روز سه شنبه ۱۴ شهریور حدود سه ساعت و نیم از نمایشگاه از علم تا عمل که با حمایت بنیاد ملی نخبگان و معاونت فنآوری رئیس جمهوری تشکیل شده بود در مصلای تهران بازدید کردم. از سالن طرحهای برتر و نیز از شرکتهای دانش بنیان استانهای تهران، اصفهان ، اذربایجان ، .... بازدید کردم. بعضیش را عرض میکنم شاید بدردتون بخوره.
پردازش تصویر: چند طرح پردازش تصویر دیدم ولی خیلی بنظرم عالی نبود. یک طرح از دانشگاه آزاد لاهیجان بود که طرح سیبل الکترونیک یا ردیاب لیزری بود بدین صورت که با یه لیزر قرمز که از یه هفت تیر اسباب بازی بروی صفحه ای تابیده میشد هر جا میخواستید شلیک میکردین. تصویر توسط دوربین گرفته میشد و دوربین با ارسال تصویر به کامپیوتر موقعیت شلیک روی مانیتور نمایش داده میشد. من قضاوت نمیکنم ولی بنظرم در حد همچین نمایشگاهی نبود.
طرح دیگری از جهاد دانشگاهی شریف بود که تصاویر برداشته شده توسط دوربین از لنز میکروسکوپ را پردازش میکرد . مثلا" فرض کنید ۱۰۰ تا میکرب تو تصویر از شش نوع زیر لام میکروسکوپ هست. دوربین میفرسته به کامپیوتر و این شش نوع شش رنگ میشوند و عملیات دیگه مثل شمارش و اینا هم در موردش انجام میشد.
طرح دیگر پردازش تصویر پردازش تصاویر گرفته شده از دوربین گاما یا گاما کمرا بود. که بصورت اسپکت هست و در پزشکی هسته ای کاربرد داره . البته چون نتونسته بودند دوربین گاما را بسازند و استاندارد هم نبود در مورد انسان قابل استفاده نبود و فقط برای تصویر برداری از بدن حیوانات استفاده میشد. بنظرم نسبت به بقیه طرحها هم از نظر سخت افزار و هم نرم افزار و پردازش قوی تر بود و بخش مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته بود.
ولی یه طرح جالب هم بود که من زیاد باورم نشدولی بد نیست یه توضیحی بدم اگر چه ربطی به رشته فنی نداره.
طرح تبدیل تخم مرغ در ماشین جوجه کشی فقط به جوجه خروس : یه مخترع اصفهانی این طرح را ارائه کرده بود. ایشان ماده ای را اختراع کرده بود که به سر تخم مرغ تزریق میکرد و میگفت جوجه مربوطه حتما" خروس میشه.
ایشان میگفت اختراع یا کشفش صد در صد جواب داده و حتی یه مورد هم مرغ نمیشه. ازش پرسیدم فایده اش چیه گفت جوجه خرو س فاقد چربی باندازه مرغه. در مدت پرواربندی مشابه با مرغ پانصد گرم سنگین تر هست و گوشت خروس لذیذتره
ایشان مدعی بود اولین باره این کشف در دنیا ارائه میشه و دو تا مقاله ISI از توش دراومده. ولی من نفهمیدم با توجه باینکه نطفه در زرده تخم مرغ هست چگونه چنین چیزی ممکنه و ایشان هم بدلایل امنیتی توضیح نداد. ضمنا" ایشان ماشینی را هم ساخته بود که در هر ۵ دقیقه میتونست در ۸۰۰ تخم مرغ تزریق انجام بده.
بتدریج بعضی طرحهای دیگه را هم که دیدم اگه فرصتی باشه عرض میکنم .