بله درست می فرمایید.
کالیبره نبودن باتری، نتیجش میشه همون تنبل شدن یا به قول شما خشک شدن بخشی از باتری.
برای کالیبره کردن حتما نیاز به نرم افزار مخصوص خود لپ تاپ نیست.
خیلی راحت میشه با خود ویندوز این کار رو کرد. توصیه میکنم برای آگاهی از این روش و تست سلامت باتری به کمک دستور داس، به این دو مقاله نگاهی بندازین:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
کالیبره کردن باتری زمانی لازم میشه که مدت خیلی زیادی از نصب ویندوز و استفاده از باتری گذشته باشه. اصول کالیبره کردن خیلی خیلی مهمه، چون اگر درست انجام نشه، به جای اینکه به ما کمک کنه، بدتر کار رو خراب میکنه و سنجشگر باتری رو به هم میریزه که در نتیجه نمایش درصد باتری مختل میشه، به جای اینکه ۸۰% نشون بده یهو میشه ۱۰%
مبحث کالیبره کردن باتری، فقط مخصوص لپ تاپ نیست، شامل حال گوشی ها و تبلت ها هم میشه. این مورد خیلی بیشتر در گوشی ها اتفاق میوفته، مثلا با تعویض رام و نصب رام جدید، کالیبره باتری ممکنه به هم بخوره. یه فایل سیستمی داره که مخصوص نگه داری درصد شارژه. برای کالیبره کردن گوشی به روش دستی، شارژ گوشی رو ۱۰۰% میکنیم و یک ساعتی هم صبر میکنیم که روی ۱۰۰% بمونه، بعد اون فایل رو پاک میکنیم، گوشی خودش اون فایل رو میسازه، بعد گوشی رو از شارژ جدا میکنیم. به این ترتیب باتری گوشی کالیبره میشه و درصد ثبت شده داخل اون فایل با درصد واقعی برابر میشه. البته برنامه هایی هم برای این کار هست. اینا رو گفتم که متوجه بشید همیشه نیاز به برنامه مخصوص نیست و خیلی از کارها به روش دستی هم قابل انجامه.
اجازه بدید برای نگار خانم به زبان ساده بگم داستان کالیبره اصلا چیه.
اگر دقت کرده باشید در نوار وظیفه جایی که آیکون باتری قرار داره، درصد باقی مانده از شارژ رو نمایش میده. حالا به هر علتی بعضی وقتا ویندوز در نمایش درصد باتری دچار خطا میشه.
مثلا باید ۷۵% نشون بده، ولی ۶۰% نشون میده، یعنی ۱۵% کمتر از عدد واقعی.
در نتیجه وقتی که شارژ باتری صفر درصد میشه، باتری عملا هنوز ۱۵% شارژ داره، ولی لپ تاپ خاموش میشه. به عبارت دیگه ۱۵% از توان باتری غیر قابل استفاده میشه.
باتری که باید ۱۰۰% توان داشته باشه، توانش میشه ۸۵%
مثلا اگر بنا باشه در حالت معمول ۴ ساعت شارژ نگه داره، ۳/۵ ساعت نگه میداره.
حالا ما باید چکار کنیم؟
باید به لپ تاپ بفهمونیم که تو داری درصد باتری رو اشتباه نشون میدی!
چطوری؟
با کالیبره کردن.
حالا از کجا بفهمیم که ویندوز داره درست نشون میده یا غلط؟
از طریق دستور داس یا برنامه های مربوطه.
در لینک هایی که معرفی کردم، روش انجامش به طور کامل شرح داده شده.
اگر سوالی بود در خدمتم.