(۱۲ تیر ۱۳۹۱ ۰۶:۴۲ ق.ظ)m_al نوشته شده توسط: اما اگه واقعا به اسلام اعتقاد داشته باشیم قضیه فرق میکنه. فرمودید:
«آیا خانه حقیقی خدا در قلب و روح انسانهاست یا توی عربستان؟»
آیهی قرآن هست که
إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةَ مُبَارَکًا وَهُدًى لِّلْعَالَمِینَ ﴿آل عمران: ٩٦﴾
بنابراین اینکه خانهی کعبه را خدا برای مردم و مایهی برکت و هدایت برای عالمیان قرار داده از مسلمات قرآن و دین است، و خانهای که خدا خودش به زیارتش دستور داده و به مبارک و مایهی هدایت بودنش تصریح کرده قطعا خانهای «غیرحقیقی» یا «الکی» نیست، و حقیقی است – حتی اگر به معنایی خانهی خدا در قلب مؤمن هم باشد، که هست.
من در شرایط معمولی عرض نکردم.
این آیه در حالت کلی گفته شده نه در زمانی که کشور عربستان با ایران در حال جنگه و یکی از عوامل اصلی فقر تو مملکته و دشمن مسلمونای ایرانه.
و وارد این بحث نمیشم که این فقر چه پیامدیهایی در پیش داره و تا حالا داشته!!!
(۱۲ تیر ۱۳۹۱ ۰۶:۴۲ ق.ظ)m_al نوشته شده توسط: در این راستا هم هر کدام از احکام دین جایگاه خودشان را دارند. نماز خواندن هرچقدر هم خوب باشه قرار نیست جای روزه را بگیره. حج هم عبادت بسیار بزرگیه که کارکرد خودش را داره و اینجا مجال پرداختن به فلسفهاش نیست. انفاق و کمک به نیازمندان هم جایگاه خودش را داره و قرار نیست جای حج یا عبادت دیگری را بگیره. همانطوری که امامان شیعه و اصحابشون هم در زمانی که حاکمان جامعه، امویان و عباسیان بودند و مثل هر زمان دیگری فقر هم بسیار زیاد بوده حج را به جا میآوردند. [و به راستی که چقدر لازمه که انسان حداقل یکبار در عمرش از دنیا و تعلقاتش سعی کنه کنده بشه و در شرایطی که شبیهسازی صحرای محشر و روز قیامت که مهمترین روز برای هر انسان هست قرار بگیره].
بله هر کدام جایگاه خودشون رو دارن , و منظور من هم از فرهنگسازی در مورد شرایط کنونی است که عربستان بر علیه ایران هست نه در شرایط عادی و کلی.
(۱۲ تیر ۱۳۹۱ ۰۶:۴۲ ق.ظ)m_al نوشته شده توسط: در جایی گفتید که « فقط میخوایم به کاری که داریم انجام میدیم کمی فکر کنیم». بسیار نیکوست. پس به این نکته توجه بفرمایید که وقتی میتوانید راجع به ارزش داشتن یا ارزش نداشتن پرداخت هزینهای برای چیزی اظهار نظر کنید که هم برآورد درستی از هزینهی پرداخت شده داشته باشید و هم از چیزی که در ازای آن به دست میآید. محاسبات شما در مورد «قیمت» محاسبات بدی نیست و چیزهایی که در این مورد «دیدهاید» را بد ندیدهاید – مشکل چیزهایی است که در آن طرف قضیه ندیدهاید. اگر کسی با محاسباتش در مییابد که «قیمتی» که معمولا برای «زیارت» پرداخت میشود را اگر خودش بپردازد در ازای آن چیز دندانگیری دستگیرش نمیشود – یا چیزی که حداقل به اندازهی قیمت پرداختی ارزش داشته باشد – و نتیجه بگیرد که بهتر است چنین بهایی را پرداخت نکند چون ضررش بیشتر از سودش است نتیجهای کاملا منطقیای گرفته است. اگر هم کسی نه تنها به دین اعتقاد دارد بلکه معنا و باطن آن را هرچند اندک و هرچند در لحظات خاصی تجربه کرده است و با محاسباتش میبیند که چیزی که به دست میآورد در ازای چیزی که میپردازد میتواند بسیار بیشتر باشد طبیعی است که هزینه و قیمت را بپردازد.
در بالا هم گفتم من در مورد قیمت یا اینکه این سفر ارزش معنویش بیشتر از ارزش مادیش هست بحثی نکردم.
من عرض کردم در شرایط کنونی با این کار داریم به دشمن مردم خودمون کمک مالی میکنیم.
(۱۲ تیر ۱۳۹۱ ۰۶:۴۲ ق.ظ)m_al نوشته شده توسط: جایی دیگر در جواب به دوستی که گفته بودند «اما این سفر، خیلی فوق العاده تر از اون چیزیه که بشه وصف کرد، یا ازش گذشت» فرمودید « چند نفر از زائرها مثل شما فکر میکنن دوست من؟» بگذارید من به جای ایشان جواب بدهم: بسیاری از آنها یا شاید حتی اکثرشان. شخصا شاهد تغییرات زیاد و گاهی ماندگار برخی از افرادی که مخصوصا به حج تمتع رفتهاند بودهام و حتی در سفر عمره هم به چشم دیدم آدمایی که اصلا احتمال نمیدادم بهرهای از معنویت برده باشن چطور دچار حال معنویای شدهاند که برای من بهتآور بوده.
بازم میگم من در مورد اینکه افرادی که میرن آیا به دنبال ارزش معنویش میرن و آیا کسب میکنن یا نه هیچ بحثی نکردم.
ایشان فرمودند که بدلیل همین دشمنی عربستان و ایران ترجیح دادن از اون کشور خرید نکنن. من پرسیدم همه زائران مثل شما فکر میکنن و واقعا این کار را انجام میدن یا نه؟
اصلا بحث سر ارزش معنوی سفر نبوده.
(۱۲ تیر ۱۳۹۱ ۰۸:۲۷ ق.ظ)Fardad-A نوشته شده توسط: اگر چه تا کنون چندین بار در جاهای مختلف باین پرسش پاسخ داده ام ولی باز هم عرض میکنم:
بارها گفته ایم که مانشت ظرفیت و امکان لازم را برای پاسخگویی به شبهات مذهبی دوستان نداره. حتی بسیاری از این شبهات در سایتهای تخصصی هم مطرح نمیشوند. مباحث مذهبی در این سایت در حد بسیار متعارف بهش پرداخته میشه و همانطور که قبلا" هم مثال زده ام باز عرض میکنم که اگه در دانشگاه شما زمینی برای فوتبال هست ازش نباید انتظاری در حد استادیوم آزادی داشت.
همانطور که عرض کردم اصلا هدف از این همفکری برطرف کردن شبهات مذهبی نیست.
صحبت سر اینه که اگه ما مسلمونیم و اهداف برحق و اونا دشمن ما هستن پس دشمن مسلمانها هم هستن. و اگه اهدافمون برحق نیست یه بحث دیگه.
در مورد ارسالهای قبلیتون که فرمودین عربستان پیشرفتهای زیادی داشته از جهات مختلف , علمی و... باید عرض کنم کشوری که درش خانمها نمیتونن رانندگی کنن و اگه اینکارو انجام بدن چند نفری میرن بالای ماشین و ماشینو داغون میکنن نمیشه بهش گفت کشور پیشرفته. و تمام پیشرفتهاشونو مدیون نفت و در اختیار گذاشتن کشورشون به دست سیاستمداران غربی حاصل شده و پیشرفت های اینچنینی دلیل بر پیشرفت فرهنگی نیست.