی از آنجا خرید کرده اید، پخش نماید. در نروژ قیمتها نسبت به ایران سرسام آور زیاد است. البته اگر در ایران اهل خرج و برج و از این جور حرفها بودید اصلاً عین خیالتان نباشد. لباس و لوازم منزل را می توان معطل حراج کرد اما با غذا چه کار باید کرد.
در نروژ مغازه حسن آقا و سوپر سر کوچه و از این حرفها خبری نیست. البته نه این که اصلاً نباشد اما مردم احتیاجات روزانه خود را غالباً از سوپرمارکتهای زنجیره ای تهیه می کنند. پس خوب است که از الان با اسامی REMA 1000، RIMI، ICA، KIWI، Coop و Meny آشنا شوید. امکان دارد در شهری که شما زندگی و تحصیل میکنید همه این فروشگاهها وجود نداشته باشد. در وب سایت همه این فروشگاه های زنجیره ای قسمتی وجود دارد که آدرس فروشگاهها را از آنجا می توانید دریافت کنید. اما باز هم صبر کنید!!! قیمتها در نروژ ثابت نیست. یادتان هست قبلاً این را گفته بودم. برای مثال شما میتوانید یک بسته پنیر با مارک مشابه، تاریخ مصرف مشابه و مزه مشابه را از این فروشگاهها با قیمتهای غیر متشابه خرید نمایید. فروشگاه محبوب من REMA 1000 است. تقریباً ارزانترینها در آنجا بافت می شود. این فروشگاه محصولاتی با مارک landlord عرضه میکند که کیفیت مناسب و قابل قبولی داشته و بسیار ارزان هستند. البته در Coop هم محصولاتی با مارک Xtray (اسم این یکی را زیاد مطمئن نیستم)و در فروشگاه های RIMI و ICA محصولاتی با مارک euro shopper به همین منوال عرضه می گردد. شما می توانید از کف ریش تراشی تا برنج را با این مارکها پیدا کنید. قیمتها بین ۱۰ درصد تا ۵۰ درصد کمتر هستند. برخی از محصولات کیفیت خوبی ندارند، بنابراین توصیه میکنم زیاد هم ذوق زده نشوید و پول خود را حرام نفرمایید.
موضوع وحشتناک دیگر این که همه اطلاعات روی بسته بندیها به زبان شیرین نروژی بوده و بنابراین زیاد برای خواندن آنها خود را به زحمت نیاندازید. توصیه میکنم با استفاده از مترجم گوگل لعات حساسی مانند گوشت خوک و مرغ و بوقلمون و غیره را حتماً به زبان نروژی پیدا کرده و یادداشت فرمایید تا بعداً مثل یکی از دوستان نماز خوان آفریقایی ما دستگیرتان نشود که سه ماه تمام گوشت چرخ کرده خوک را به جای گوشت چرخ کرده مرغ نوش جان فرمودهاید و برای همه از مزه و طعم دلپذیر مرغهای نروژی هم تعریف کرده اید. اما قیمتهای بعضی اقلام برای اینکه قدری حساب و کتاب هم دستتان باشد. همه این اقلام از REMA 1000 قابل تهیه است.
۵ کیلو برنج ۴۵ کرون نروژ
یک پاکت یک لیتری شیر ۱۳ کرون نروژ
یک بسته ۱۲ تایی تخم مرغ ۳۲ کرون نروژ
نان به اسم kneipbrød (ارزانترین نان موجود) ۵ کرون نروژ
سایر نانها به طور متوسط ۲۰ کرون نروژ
ماست کوچک ۱۴ کرون نروژ
مربا در ظروف پلاستیکی یک کیلویی از ۱۴ کرون نروژ تا ۲۸ کرون نروژ
پنیر خامه ای فیلادلفیا ۲۰ کرون نروژ
گوشت چرخ کرده گوساله، بسته ۴۰۰ گرمی ۲۴ کرون نروژ
گوشت چرخ کرده مرغ، بسته ۴۰۰ گرمی ۲۰ کرون نروژ
گوشت گوسفند به طور متوسط برای هر کیلوگرم ۱۱۰ کرون نروژ
گوشت گوساله به طور متوسط برای هر کیلوگرم ۱۵۰ کرون نروژ
فیله مرغ به طور متوسط برای هر کیلوگرم ۱۰۰ کرون نروژ
آب میوه به طور متوسط برای هر لیتر ۱۲ کرون نروژ
نوشابه کوکاکولا یک بطری یک و نیم لیتری بین ۱۱ کرون نروژ تا ۲۰ کرون نروژ. بسته به حراج و بسته بندی دارد.
میوه اعم از سیب، پرتغال، انگور و گلابی به طور متوسط کیلویی ۲۰ کرون نروژ و بالاتر. در حراجها تا کیلویی ۵ کرون هم خربداری شده است!!!!
چای یک بسته ۲۵۰ گرمی ۳۰ کرون نروژ
کاهو در اینجا به شکل کلم پیچ و کلم پیچ به شکل کاهو است!! لطفاً اشتباه نکنید. در هر صورت کاهو هر دانه بین ۱۵ تا ۳۰ کرون نروژ بسته به فصل
هویج از کیلویی ۱۰ کرون نروژ تا ۳۰ کرون نروژ
روعن مایع مخصوص غذا، یک و نیم لیتر؛ ۲۵ کرون نروژ
شکر بسته یک کیلویی، ۱۳ کرون نروژ
خوب به طور متوسط خودتان را برای جدود ۱۵۰۰ کرون نروژ در هر ماه برای هر نفر آماده کنید. البته این موضوع خیلی به شخصیت شکم آدمها هم ربط داره. یک دوست ایرانی دارم که با ماهی ۵۰۰ کرون نروژ روزگار سر میکنه و هنوز هم دچار سوء تغذیه نشده است. در موقع خرید نوشابه و هر چیز دیگری که قوطی و یا بطری دارد به علامت Pant روی آن توجه کنید. این علامت یعنی اینکه اگر قوطی را مثل بچه آدم بشورید و پس بیارید بین یک تا دو و نیم کرون به شما برگردانده می شود. در همه فروشگاهها دستگاه Pant در ورودی مغازه نصب شده است. اگر دفعه اولتان هست از متصدی فروشگاه کمک بگیرید. شما میتوانید پول Pant را به صلیب سرخ هم اهداء نمایید.
خوب حالا که شکمتان سیر شده حتماً یاد وطن کردهاید و مثلاً دلتان لک زده برای آبلیموی اعلای یک و یک و یا حلوا ارده برای صبحانه. اصلاً احتیاجی نیست که خوتان را برای مامانتون در ایران لوس کنید تا اون بیچاره از سرزمین مادری برای شازده خودش هوسونه بفرسته. تقریباً در همه شهرها، فروشگاه های شرقی با اسامی متفاوتی یافت می شود. کافی است از اولین نفر دم دستتان سراغ یک فروشگاه عربی و یا پاکستانی را بگیرید. اون جا از شیر مرغ تا جون آدمیزاد برای همه غریبان دور از وطن از مصر گرفته تا چین پیدا می شود. خوب البته باید یک کمی در پول خرج کردن جنتلمن باشید و دائماً قیمت یک شیشه آبلیمو را با ایران مقایسه نکنید.
نروژ یعنی سرزمینی که می شود همه کار با اینترنت کرد. پس قبل از هر کاری خوب از خجالت گوگل عزیز در بیایید. در ضمن نروژ سرزمین آگهی های تبلیعاتی هم هست. خوب تبلیغات فروشگاه های مختلف را رصد کنید تا یک وقت خدای نکرده چیزی از دستتان در نرود که غفلت موجب پشیمانی است. می توانید با مراجعه به وب سایت فروشگاه های نامبرده بخواهید که مجلات تبلیغی خود را برای شما ایمیل نمایند. در آن صورت اطلاعات را سریعتر و بهتر دریافت خواهید کرد.
اما در مورد آب خوردن اصلاض نگران نباشید. تا جایی که من می دانم آب لوله کشی همه شهرهای نروژ قابل نوشیدن است. عموماً عالی و خنک، فقط لیوانتان را پر کنید و نوش جان فرمایید. سراسر نروژ پوشیده از کوه است و بنابراین همه جا آب خالص و پاک جاری از کوهستان در دسترس می باشد.
زباله اما در اینجا داستانی دارد. تفکیک زباله بخش زیبایی از زندگی روزانه نروژیها است. زبالهها عموماً به چهار دسته مواد غذایی که باید در نایلونهای ویژه قابل تحزیه ریخته شود، کاغذ، شیشه و فلز و در نهایت سایر زبالهها که سوزانده شده و از آن برق به دست می آورند. زباله های الکتریکی و شیمیایی خطرناک مثل باطری را باید در فروشگاهها تحویل دهید. قبل از دور ریختن زباله خوب است از یک دوست و یا مسئول ساختمانتان قوانین مربوط به آن را سوال فرمایی
راستش منم اول خیلی برای تحصیل در استرالیا و بعدش گرفتن اقامت مشتاق بودم اما ...
یکی از اقوام ۳ سال پیش رفت دانشگاه ملبورن مدیریت فناوری اطلاعات خوند .بچه خیلی درس خونی هم بود و بهش فاند اینا هم مثل اینکه دادن بعد ترم ۱ / اقامتشم گرفت و برگشت . خیلی از وضع اونجا شاکی بود . می گفت ایرانیا خیلی اذیتم کردن! و در کل به نسبت کانادا که اکثر جمعیتش مهاجرن مردم استرالیا یجورایی نژاد پرستن!
حالا این شخصی که اینو می گفت خودش تیپن بوره و اصلا بهش نمی خوره ایرانی باشه .
در ضمن ایشون وضع مالی فوق العاده عالی دارن و اونجا کاملا راحت خرج می کردن از همه نظر !..
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
اول اینکه برای PR گرفتن بعد از تحصیل از subclass 885 استفاده میشه.
دوم اینکه مدتی که شما در استرالیا بودید اصلا مهم نیست بلکه مدتی که دوره تحصیلی شما تعریف شده اهمیت داره. بنابر این اگه دوره تحصیلی شما ۱ سال هست ولی شما تحصیل رو طول بدید و ۲ سال تو استرالیا بمانید, PR بهتون نمیدند. به همین ترتیب اگر دوره تحصیلی شما ۲ ساله تعریف شده ولی شما ترم تابستون بگیرید( در بعضی رشتهها اجباری هست) و ۱.۵ ساله تموم کنید، به شما PR تعلق میگیره. همچنین شما میتونید این دوره ۲ ساله رو با بیش از یک رشته پر کنید. جهت چک اینکه دوره چند ساله تعریف شده به سایت CRICOS مراجعه کنید. دوره ای که ۹۲ هفته تعریف شده ۲ ساله محسوب میشه، خواه ۱.۵ سال طول بکشه، خواه ۳ سال.
سوم اینکه به غیر از دو سال تحصیل شرایط زیر هم لازم هست:
۱. سن زیر ۴۵
۲. نمره آیلتس ۶.۰ یا بالاتر (خبر بد اینه که اگر از امتحان آیلتس شما که برای پذیرش داده بودید ۲ سال گذشته باشه باید دوباره در استرالیا آیلتس بدید )
۳. رشته تحصیلی شما در لیست SOL باشد. برای کسانی که ۲ رشته را تمام کرده اند، شغل انتخابی باید مربوط به رشته مقطع بالاتر باشد. مثلا کسی که دو مدرک Masters in IT و Certificate III in Carpentry دارد، نمیتواند Carpenter را به عنوان شغل انتخاب کند.
چهارم اینکه داشتن سابقه کار مرتبط و Job Offer واجب نیست ولی امتیاز اضافی دارد
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.