جذب ۲۰هزار دانشجوی خارجی دکتری/ ساخت خوابگاه ویژه دانشجویان خارجی
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل از جذب ۲۰ هزار دانشجوی خارجی در دوره دکتری خبر داد و گفت: نهادینه سازی خوابگاه سازی برای دانشجویان خارجی که قصد تحصیل در ایران دارند، منجر به نفوذ اقتدار ملی کشور میان این دانشجویان خواهد شد.
ارسلان قربانی در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: یکی از برنامه های امور بین الملل وزارت علوم جذب دانشجویان خارجی است و
یکی از راههای این جذب، ایجاد خوابگاه دانشجویان خارجی در حد استانداردهای بین المللی است.
وی در ادامه با یادآوری این موضوع که منظور از جذب دانشجویان خارجی، پذیرش به صورت بورسیه نیست، خاطرنشان کرد: این دانشجویان با هزینه شخصی می توانند در دانشگاههای ایران که قابلیت های علمی بالایی دارند جذب شوند اما باید خوابگاه سازی برای نهادینه شود.
به گفته قربانی پذیرش دانشجوی خارجی نه تنها شعار امسال را تحقق می دهد و باعث درآمد زایی برای استاد، دانشگاه و کشور می شود بلکه نفوذ علمی و اقتباس فرهنگی ایرانی در این دسته از دانشجویان نیز افزوده خواهد شد.
این مقام مسئول در وزارت علوم با بیان اینکه یکی از راههای کسب ثروت در کشور، دانش مدیریت شده است از جذب ۲۰ هزار دانشجوی خارجی در کشور خبر داد و اظهار داشت: با همکاری رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون آموزش وزارت علوم ۲۰ هزار دانشجوی خارجی مقطع دکتری در کشور قصد ادامه تحصیل دارند که معاونت آموزشی وزارت علوم تاکنون ۴۰۰ نفر از این دانشجویان را پذیرش کرده است.
پ.ن : گفتند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است!!! یکی نیست بگه خوابگاههای دانشجویان داخل رو درست کنید. یعنی همه بر ما ارجحیت دارند.
مقطع کارشناسی پردیس کیش دانشگاه شریف به تهران منتقل شد
رئیس دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرد که با انتقال مقطع کارشناسی پردیس این دانشگاه به تهران، پذیرش دانشجو در تهران صورت می گیرد.
رضا روستا آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر، اضافه کرد: چند قطعه زمین دانشگاه شریف از جمله منطقه ۲۲ شهرداری و گرمدره به منظور برنامه های توسعه این دانشگاه فعال می شود.
وی همچنین گفت: مقطع کارشناسی پردیس کیش دانشگاه صنعتی شریف به تهران منتقل می شود و
دانشجویان از مهرماه سال جاری در این مقطع در تهران پذیرش خواهند.
به گفته رئیس دانشگاه صنعتی شریف،
شهریه پذیرش در مقطع کارشناسی انتقال یافته به تهران همانند شهریه پردیس کیش است و تغییری نمی کند.
روستا آزاد همچنین درباره
انتقال بخش تحصیلات تکمیلی و پژوهشگاه دانشگاه شریف تاکید کرد که این پروژه در سال جاری کلید خورده و اتمام کار بستگی به منابع مالی دارد.
------------------
انتشار رایگان تحقیقات علمی و دانشگاهی در انگلستان
انگلستان درنظر دارد از طریق اینترنت و بدون پرداخت هیچ مبلغی دسترسی کاربران را به تحقیقات آکادمیک آسان کرده و آنها را به صورت رایگان منتشر کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دولت بریتانیا اعلام کرده است که جیمی ولز از بنیانگذاران ویکیپدیا برای ارائه مشورت در این رابطه اعلام آمادگی کرده تا این اقدام به ترویج همکاری و مشارکت منتهی شود.
این تصمیم نتایج قابل توجهی روی صنعت نشر تحقیقات علمی در بریتانیا می گذارد. درحال حاضر بسیاری از این ناشران تحقیقات اینترنتی مبالغی را به عنوان حق عضویت برای ارائه تحقیقات منتشر شده در نشریات آکادمیک دریافت می کنند.
دیوید ویلتس وزیر علوم بریتانیا با اشاره به جزئیات این طرح در مقاله ای در روزنامه گاردین اظهارداشته اند که دولت درحال حاضر به صورت سالانه ۵ میلیارد پوند به تحقیقات دانشگاهی اختصاص داده است.
براساس گزارش بی بی سی، وی افزود: دادن حق مطالعه رایگان تحقیقات آکادمیک در عرصه همکاریها و اکتشافهای علمی و آکادمیک می تواند نتایج مثبتی در عرصه این تحقیقات به دنبال داشته باشد.
این اعلام به دنبال راه افتادن ستادی صورت گرفته که از آن با عنوان بهار آکادمیک یاد شده و طی آن هزاران نفر از محققان خواستار تحریم مجله هایی شده اند که حق به اشتراک گذاشتن رایگان اطلاعات را محدود کرده اند.
وزیر علوم بریتانیا برای عملی کردن این طرح دو راه پیشنهاد کرده است، راه نخست درنظرگیری دانشگاه و سرمایه گذاران تحقیق در فرآیند کل هزینه ها است و راه دوم محدود کردن دسترسی رایگان برای یک دوره محدود به منظور جبران هزینه ها است.
این درحالی است که تاکنون
الزویر و اسپرینگر به عنوان دو ناشر بزرگ تحقیقات علمی در این رابطه اظهار نظر نکرده اند.
جنبش " بهار آکادمیک" به جنبشی گفته می شود که از سوی تیموتی گاورز"، ریاضیدان دانشگاه کمبریج و برنده مدال "فیلدز" ۱۹۹۸ است آغاز شده تا محققان طی آن تا نسبت به حق اشتراکی که از سوی الزوایر از اعضا برای ارائه مطالب علمی دریافت می شود اعتراض کنند.
پ.ن : امیدوارم اگه یه زمان این طرح اجرایی شد ایران جز تحریم شدگان و ... نباشه!!!
خبرگزاری مهر
۱۶/۰۲/۹۱