(۲۳ بهمن ۱۳۹۱ ۰۱:۳۴ ب.ظ)mohammad-a نوشته شده توسط: من البته با توجه به تجربه سال گذشته علاقه ندارم زیاد وارد بحث دربارهی سوالات بشم.
ولی شما یک چیزی نوشتید، نوشتید در بهترین حالت... شاید تحلیل شما درست باشه، اما به نظرم ازعبارت "دست کم" نمیشه این برداشت رو داشت که ما میتونیم در بهترین حالت تحلیل کنیم. گزینه مربوط به شما به نظرم میتونه در بهترین حالت این نتیجه رو داشته باشه که بله اما این بهترین حالت بود. .
در بدترین حالت نمیشه این نتیجهگیری رو بسط داد. (یک مسأله وقتیکه جواب کلی رو خواسته نمیشه فرض بهترین حالت رو داشت... مثلا بهترین حالت مرتبسازی یک فاصله ضریب nتایی هست، میشه این رو همیشه نتیجه گرفت؟)
دست کم یعنی حداقل تعداد مقایسه ، اینطور نیست؟! حداقل تعداد مقایسه هم یعنی خوشبینانه ترین حالت که ممکنه اصلا هم اتفاق نیفته ولی بهرحال خوشبینانه ترین حالت ،حتی اگر احتمال اتفاق افتادنش خیلی خیلی کم باشه. آخه دوست عزیز جواب کلی رو که نخواسته حتی متوسط هم نخواسته گفته دست کم چه تعدادی عمل مقایسه ضروریه.
نقل قول: مثلاً ما ۱۰۰۱ گوی داریم که ۵۰۰ تای اینها مثبت هستند و ۵۰۱ عدد دیگه منفی، و به دو دسته N/2 تقسیم کردیم. در نهایت میشه گفت با n/2+1 مقایسه میتونیم در این وضعیتی که بهترین حالت معرفی شد، جواب رو پیدا کنیم
چرا +۱ ؟ وقتی تعداد زوج و فرد مشخص شده از طریق تعدادشون میشه بارش رو مشخص کرد اصلا نیازی به مقایسه اضافی نیست
نقل قول: یک فرض دیگه هم باید در نظر بگیریم. برای همین مورد، وقتیکه به ۵۰۰ گروه دوتایی تقسیم کردیم، این فرض رو هم در نظر گرفتیم که در هر گروه یک مثبت و یک منفی هست درحالیکه ما اصلا اطلاعی درباره بار گویها نداریم و صرفا با مقایسه میخواهیم این رو پیدا کنیم. بیشتر که فکر میکنم حتی در همین مثال هم نمیشه با N/2 مقایسه به طور دقیق گفت چه گویهایی مثبت و چه گوی هایی منفی هستند
اون کلمه دست کم خیلی تعیید کنندست از نظر من ، فکر میکنم اختلاف نظر ما به خاطر همین باشه که از نظر شما اون کلمه اهمیتی نداره ، در صورت مسئله گفته شده n فرد است پس نمیشه ۵۰۰ در نظرش بگیریم ولی اگر مثلا ۵۰۱ هم در نظر گرفته بشه و شما ۲۵۰ تا گوی رو دوتا ، دوتا مقایسه کنید و همدیگر رو دفع کنند(باتوجه به اینکه داریم حداقل حالات ممکن رو در نظر میگیریم) و از اونجاییکه تعداد گوی های با بار مثبت زوج هستند این ۲۵۰ گوی بارشون مثبت است و ۲۵۱ باقیمانده بارشون منفی (اگر برعکس باشه باید تو مقایسه n ام اون دوتا همدیگر رو جذب کنند که باز هم اینجا بین این دو ایدهآل ترین رو در نظر میگیریم) من سر جلسه این گزینه رو با شک انتخاب کردم ولی الان تقریبا مطمئنم، به نظر خیلی روشن و واضحه حالا اگر کلید سنجش چیز دیگه ای باشه باید دید علت چیه.