(۲۴ خرداد ۱۳۹۲ ۱۲:۵۹ ب.ظ)mjjoon نوشته شده توسط: ۱) وارد شدن نیروی کار غیر متخصص در زمینه آی تی و کامپیوتر (سکانس ۱)
به نظرم این دلیلی که فرمودین خیلی تو اقلیته و حالا در این حد نیست که بخوایم بگیم نتیجه بیکاری و درامد کم اکثر کامپیوتری ها اینا هستن.
خودم هم چند نفرو سراغ دارم که تو زمینه زیر ساخت شبکه یه سازمانی مشغولن و رشته کارشناسیشون اصلا فنی نبوده اما تو یه پست حیاتی دارن فعالیت میکنن البته با تلاش خیلی زیاد و علاقه زیادتر و طی کردن دوره های مختلف طی چند سال، با وجودیکه تحصیل آکادمیک کامپیوتر هم نداشتن و تو رشته های علوم انسانی تحصیل کردن اما به خوبی از پس وظایف محوله برمیان و از یه کامپیوتری بیشتر میتونن مسائلو آنالیز کنن.
یا چند نفر دیگه که برنامه نویسای خفن در سطح کلان هستن و رشته هاشون زبان انگلیسی و ریاضی بوده و... اتفاقا تو مباحث UML ی و معماری نرم فوق العاده فعالن و دید خوبی دارن....
از نظر من اول تخصص و مهارت کافیه که حرف اولو میزنه
بین اطرافیان خودم ، خیلی زیاد دانش آموخته کامپیوترو آی تی تو همه مقاطع هست اونایی که رو یه مهارت تاکید داشتن و متخصص شدن نه بیکارن و نه حقوقشون در حدی که نا امید کننده باشه . و نشه روش حساب کرد.
مکان زندگی و جو شهر هم به شدت تاثیر داره.این که به چه سمتی باشه. کلا تو کلان شهر ها مثل تهران برای یه فرد متخصص در یکی از فیلدای کاری کامپیوتر ، بازار کار خیلی بهتره و درامدها به نسبت هزینه اون شهر بالاتر میره.
افرادی که دم از بیکاری و نبود کار هم میزنن باید بررسی بشن.
به روحیات و شخصیت اشخاص خیلی مرتبطه.حیلیا منتظرن که کار بیاد دنبالشون. به نظرم علاقه نداشتن و اینکه واقعا حرفی واسه گفتن تو رشتت نداشته باشی هم تاثیر خودشو تو این رویه داره
همچنین اینکه چه توقعی داری از کار؟
میخوای حتما وارد یه کار دولتی بشی؟ یا نه دوست داره خودت کارآفرینی کنی و به قول معروف مدیر خودت باشی،میخوای یه کارمند ساده باشی که با هر مدرکی بتونه همون کار تورو هم انجام بده؟
چه مهارتی داری؟ چه تعداد میتونن مهارت تورو داشته باشن؟ چقدر به روزی؟
چقدر برای افزایش تجربیاتت تلاش کردی؟
یه عده هم هنوز وارد بازار کار نشده و صرف اینکه من فارغ التحصیل یه دانشگاه درجه ۱ هستم، حالا در بهترین حالت فرض میگیرم حتی دانش هم به میزان دوره هایی که گذروندن دارن اما روی حقوق تو مرحله اول مانور میدن
خوب برای کسی که هنوز هیچ تجربه ای نداره به نظرم نبایستی میزان حقوق رو جزء اولویتاش بذاره، اول باید بیاد تو کار، تجربه اندوزی داشته باشه یه سری دانشارو کسب کنه اونوقت توقعشو بالا ببره. پس سطح توقعات بالا قبل از تجربه اندوزی هم یه دلیل مهمه.
میدونیم فارغ التحصیل تو رشته کامپیوتر زیاده، از پذیرش در دوره کارشناسی غیرانتفاعیو پیام نور و آزاد اونم به میزان فزاینده که این خودش تاثیر زیاد داشته
اینم البته خودش یکی از پیامدهاشه که به زور میخوان ملتو به هر شکل ممکن وارد دانشگاه کنن.
در مورد صحبت یکی از دوستان فکر کنم فرداد خان بودن، گفتن که کسیکه فرضا چندین سال پیوسته درس خونده و استاد شده ......دانش بازاری ارائه به دانشجو رو نداره
واقعا وقتشو پیدا نمیکنه اگر میخواست به پروژه کلان فکر کنه که نمیتونست تو درسش موفق باشه یا از پس دوره تحصیل ارشد و دکترا و مقاله محور بودنش بربیاد. البته میگذرم از گرنت های کلانی که خیلی از اساتید هیات علمی میگیرن نه خودشون کار عملی انجام میدن چون واقعا فرصتشو پیدا نمیکنن با اون همه مقررات ارتقا تو سمت استادی، که اکثر توانایی ها بر مبنای مقالات سنجیده میشن که اکثر اوناهم تئوری محض.و واقعا اونجوری که باید و شاید از دانشجوها در جهت پیشبرد فلان پروژه کمک گرفته نمیشه و بازم به همون شرکتایی که nساله در اون زمینه خاص فعالن، سپرده میشه و با همون آدما و بازهم به دانشجو در همین عدم دید کمک میکنه.
شاید اگر تجربه شرکت ها با دانش استاد و همکاری دانشجو و اعتماد همه اینا به هم و یه مدیریت استراتژیک برای هماهنگ شدن این سه گروه انجام بشه کمکای زیادی بتونه به شخص تو جهتگیری علاقش تجربش دانشش و تخصصش و همچنین به کارگیریش در جای مناسب داشته باشه.