تا الان کلی راجع به برنامه ریزی صحبت کردیم و نکات مختلفی رو ارائه کردیم. اگر این تاپیکها رو نخوندید بهتون پیشنهاد میکنم تاپیکهای زیر را یه بار مطالعه کنید
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
تو این تاپیک میخواهم به چندین سوال مهم پاسخ بدهم. سوالاتی که تو ذهن همه شما دوستان عزیز هست و احتمالا یافتن جوابش شاید نیاز به زمان داشته باشد
امیدوارم بتونم به سوالاتتون در قالب این تاپیک جواب بدم.
سوال شماره ۱: در فصل تابستان و برای شروع درسها را از روی کتاب مرجع بخوانیم یا از روی کتاب کنکوری؟
این سوال هیچ جا اندازه اینجا در موردش بحث نشده. چون غالبا موسسات کنکوری همه رو به خوندن کتب کنکوری توصیه میکنند و فقط انجمنی مثل اینجاست که خوندن کتاب مرجع این قدر طرفدار داره. با توجه به تمام بحثهایی که در تاپیک زیر شد
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
من توصیه میکنم که اگر بار اولتون هست که میخواهید درس بخوانید، و تا حالا این درس رو نخواندید با یه کتاب کنکوری مناسب شروع کنید. سپس در صورت نیاز و در دورهای بعدی مطالعات برای تکمیل کردن اطلاعاتتان به سمت کتاب مرجع بروید. اما اگر پارسال درسها رو خوندید و احساس کردیدکه مطالعاتتان تکمیل نیست ( و تقریبا میدانید چه مطالبی در سرفصل کنکورها بوده وچه مطالبی نیست) ان وقت میتونید کتاب مرجع بخوانید. البته باید حواستان باشد که خوندن از کتاب مرجع باید بسیار سرعت داشته باشی و مطالبی که مهم نیستند را ایگنور کنید. (قطعا کسی میتونه ایگنور کنه که یه بار راه رو رفته و میدونه کجاها مهمه و کجاها مهم نیست) پس اگر بار اولتان هست که دارید برای کنکور تلاش میکنید و هنوز هیچ اشنایی با کنکور و درسها ندارید و پایه چندان مناسبی هم ندارید خواندن کتاب مرجع نه تنها کمک نمیکند بلکه بسیار مضر هم میباشد.
سوال شماره ۲: در هر روز مطالعه با چه هدفی درسها را بخوانیم؟
ادمی که ندونه کجا میخواد بره احتمالا فرقی برایش نداره که از کدوم مسیر بره. وقتی بخواهید شروع به مطالعه کنید اگر ندانید چقدر میخواهید بخوانید فرقی برایتان نمیکنه یک صفحه بخونی، دو صفحه بخونی یا صد صفحه... برای اینکه از این حالت بی هدفی و بی برنامگی خارج بشید بهتره که برای هر پلن برنامه ریزیتون یه سری سرفصل مشخص کنید. مثلا اگر پلن برنامه ریزیتون سه هفته سه هفته است باید مشخص کنید که تو سه هفته اول قراره تو هر درس چه مبحثهایی را پوشش بدهید. اگر برایتان سخت است میتونید از برنامه ریزی های کنکورهای ازمایشی موسسات کنکوری استفاده کنید. انها برنامه ریزیهایی برای ۲۵ درصد اول و دوم کرده اند. مثلا میتوانید برای سه هفته اول ۲۵ درصد اول یه موسسه را هدف بگیری. (البته برای درسهایی که داری مطالعه میکنی)
بعد تمام تلاشت این باشه که تو این سه هفته به اون برنامه برسی. البته باید در نظر بگیرید که حجم برنامه ای که در نظر میگیرید باید متناسب با تلاش و وقتتان باشد. اگر تعداد ساعات مطالعه شما زیاد هست خوب حجم بیشتری در نظر بگیرید. و بالعکس.
بعد از اینکه مشخص کردید به ازای هر کدوم از پلن هاتون چه چیزهایی قراره بخونید، سپس میتونید اول هفته برای کل هفته تان برنامه ریزی کنید. و یا میتونید اخر هر شب برای فردایتان برنامه ریزی کنید که برای هر درس چه مباحثی را پوشش بدهید. هر دو روش را میتونید امتحان کنید برای این که ببینید کدوم بهتر جواب میده. در صورتی که از برنامه هم عقب افتادی میتوانید هفته سوم را برای جبران عقب افتادگی ها و مرور ان چه که در دو هفته خواندید بگذارید. اگر هفته سوم را برای مرور گذاشتید دیگه زمانی برای پنجاه درصد نباید بگذارید. (یعنی پایان هر ۲۵ درصد یه هفته مرور میکنید) ولی اگه دو هفته دو هفته مطالعه کردید، (مثلا دو هفته اول ۲۵ درصد اول، دو هفته دوم ۲۵ دوم) انگاه یه هفته تا دو هفته برای جبران برنامه عقب افتاده تان و مرور ۵۰ درصد اول میتوانید بگذارید.
سوال شماره ۳:ایا تو درسهایی که انتخاب کردیم، باید تا انتهای کتاب بخوانیم و بعد بریم سراغ درس بعدی یا خیر؟
حالت ایده آل اینه که مباحثی از هر کتاب را در تابستان پوشش بدهید که دارای بیشترین اهمیت میباشند. منتها اصولا خیلی از شما که تازه میخواهید شروع کنید هنوز نمیدونید کجاها مهم هست و کجاها مهم نیست؟ مهم منظورم اینه که در سالهای اخیر تمرکز بیشتری روی این فصلها بوده است. مثلا در درس طراحی الگوریتم فصل NP اصولا شش هفت ساله که تو کامپیوتر و ایتی سوال نداشته خوب خوندنش تو فصل تابستان توصیه نمیشه. و یا تو سیستم عامل فصل مدیریت فایل به ندرت سوال داشته باشه، یا حتی مدیریت دیسک. اینها رو میشه به زمان بعد موکول کرد. اما اگر نمیدانید کجاها مهم هستند ، میتوانید از کتب کنکوریتون استفاده کنید، اخر فصل را نگاه کنید مثلا فصلی که اخرین تست کنکوریش مال پنج سال پیش بوده، بهتره که تو تابستان فعلا بیخیالش بشیم و به زمان بعدی موکول کنیم.اونهایی هم که یه بار قبلا کنکور دادند احتمالا بدونند کجاها مهمتر هست و کجاها اهمیت کمتری داره. ( توجه داشته باشید که من نمیگم این مطالب رو حذف کنید و هیچ وقت نخونید، بلکه میگم فعلا تو تابستان نیاز نیست مطالعه کنید و بهتره به پاییز و در هنگام ازمونها مطالعه کنید)
هر کتاب رو میتونید به مانند برنامه ریزی های موسسات به چند قسمت تقسیم کنید و تو چند بازه زمانی مطالعه کنید (اگر حجم کتاب کمتر هست، میتونید به دو یا سه قسمت تقسیم کنید و مثلا در دو تا سه هفته یا سه تا سه هفته ان کتاب را بخوانید. و یا میتوانید به مانند موسسات کنکوری به ۴ قسمت تقسیم کنید. بستگی به بازه های زمانی که در نظر گرفتید و سرعت مطالعه شما دارد.) بهتره خواندن قسمتهای مهم یک کتاب (و یا خواندن تمام یک کتاب) را تمام کنید بعد کتابهای بعدی را شروع کنید. البته اگر با شش درس شروع کردید منظورم اینه که هر کتاب که تموم شد با یه کتاب دیگر جایگزین کنید.
سوال شماره ۴: این درسها را با چه کیفیتی مطالعه کنیم؟
من قبل از هر چیزی لازم است که یه توضیح اضافه بدم. در تاپیک برنامه ریزی برای تابستان ۲ من یه دسته بندی از درسها ارائه کردم. منتها نتیجه ای که دیدم این بود که درسهای سخت ولی مهم (نظیر سیستم عامل ساختمان داده یا ساختمان گسسته، اکثرا به طبقه دوست داشتنی یا انتی تابستان رفتند، و بچه ها کمتر بهشون توجه کردند. من ابدا منظورم این نبود که اینها رو بیخیال بشیم. شاید بهتر باشه یه طبقه میانی در نظر بگیریم و اسمشو مثلا بگذاریم دروس پرتوقع. پرتوقع از این نظر که حجم مطالبشون زیاده و ضریبشون هم تو کنکور زیاده و به این راحتی نمیشه از پس تستهایشون بر امد و باید زمان زیادی بگذاریم برایشان. این دروس رو بهتره در طبقه بین دروس عزیز دردانه و دروس دوست داشتنی قرار بدهیم. و از اولویت بیشتری برای آنها نسبت به دروس دوست داشتنی برخوردار باشیم.
حال با توجه به این توضیحات اضافه من پیشنهاد میکنم دروس عزیز دردانه را در تابستان حداقل به سطح دوم از یادگیری و در حالت ایده ال به سطح سوم برسانیم. (سطوح یادگیری در اینجا توضیح داده شده است
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
)
یعنی به شناخت خوبی از این دروس رسیده باشیم، مطالب مهم و پایه ای این دروس را به خوبی فهمیده باشیم و قادر به حل مثالهای این دروس و به کار بردن دانشمان باشیم. پس در این دروس باید درسنامه اش را از کتب کنکوری و مرجع (در صورت نیاز) به طور خیلی خوبی خوانده باشیم، تستهای کنکورش رو تا حد مناسبی زده باشیم و مطالبش را عمیقا فهمیده باشیم. حتی در صورت نیاز در انتها نیز خلاصه برداری از این درسها کرده باشیم. دروس پرتوقع را بعیده در فصل تابستان بتوانیم به سطح سوم برسانیم. این دروس را اگر بار اولمان باشد که داریم مطالعه میکنیم حداکثر بتوانیم به سطح دوم برسانیم. برای این دروس بهتر است که سعی کنیم خیلی خوب شخم بزنیم و فصل برداشت این دروس را به پاییز موکول کنیم . (یعنی در آنجا با حل تستها و مثالهای فراوان سعی کنیم تسلط خوبی پیدا کنیم رو این دروس) در این فصل بهتره که سعی کنیم به صورت مفهومی این دروس را مطالعه کرده باشیم.
دسته سوم که همون دروس دوست داشتنی هستند را باید در حدی مطالعه کنیم که شناخت خوبی داشته باشیم و در صورت نیاز به فهم مناسبی نیز رسیده باشیم. یعنی تمرکز ما در فصل تابستان خیلی بر روی این درسها نیست فقط مطالعه میکنیم که یه شناخت نسبی داشته باشیم.
این تاپیک به مرور زمان بروزرسانی میشود
در صورت تمایل دنبالش کنید لطفا.