اساسا
فوتبال ایران مشکل داره.
مشکل اول: نگرش غلط
اگه ایران توی این بازی یا هر بازی دیگه برده بود. طرز بردنش هم مهم نیست دقیقه ۹۰ گل بزنیم اصلا. کی میومد بگه ایران بد بازی کرد؟ حالا اگه کسی هم اینو میگفت بقیه چقدر اهمیت میدادن؟ هدف اینه که فقط ایران ببره حالا اگه توی دقیقه ۹۰ باشه اشکالی نداره با بد بازی کردن باشه اشکالی نداره. بعد از این برد هم خودمونو گول میزنیم که حالا که بردیم بی خیال مشکلات دیگه. همین طرز تفکر مانع پیشرفت هست.
اگه هم ایران باخت شروع میشه. یکی میگه تقصیر اونه یکی میگه تقصیر اینه.
هر دفعه میگیم این دفعه میریم جام جهانی. یکی فکر نمیکنه بگه آخه دفعه قبل که نرفتیم مشکل چی بود که نرفتیم. چیکار کنیم که دیگه این مشکل پیش نیاد؟
بعضی از ما ایرانی ها مقداری توهم داریم. فکر میکنیم بهترین تیم آسیا هستیم. (مثل خودم که قبلا این نظر رو داشتم) یادم هست ایوانکوویچ که قبلا مربی ایران بود، در مصاحبه با یه روزنامه یا سایت خارجی گفته بود ایرانی ها فکر میکنن بهترین تیم آسیا هستن!
بر چه اساسی میگن بهترین تیم آسیا هستیم؟ ما توی جام جهانی تا حالا از گروه خودمون بالا رفتیم؟ مگه کره جنوبی نبود توی جام جهانی ۲۰۰۲ چهارم جهان شد؟ (البته از تکنیک نامردی هم کمک گرفتن ولی به هر حال خیلی بهتر از ایران اون موقع بازی میکردن). مگه ژاپن نبود از گروه خودش بالا رفت؟
مشکل دوم: کار گروهی ضعیف
به نظر من یه مشکل دیگه تیم ایران اینه که زیاد کار گروهی بلد نیستن. یکی از دلیل های موفقیت تیم ژاپن اینه که گروهی کار میکنن. تاکتیک فردی هم دارن. مثلا این بازیکن هافبکشون که مو زرده خیلی با تکنیک هست. اما در عین حال با گروه کار میکنه. اصلا کدوم تیم موفق شده بدون اینکه کار گروهی بسیار خوبی داشتن؟ تیم یونان قهرمان یورو ۲۰۰۴ رو ببینید. کار گروهی بسیار قوی ای داشتن. در عین حال من بینشون یه فوتبالیست با تکنیک بالا سراغ ندرام. تیم بحرین که برای ایران مشکلات زیادی درست کرد (منظورم مشکلات فنی هست)، کار گروهی قابل قبولی با هم داشتن.
البته کار گروهی فقط به بازیکنا مربوط نمیشه
مشکل سوم: مبلغ قرارداد بسیار هنفگت و تهیه این مبلغ از اموال عمومی برای آنها
موضوع بعدی مبلغ قرارداد فوتبالیستها هست. یکی ۷۷۷ میلیون تومن مبلغ قراردادش هست !!!! باشگاه که پول نداره بهش بده از اموال عمومی بذل و بخشش میکنن. شما بگید من باید چیکار کنم تا ۷۷۷ میلیون در بیارم؟
اصلا مگه چیکار میکنه که اینقدر باید حقوق بگیره؟ چه نفعی برای مردم داره؟ اون کارگر ساختمون بدبخت چقدر پول میگیره؟ اون استاد دانشگاه بعد از این همه سال درس خوندن چقدر پول میگیره؟ اون معلم بعد از این همه سال درس دادن چقدر پول میگیره؟ اون برنامه نویسی که دهنش سرویس میشه تا یه سیستم رو تحلیل و پیاده کنه چقدر میگیره؟
من کارگران ساختمونی رو میشناسم که بعد از گذشت چند ماه حقوق یک ماه رو بهشون میدن بدبختها صداشون هم درنمیاد. بعد از یک ماه دوباره حقوق یک ماه دیگه رو بهشون میدن یعنی همین جور دو ماه طلبکارن.
بعضیها میگن توی خارج فلان بازیکن اینقدر میگیره منم باید اونقدر بگیرم. تا اونجایی که من می دونم اون باشگاهی که به این فوتبالیست خارجی پول میده از محل درآمدی که داره بهش پول میده. حالا بگذریم که مثلا باشگاهی مثل ac milan تحت حمایت دولت ایتالیا هست. همین بارسلونا تا چند وقت پیش اسپانسر مالی نداشت همش روی پیراهناشون نوشته بود unicef ولی یه راه درآمدش از طریق پول بلیط تماشاگران بود.
مشکل چهارم: زمین چمن نامناسب
یکی از زمینه های خوب بازی کردن زمین چمن خوب هست که توی ایران خیلی کم پیدا میشه. به جای اینکه به این بازیکنها این همه پول بدن یه زمین چمن درست بسازن