جشنوارهی بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر بیست و سوم تا بیست و پنجم آبان ماه با حضور محققان و دانشگاهیان، تولید کنندگان ربات و نرمافزارهای هوشمند و متقاضیان آنها در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سعید شیری، دبیر کمیته فنی جشنواره رباتیک و هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اعلام این مطلب اظهار کرد: در پی دو دوره برگزاری مسابقات رباتیکی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تحت عنوان AUTCup درصددیم تا در آبان ماه سال جاری جشنوارهی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر را برگزار کنیم تا در قالب این جشنواره بتوانیم سومین دوره مسابقات رباتیک جام امیرکبیر (AUTCup)، نخستین دورهی مسابقات هوش مصنوعی امیرکبیر، نخستین فن بازار رباتیک و هوش مصنوعی و نخستین گردهمایی علمی صنعتی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر را برگزار کنیم.
وی افزود: ارتقای دانش بومی در زمینه هوش مصنوعی و شناسایی و معرفی محصولات و شرکتهای موفق داخلی مرتبط با رباتیک و هوش مصنوعی، فراهم کردن بستر لازم برای عرضه ایدههای جدید محققان و کمک به تجاری سازی آنها، فراهم کردن بستر لازم برای عرضه نیازهای سازمانها، شرکتها و صنایع و ارائه راهکار توسط محققان و بحث و تبادل نظر میان دانشگاهیان، محققان و صنعتگران پیرامون زمینههای مستعد همکاری از جمله اهداف اصلی برگزاری این جشنواره است.
رییس پژوهشکده رباتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر خارج شدن از برگزاری مسابقات محض و جهت دهی علمی و صنعتی به این مسابقات علمی را از دیگر اهداف جشنوارهی بینالمللی رباتیک وهوش مصنوعی امیرکبیر برشمرد و تصریح کرد: در تمام مراحل این مسابقات مضامین به گونهای طراحی شده تا برای برندگان آن خاستگاه و نیازی از سوی صنایع وجود داشته باشد و ارتباط علمی و صنعتی مناسبی میان تیمهای مسابقه دهنده با جامعه صنعتی کشور برقرار شود.
وی سومین دوره مسابقات رباتیک جام امیرکبیر را یکی از بخشهای جشنواره بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر عنوان کرد و گفت: سومین دوره مسابقات رباتیک جام دانشگاه امیرکبیر در سال جاری با رویکردی متفاوت نسبت به مسابقات دورههای گذشته و سایر مسابقات رباتیک برگزار شده در سطح کشور طراحی شده است به گونهای که برای هر یک از لیگهای تعریف شده با یک نهاد صنعتی تماس برقرار کرده و از آنان برای حضور در بخشهای مختلف مسابقه از طراحی و تدوین آییننامه تا برگزاری و تقدیر از پرندگان دعوت به عمل آوردهایم تا این صنایع بتوانند مساله خود را تحت عنوان یک پرسش در طول این مسابقه طرح کرده و حاضران و شرکت کنندگان بتوانند پاسخ رباتیکی لازم را ارائه دهند.
این مسابقات با هدف تجاری سازی محصولات رباتیک در ۱۰ لیگ رباتهای امدادگر، رباتهای پزشکی، رباتهای شهری، رباتهای انساننما، رباتهای سرویس رسان، رباتهای دریایی، رباتهای پرنده، رباتهای مینیاب، رباتهای انباردار و رباتهای نمایشی برگزار میشود.
دبیر کمیته فنی جشنواره بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر با بیان این که افزودن بخش مسابقات هوش مصنوعی در این دوره برای نخستین بار در کشور صورت گرفته است، اظهار کرد: نخستین دوره مسابقات هوش مصنوعی امیرکبیر با هدف فراهم کردن زمینه ای برای شناسایی و طرح مسایل و نیازهای داخلی کشور در زمینه هوش مصنوعی و کمک گرفتن از محققان داخلی برای حل آنها راهاندازی شده است.
همچنین یکی دیگر از اهداف برگزاری این مسابقه ورود هر چه بیشتر جنبهها و کاربردهای مختلف هوش مصنوعی در جامعه است که در حال حاضر نیز مشاهده میشود که هوش مصنوعی در زمینههایی مانند راهنمایی و رانندگی ورود پیدا کرده و به جای ماموران پلیس نسبت به شناسایی و ثبت پلاک خودروهای رانندگان خاطی اقدام میکند.
شیری ادامه داد: در مسابقات هوش مصنوعی امیرکبیر برای هر یک از مسائل شناسایی شده، مسابقه خاصی طراحی میشود و محققان مختلف ایدهها و راهکارهای پیشنهادی خود را برای حل مسائل مذکور به رقابت میگذارد.
در این دوره از مسابقات هوش مصنوعی هفت لیگ مختلف تایید هویت از طریق دست خط فارسی، تشخیص حالت چهره انسان، شناسایی رسته اشیاء، شناسایی صحنههای محیط باز و بسته، تشخیص و ردگیری توپ در بازی فوتبال، کشف تقلبهای بانکی و بهینه سازی در محیطهای پویا تعریف شده است.
دبیر کمیته فنی جشنواره بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر با اشاره به این که در بخشهای مختلف جشنواره از تیمهای شرکت کننده خارجی و مدعوان برجسته بینالمللی برای شرکت و حضور در این رویداد حمایتهای لازم صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: برگزاری نخستین کنگره علمی، صنعتی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر و نخستین بازار ایده ومحصولات رباتیک و هوش مصنوعی از جمله بخشهای جشنوارهی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر است. هدف از برگزاری کنگره علمی صنعتی رباتیک وهوش مصنوعی امیرکبیر، گردهم آوردن دستاندرکاران صنعت و دانشگاه در این دو حوزه است تا فضای همکاری بین آنها گسترش پیدا کند و همچنین قابلیتهای موجود در کشور بهتر به جامعه اطلاع رسانی شود. چرا که حوزه رباتیک وهوش مصنوعی در برگیرنده طیف وسیعی از روشها و کاربردهاست که دانشگاهیان و محققان، شرکتها و سازمانهای تولید کننده ربات و نرمافزارهای هوشمند و سازمانها و شرکتهای استفاده کننده از آنها سه بازیگر اصلی آن را تشکیل میدهند و گردهمایی علمی صنعتی رباتیک و هوش مصنوعی میتواند از جمله بخشهای مهم این جشنواره باشد که در راستای فراهم کردن بستر لازم برای برقراری ارتباط میان دستاندرکاران رباتیک با هوش مصنوعی کشور گام بردارد.
رییس پژوهشکده رباتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این که سخنرانیهای کلیدی کارگاههای آموزشی، معرفی و محصولات شرکتهای مختلف داخلی، نشستهای هماندیشی و ارائه کارهای موفق مسابقات هوش مصنوعی امیر کبیر از جمله بخشهای نخستین کنگره علمی صنعتی رباتیک و هوش مصنوعی امیر کبیر است در خصوص نخستین فن بازار ایده و محصولات رباتیک و هوش مصنوعی به عنوان یکی دیگر از بخشهای این جشنواره اظهار کرد: یکی از مهمترین نیازهای حوزه رباتیک و هوش مصنوعی، ایجاد بازاری برای داد و ستد فناوری و خدمات این حوزه است و در چنین بازاری علاوه بر این که دانشمندان و فناوران حوزهی رباتیک و هوش مصنوعی میتوانند به معرفی تواناییهای خود و دانشهای نوین این حوزه بپردازند، صنایع مختلف کشور و سایر متقاضیان و مشتریان فناوریهای رباتیک و هوش مصنوعی نیز میتوانند ضمن شناسایی پیمانکاران مناسب نیازهای خود را به صورت مطلوب برطرف سازند. در فن بازار رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر، کلیهی محققان و شرکتهای فعال در هر یک از شاخههای رباتیک و هوش مصنوع ایدههای جدید خود در زمینه توسعه محصولات جدید را به جشنواره رباتیک هوش مصنوعی امیرکبیر و کمیته برگزار کننده فن بازار ارائه کرده و در صورت پذیرش دستاوردهای خود را عرضه کنند.
شیری با بیان این که متخصصان و محققان دانشگاهی باید یاد بگیرند به جای آن که در انتظار حمایت صنایع باشند ایدههای ناب خود را به صنعت تبدیل کنند، تصریح کرد: در دانشگاه صنعتی امیرکبیر شرکتهایی وجود دارند که موتورهای الکتریکی رباتها و سنسورهای آنها را خودشان تولید میکنند. این در حالی است که این موتورها یا سنسورها توسط کشورهای معدودی مانند سوییس و ژاپن ساخته شده و کشور برای دسترسی به آنها در تحریم به سر میبرد و این شرکتها میتوانند همانند شرکتهای خارجی که ابتدا با تعداد نفرات کم کار خود را آغاز کردهاند به قطبهای تولید کننده این محصولات در جهان تبدیل شوند.
دکتر محسن بهرام، دبیر کمیته اجرایی جشنواره بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر هم اظهار کرد: فعالیتهای رباتیک از حدود سال ۶۴ در کشور آغاز شده و با ادامه روند رو به رشد خود شاهد نمودهای بارز و تجلیات آن در سالهای اخیر بودهایم، که میتوان به شرکت و برگزیده شدن تیمهای ایرانی در مسابقات بینالمللی رباتیک اشاره کرد و در این دوره از جشنواره رباتیک وهوش مصنوعی امیرکبیر انتظار داریم که حدود هزار و۲۰۰ نفر از اساتید و دانشجویان در این رویداد علمی شرکت کنند.
وی در پایان برقراری و گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه نسبت به سالهای گذشته مثبت ارزیابی کرد و افزود: اگر چه حمایت دانشگاهها و صنایع از فعالیتهای علمی تخصصی دانشجویان و دانشگاهیان نسبت به دههها و سالهای گذشته رشد زیادی داشته و میتوان آن را مثبت ارزیابی کرد اما تا رسیدن به هدف مطلوب در زمینهی ارتباط صنعت و دانشگاه راه بسیاری برای پیمودن داریم.
لینک کوتاه شده خبر:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.