سلام.
ممنون که دنبال میکنید و نظر میدید.
والا درباره معنی اسم پادشاه بابل یعنی بخت النصر چیزی نمیدونم و نشیدم. اسمشم فراموش کرده بودم که دوباره رفتم مطالعه کردم. تاریخا رو هم که کلاً فراموش کرده بودم که اونم رفتم دوباره مطالعه کردم.
و حالا تو این ارسال میخوایم با هم اطلاعاتمون رو راجع به "داریوش" بیشتر کنیم.
فقط قبلش بگم که "احتمااال داره" بیشتر از این نتونم بنویسم، چون فردا باید آماده شم واسه خدمت.
خودم خیلی دلم میخواست که کمِ کم تا خشایارشا رو بریم تا اون دروغای بزرگ که تو فیلم ۳۰۰ دیدیم رو باور نکنیم. احتمالش هم هس که نرم. اگه نرفتم حتماً تا جایی که این تاپیک طرفدار داشته باشه ادامه میدم. خوووب دیگه بیخیال این حرفا. بریم سراغ بحثمون.
اسم بابای داریوش گشتاسب یا ویشتاسپ بود. گفتنیه که ریشه داریوش و کوروش یکی بوده و در واقع جدا از هخامنشیا نبوده. درسته بچه کوروش نبوده ولی اولاً اجداد کوروش و داریوش یکی بودن و دوماً داماد کوروش بوده که تونسته شاه ایران شه. قبلاً گفتیم که سلطنت از دست هخامنشیا خارج شده بود که داریوش از راه رسید و زد گئومات مغ و اطرافیان و نزدیکاش (که به دربار راه پیدا کرده بودن) رو لت و پار کرد. سفر کمبوجیه به مصر و غیبتش حدود ۴ سال طول کشید. و تو راه برگشت از مصر وقتی فهمید گئومات مغ جاشو گرفته (به نظر میرسه) خودکشی کرد. مرگ کمب.جیه تو سال ۵۲۱ پیش از میلاد اتفاق افتاده. گئومات مغ هم حدود ۷ ماه شاه بود. داریوش در کل کارای زیادی کرد. درسته خاک ایران رو به اندازه کوروش توسعه نداد ولی کارای بزرگی کرد. اولین جاده تو تاریخ رو داریوش ساخته. سیستم اگو یا همون فاضلاب رو اولین بار تو تاریخ توی ساخت پرسپولیس استفاده کردن. نظام شاهنشاهی رو تغییراتی داد که حتی امروزه هم از سیستمش استفاده های زیادی میشه.کشور رو استان استان کد. (به هر استان میگفتن "ساتراپ" و به والی اون استانا هم "ساتراپی" میگفتن). راجع به لغت پرسپولیس که یه لغت یونانیه بگم که پٍرسه یعنی پارسه و پولیس هم به یونانی یعنی شهر. کلاً میشه "شهر پارسه". خلاصه دایوش کارای زیادی انجام داد. مقبره داریوش رو که دیگه میدونید، توی نقش رستم مرودشت (نزدیک شیراز) تو دل کوهیه که بهش میگن کوه رحمت. قبلاً به این کوهه میگفتن کوه مِهر. راجع به مهر نمیگم چون بحث داره بدجور شاخه شاخه میشه.
داریوش از سال ۵۴۹ پیش از میلاد تا سال ۴۸۶ پیش از میلاد زندگی میکرده که میشه ۶۳ سال. از سال ۵۲۱ پیش از میلاد (یعنی ۲۸ سالگی) هم به سلطنت میرسه و تا آخر عمرش شاه بوده.
اجازه بدید یه بار دیگه از آقای هخامنش بچه هاشو بگم تا دقیق مشخص شه نسل کوروش و داریوش کجا از هم جدا شده.
اول هخامنش بعدش چاایش پیش بوده. چاایش پیش دو تا بچه داشته. کوروش اول و آریارامن.
کوروش اول >>> کمبوجیه اول >>> کوروش کبیر >>> کموجیه (کامبیز هم از همین اسم میاد)
آریارامن >>> آرشام >>> گشتاسب >>> داریوش
این اسما ممکنه تلفظای مختلفی داشته باشن. مثلاً آریارامن، آریاومنه هم گفته میشه. یا به گستاسب، ویشتاسپ هم میگن.
بابای داریوش هم تو زمان کوروش والی پارس بوده.
برنامه ریزی داریوش برای حمله به یونان
یه طبیب یونانی تو زندانای داریوش اسیر بود که برای درمون کردن زخم سینه آتوسا (خانوم داریوش) به دربار راه پیدا کرده بود. این طبیبه انقد زیر پای آتوسا میشینه که شما قوی هستید و شما بزرگ هستید و ... و بیاید به یونان حمله کنید. دقت کنید که این دکتره یونانی بوده و داریوش ازبرگشتن به وطنش محرومش کرده بوده. خب زندانی بوده دیگه. ولی این دکتره زیر پای آتوسا نشسته بوده که خودش هم به عنوان راهنما همراهشون میره. خلاصه داریوش یه هیآتی رو واسه شناسایی راهی روم و یونان میکنه.این دکتره رو هم همراهشون میفرسته. به یونان که میرسن دکتر جون همه رو قال میذاره و فرار میکنه، بقیه هم دست از پا درازتر برمیگردن. اینجوری شد که داریوش از حمله به یونان چشم پوشی کرد.
یه خورده طولانی شد و بقیش رو اگه خدا بخواد تو یه ارسال دیگه میگم خدمتتون.