احتمالا خیلی از ماها با جعبه لایتنر و ویژگی های خوب اون آشنا هستیم:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
جعبهی لایتنر بسازیم
میتوان به راحتی یک جعبهی لایتنر ساخت، چرا که سیستم مرور تأخیری لایتنر یک روش است که هرکس با هرامکاناتی میتواند از آن بهرهبرداری نماید. برای درست کردن فلشکارتها به دستهای کاغذ کوچک در ابعاد تقریبی (۱۰*۵) نیاز است. با برش یک کاغذ A4 معمولی، میتوان ۱۲ کارت درست کرد. برای ساخت جعبه هم میتوان از یک مقوا یا جعبهی کفش و مقداری چسب استفاده کرد. شکل جعبه را در بالا میبینید. جعبه دارای ۵ بخش یا خانهی اصلی است که فضای آنها به تدریج زیاد میشود. ابعاد تقریبی این خانهها در شکل زیر نشان داده شده است.
خطچینهایی که در داخل خانههای جعبه میبینید، در حقیقت در ساختمان جعبه وجود ندارند و نشاندهندهی ظرفیت دستهکارتهای هربخش (خانه) اصلی جعبه هستند. منظور از «دستهکارت» مجموع کارتهایی است که باهم خوانده یا مرور میشوند. همانطور که میبینید، ظرفیت خانهی اول ۱ دسته کارت، خانهی دوم ۲ دسته کارت، خانهی سوم ۴ دسته کارت، خانهی چهارم ۸ دسته کارت و خانهی پنجم ۱۶ دسته کارت میباشد. فضای تقریبی هر دسته کارت یک سانتیمتر در نظر گرفته شده است که قطر تقریبی ۵۰ کارت است. اگر حجم کارتهایی که مطالعه میکنید زیاد است، میتوانید به نسبت آن ابعاد خانههای جعبه را بزرگتر درنظر بگیرید. در خانههای ۲ تا ۵ که چند دسته کارت ظرفیت دارند، میتوان هر دسته کارت را از دیگری توسط یک کارت اینترنت یا یک کارت ویزیت معمولی جدا کرد (محلهای خط چین).
نحوهی استفاده از جعبهی لایتنر
- در زمان مطالعه، مطالب مورد نظر را به صورت پرسش و پاسخ، واژه و معنی واژه، اصطلاح و شرح اصطلاح و ... تبدیل کرده و پرسش را روی کارت و پاسخ را پشت کارت مینویسیم. بدین ترتیب ما همواره مجموعهای از کارتهای آماده داریم.
- از سمت آخرین خانه (خانهی پنجم) نگاه میکنیم که ظرفیت دستهکارتهای کدامیک از خانهها پرشده است. این بدان معنیاست که تمام زیربخشهای یک خانه حاوی دستهکارت باشد. در این صورت آخرین دسته کارت آن خانه را برداشته، روی کارت را میخوانیم و پاسخ آن را به یاد میآوریم. سپس کارت را برگردانده و پاسخ خود را با نوشتهی پشت کارت مقایسه میکنیم. در صورتی که پاسخ درست بود آن را به اولین زیربخش خانهی بعدی منتقل میکنیم. قبل از این کار تمام دستهکارتهای خانهی بعدی را به جلو هل میدهیم تا اولین زیربخش خانهی بعد خالی شده و آمادهی پرشدن شود. در صورتی که پاسخ ما اشتباه بود آن کارت را به خانهی اول جعبه بازمیگردانیم. (توجه داشته باشید که کارت در هر خانهای که باشد، در صورت پاسخ اشتباه به خانهی اول جدول باز میگردد.)
- پس از انجام مرحلهی قبل و مرور کارتهایی که نوبت مرورشان رسیده، از میان کارتهای آماده و مرور نشده تعدادی را برداشته، روی کارت را میخوانیم و پشت کارت را به یاد میآوریم. سپس کارت را برگردانده و پاسخ خود را با پاسخ نوشته شده در پشت کارت مقایسه میکنیم. اگر درست بود کارت را درخانهی شمارهی ۲ (زیربخش شمارهی ۱) قرار میدهیم. اگر نادرست بود آنرا در خانهی شماره ۱ قرار میدهیم.
منبع:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.