“
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
بزرگ ترین انجمن حرفه ای در ارتباط با نوآوری ها و دستاوردهای پیشرفته تکنولوژیکی برای استفاده بشریت است.” این تعریف موسسه مهندسین برق و الکترونیک (Institute of Electrical and Electronics Engineers) از سایت رسمی این پایگاه است. این انجمن و اعضای آن از طریق انتشارات پر ارجاع آن، کنفرانس ها، استانداردهای تکنولوژیک، و فعالیت های آموزشی حرفه ای الهام بخش جامعه جهانی هستند.
در زیر قسمتی از سوگند نامه اعضای این موسسه آمده است:
“ما اعضای “آی تریپل ای”، با دانستن اهمیت تکنولوژی خود در تاثیرگذاری بر کیفیت زندگی در سراسر جهان، و با قبول تعهد شخصی نسبت به حرفه خود، اعضای آن و جوامعی که به آنها خدمت می کنیم، بدین وسیله خود را به عالیترین رفتار اخلاقی و حرفه ای ملزم می دانیم و می پذیریم که:
* در اتخاذ تصمیم های مهندسی مطابق با ایمنی، سلامت، و رفاه عموم مسئولیت قبول کنیم و عواملی راکه ممکن است جامعه یا محیط را به خطر بیفکند فوراً مرتفع کنیم
* هر جا که ممکن باشد از تعارض واقعی یا فرضی منافع اجتناب کنیم و در صورت وجود چنین تعارضی مانع تاثیر آن بر طرفهای ذیربط شویم.
*در بیان ادعاها یا برآوردها، بر اساس داده های موجود، صادق و واقع بین باشیم.
* ارتشاء را در تمام شکلهایش نفی کنیم.
* فهم تکنولوژی، کاربرد ضروری آن و پیامدهای بالقوه اش را بهبود ببخشیم.
* صلاحیت فنی خود را پاس داریم و ارتقاء دهیم و صرفاً در صورت احزار تعلیمات یا تجارب، یا پس از رفع محدودیتهای مقتضی، وظایف تکنولوژی را بر عهده بگیریم.
* جویا، پذیرا و ارائه کننده نقد صادقانه از کار فنی باشیم، خطاها را بپذیریم و اصلاح کنیم، و برای نقش دیگران اعتبار شایسته قایل شویم.
* با همه، صرف نظر از عواملی چون نژاد، مذهب، جنسیت، معلولیت، سن وسال، یا ملیت، با عدالت رفتار کنیم.
* از لطمه زدن به دیگران، اموال، شهرت و آبرو، یا اشتغال آنها با اقدامهای کاذب یا بدخواهانه خودداری کنیم.
* به همتایان و همکاران در رشد حرفه ای آنها یاری برسانیم و از آنها در پیروی از این آیین نامه اخلاقی حمایت کنیم.
مصوب هئیت مدیره IEEE – اوت ۱۹۹۰″
این انجمن در ۱۶۰ کشور حدود ۴۰۰ هزار عضو فعال دارد که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از آنان دانشجو هستند. هم چنین ۳۸ جامعه علمی و ۷ شورای فنی بخش وسیعی از زمینه های فعالیت این انجمن را پوشش می دهند.
فعالیت های انتشاراتی
آی تریپل ای حدود یک سوم منابع فنی در زمینه های مهندسی برق، علوم کامپیوتر و الکترونیک را منتشر می کند که این منابع بیش از ۱۶۰ ژورنال و مجله را که به صورت سالیانه منتشر می شوند در بر می گیرد. هم چنین در یک همکاری دو جانبه با شرکت “جان وایلی و پسران”، آی تریپل ای کتاب های فنی، رساله ها، راهنما ها و کتاب های درسی متعددی را منتشر می کند. تمامی محتوای آی تریپل ای از از سال ۱۹۸۸ به بعد به علاوه بخش منتخبی از منابع تا سال ۱۹۵۰ به صورت دیجیتال موجود است.
کتابخانه دیجیتال آی تریپل ای
کتابخانه دیجیتال آی تریپل ای اکسپلور (IEEE Xplore
Digital Library) شامل بیش از ۳ میلیون مقاله از ژورنال ها، مجلات، نامه ها، پروسیدینگ های کنفرانس و استاندارد های فعال آی تریپل ای است که در ماه بیش از ۸ میلیون دانلود دارد.
علاوه بر انتشار حدود ۱۶۰ ژورنال، ۳۸۰۰ استاندارد فنی، ۱۰۰ کتاب الکترونیکی و برگزاری ۳۰۰ دوره آموزشی آی تریپل ای مسئول برگزاری بیش از ۱۳۰۰ کنفرانس در ۸۱ کشور است که سالانه حدود ۱۰۰ هزار نفر در آنها شرکت می کنند و در کنار این فعالیت ها بیش از ۱۵۰۰ استاندارد و پروژه در حال انجام دارد.
آماری خلاصه از ضریب تاثیر ژورنال های آی تریپل ای
ژورنال های آی تریپل ای همواره در زمینه های مهندسی برق و الکترونیک، مخابرات و دیگر رشته ها جزء پر ارجاع ترین منابع هستند. در گزارش ارجاعات ژورنال ها (Journal Citation Reports
JCR) که در سال ۲۰۱۲ توسط موسسه تامسون رویترز منتشر شد، در میان ۲۰ ژورنال با بالاترین ضریب تاثیر (Impact Factor) در زمینه مهندسی برق و الکترونیک ۱۷ ژورنال به آی تریپل ای تعلق دارد. در زمینه مخابرات نیز از ۱۰ ژورنال برتر این گزارش ۸ ژورنال توسط آی تریپل ای منتشر می شود. ژورنال های این انجمن در بسیاری زمینه های دیگر نیز رتبه های اول تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.
مطالب عنوان شده نشان می دهد آی تریپل ای مهم ترین پایگاه اطلاعاتی مورد رجوع محققین برق و الکترونیک و مخابرات است با این وجود چندی است دسترسی دانشگاه های معتبر کشور نیز به امکانات این سایت محدود شده است و این امر مشکلاتی را برای پژوهشگران به وجود آورده است.
برگرفته از:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.