۱
subtitle
ارسال: #۱

مفهوم توان کسری
دوستان سلام
وقتی میگیم ۲ به توان پنج یعنی ۲ رو ۵ بار در خودش ضرب کنیم حالا وقتی که میگیم دو به توان دو سوم یعنی این که دو رو دو سوم بار در خودش ضرب کنیم؟
میدونم که جواب ۲ به توان دو سوم ریشه ی سوم ۴ هست ولی مفهومش رو متوجه نمیشم
کسی میتونه مفهوم این مورد رو توضیح بده؟
وقتی میگیم ۲ به توان پنج یعنی ۲ رو ۵ بار در خودش ضرب کنیم حالا وقتی که میگیم دو به توان دو سوم یعنی این که دو رو دو سوم بار در خودش ضرب کنیم؟
۱
ارسال: #۲

RE: مفهوم توان کسری
(۳۰ مهر ۱۳۹۵ ۰۵:۱۶ ب.ظ)Ali M نوشته شده توسط: دوستان سلام
اینکه بگیم ۲ به توان [tex]\frac{2}{3}[/tex] یعنی اینکه عدد ۲ رو به تعداد [tex]\frac{2}{3}[/tex] بار در خودش ضرب کنیم، درکاش سخت هست.
ما میتونیم توان صحیح، و ریشهی صحیح رو متوجه بشیم. مثلاً همانطور که خودتون گفتید، ۲ به توان ۵ یعنی عددی که بعد از ۵ بار ضرب کردن ۲ در خودش بدست میاد. یا ریشهی پنجم ۲ یعنی عددی که اگه ۵ بار در خودش ضرب بشه، جواب بشه ۲/
برای توانهای کسری هم، باید یا از منظر "اول به توان رساندن و سپس ریشه گرفتن" به قضیه نگاه کنید، یا از منظر "اول ریشه گرفتن و سپس به توان رساندن".
مثلاً برای عدد دو به توان [tex]\frac{2}{3}[/tex]، اینطوری برداشت کنیم که اول دو رو به توان ۲ برسونیم که قابل هضم هست، و میشه ۴/ سپس دنبال ریشهی سوم عدد دو باشیم که این هم قابل هضم هست، دنبال عددی هستیم که اگر ۳ بار در خودش ضرب بشه جواب بشه ۲/
اگر از دید اینکه یعنی چی دو سوم بار به خودش ضرب بشه، اونطوری فکر نمیکنم درکپذیر باشه. مگر اینکه یک نمایش به صورت هندسی و ... باشه که من ندیدم.
ارسال: #۳

(۰۱ آبان ۱۳۹۵ ۰۳:۰۲ ق.ظ)Behnam نوشته شده توسط:ببخشید من اینو اینطوری متوجه شدم که شما می گید اول به توان می رسونیم و بعد ازش رادیکال می گیریم اما چرا در کتاب ساختمان داده ی پوران پژوهش گفته اگه داشته باشیم [tex]4^n[/tex] و به جای n از n/2 استفاده کنیم یعنی داشته باشیم [tex]4^{\frac{n}{2}}[/tex] جواب می شود [tex]2^n[/tex](30 مهر ۱۳۹۵ ۰۵:۱۶ ب.ظ)Ali M نوشته شده توسط: دوستان سلام
اینکه بگیم ۲ به توان [tex]\frac{2}{3}[/tex] یعنی اینکه عدد ۲ رو به تعداد [tex]\frac{2}{3}[/tex] بار در خودش ضرب کنیم، درکاش سخت هست.
ما میتونیم توان صحیح، و ریشهی صحیح رو متوجه بشیم. مثلاً همانطور که خودتون گفتید، ۲ به توان ۵ یعنی عددی که بعد از ۵ بار ضرب کردن ۲ در خودش بدست میاد. یا ریشهی پنجم ۲ یعنی عددی که اگه ۵ بار در خودش ضرب بشه، جواب بشه ۲/
برای توانهای کسری هم، باید یا از منظر "اول به توان رساندن و سپس ریشه گرفتن" به قضیه نگاه کنید، یا از منظر "اول ریشه گرفتن و سپس به توان رساندن".
مثلاً برای عدد دو به توان [tex]\frac{2}{3}[/tex]، اینطوری برداشت کنیم که اول دو رو به توان ۲ برسونیم که قابل هضم هست، و میشه ۴/ سپس دنبال ریشهی سوم عدد دو باشیم که این هم قابل هضم هست، دنبال عددی هستیم که اگر ۳ بار در خودش ضرب بشه جواب بشه ۲/
اگر از دید اینکه یعنی چی دو سوم بار به خودش ضرب بشه، اونطوری فکر نمیکنم درکپذیر باشه. مگر اینکه یک نمایش به صورت هندسی و ... باشه که من ندیدم.
این یعنی اول ۴ را ریشه دوم را گرفته است شده است ۲ و بعد به توان n رسانده است؟
ارسال: #۴

(۰۵ دى ۱۳۹۵ ۰۴:۴۲ ب.ظ)shamim1395 نوشته شده توسط:(01 آبان ۱۳۹۵ ۰۳:۰۲ ق.ظ)Behnam نوشته شده توسط:ببخشید من اینو اینطوری متوجه شدم که شما می گید اول به توان می رسونیم و بعد ازش رادیکال می گیریم اما چرا در کتاب ساختمان داده ی پوران پژوهش گفته اگه داشته باشیم [tex]4^n[/tex] و به جای n از n/2 استفاده کنیم یعنی داشته باشیم [tex]4^{\frac{n}{2}}[/tex] جواب می شود [tex]2^n[/tex](30 مهر ۱۳۹۵ ۰۵:۱۶ ب.ظ)Ali M نوشته شده توسط: دوستان سلام
این یعنی اول ۴ را ریشه دوم را گرفته است شده است ۲ و بعد به توان n رسانده است؟
فرقی نمیکنه این موارد خاصیت جا به جایی دارن
۰
ارسال: #۵

ضمن سپاس از پاسخ جناب Behnam
خوشبختانه چندین ساله دیگه زیاد روی روابط ریاضی تاکید ندارن توی بخش شبکه.(و البته تقریبا در کل دروس مهندسی اینطوری شده، فک کنم از رشته مهندسی برق هم شروع شد این موضوع)
مگر در لایه های بالا که اختلاف عددی محسوس و وابسته به حالات خاصی از روش های انتقال داره مانند سویچینگ بسته ای بودن و مداری و غیره . . .
خوشبختانه چندین ساله دیگه زیاد روی روابط ریاضی تاکید ندارن توی بخش شبکه.(و البته تقریبا در کل دروس مهندسی اینطوری شده، فک کنم از رشته مهندسی برق هم شروع شد این موضوع)
مگر در لایه های بالا که اختلاف عددی محسوس و وابسته به حالات خاصی از روش های انتقال داره مانند سویچینگ بسته ای بودن و مداری و غیره . . .
۰
ارسال: #۶

(۰۱ آبان ۱۳۹۵ ۰۳:۰۲ ق.ظ)Behnam نوشته شده توسط: اینکه بگیم ۲ به توان [tex]\frac{2}{3}[/tex] یعنی اینکه عدد ۲ رو به تعداد [tex]\frac{2}{3}[/tex] بار در خودش ضرب کنیم، درکاش سخت هست.
از این دید میشه بهتر به جواب رسید ولی بازم اصل موضوع گنگ هست شما ۲ به توان ۲ سوم رو یک بار دو به توان دو یک بار دو به توان یک سوم در نظر گرفتین و گفتین دو به توان یک سوم=ریشه ی سوم ۲ درن موضوع درسته ولی چرا؟ این مورد هنوز پاسخ داده نشده
(۰۱ آبان ۱۳۹۵ ۰۱:۳۸ ب.ظ)saman01 نوشته شده توسط: ضمن سپاس از پاسخ جناب Behnam
بحث تاکید نیست دوست عزیز شما تا یه مطلب رو درک نکنی نمیتونی خودت استدلال کنی یا به قول معروف معادله درست کنی و...
اولین کسی که توان کسری رو معرفی کرده از یک مفهوم استفاده کرده یعنی بدون مفهوم نمیشه
ارسال: #۷

(۰۱ آبان ۱۳۹۵ ۰۶:۳۹ ب.ظ)Ali M نوشته شده توسط: از این دید میشه بهتر به جواب رسید ولی بازم اصل موضوع گنگ هست شما ۲ به توان ۲ سوم رو یک بار دو به توان دو یک بار دو به توان یک سوم در نظر گرفتین و گفتین دو به توان یک سوم=ریشه ی سوم ۲ درن موضوع درسته ولی چرا؟ این مورد هنوز پاسخ داده نشده
اولین کسی که توان کسری رو معرفی کرده از یک مفهوم استفاده کرده یعنی بدون مفهوم نمیشه
متوجه نشدم چی گفتید. برای دو به توان [tex]\frac{2}{3}[/tex]، اول دو رو به توان ۲ میرسونیم، که میشه ۴، پس از ۴ ریشهی سوم میگیریم (ولی شما گفتید یک بار دو به توان یک سوم در نظر گرفتم، در حالی که من ۴ به توان یک سوم در نظر گرفتم).
الان مشکل کجاست؟ اینکه چرا اول میتونیم به توان برسونیم و بعد ریشه بگیریم؟
شما از کجا میکید کسی که توان کسری رو معرفی کرده از یک مفهوم استفاده کرده؟ چه مفهومی میتونه پشت این باشه من متوجه نیستم. اثبات اینکه برای توان کسری، اول میشه به توان رسوند، و سپس ریشه گرفت منظورتون هست؟ اگر بله، خب میدونیم که [tex]x^{a\cdot b}=(x^a)^b[/tex]، یه به عبارت دیگه، [tex]x^{\frac{a}{b}}=(x^a)^{\frac{1}{b}}[/tex]. در نتیجه اول میشه به توان "صورت کسر" رسوند، سپس ریشهی b ام گرفت
۰
ارسال: #۸

(۰۱ آبان ۱۳۹۵ ۰۶:۴۷ ب.ظ)Behnam نوشته شده توسط:(01 آبان ۱۳۹۵ ۰۶:۳۹ ب.ظ)Ali M نوشته شده توسط: از این دید میشه بهتر به جواب رسید ولی بازم اصل موضوع گنگ هست شما ۲ به توان ۲ سوم رو یک بار دو به توان دو یک بار دو به توان یک سوم در نظر گرفتین و گفتین دو به توان یک سوم=ریشه ی سوم ۲ درن موضوع درسته ولی چرا؟ این مورد هنوز پاسخ داده نشده
متوجه نشدم چی گفتید. برای دو به توان [tex]\frac{2}{3}[/tex]، اول دو رو به توان ۲ میرسونیم، که میشه ۴، پس از ۴ ریشهی سوم میگیریم (ولی شما گفتید یک بار دو به توان یک سوم در نظر گرفتم، در حالی که من ۴ به توان یک سوم در نظر گرفتم).
الان مشکل کجاست؟ اینکه چرا اول میتونیم به توان برسونیم و بعد ریشه بگیریم؟
شما از کجا میکید کسی که توان کسری رو معرفی کرده از یک مفهوم استفاده کرده؟ چه مفهومی میتونه پشت این باشه من متوجه نیستم. اثبات اینکه برای توان کسری، اول میشه به توان رسوند، و سپس ریشه گرفت منظورتون هست؟ اگر بله، خب میدونیم که [tex]x^{a\cdot b}=(x^a)^b[/tex]، یه به عبارت دیگه، [tex]x^{\frac{a}{b}}=(x^a)^{\frac{1}{b}}[/tex]. در نتیجه اول میشه به توان "صورت کسر" رسوند، سپس ریشهی b ام گرفت
در مورد بند اول حق با شماست
شما خودتون دارید میگید [tex]x^{\frac{a}{b}}=(x^a)^{\frac{1}{b}}[/tex] خب الان ما باز به [tex]\: X^{\frac{1}{b}}[/tex] داریم که مفهومش تعریف نشده(در تاپیک) شما فقط مسئله رو ساده تر کردین ولی به جواب اصلی نرسیدین
هر چیزی یه تعریفی داره به عنوان مثال فردی که توان رو اختراع کرده برای توان یه تعریف گذاشته که عدد به توان n برابر با اینه که عدد رو nبار در خودش ضرب کنیم
منظورم اینه که هر چیزی یه تعریفی در ریاضی داره(یه جز مسائلی مثل نقطه و مجموعه و...) و ما برای توان و رادیکال تعریف های تخصصی و ویژه ای داریم برای توان کسری هم همینطور ولی نمیدونم تعریف توان کسری چی هست
Can I see some ID?
Feeling left out?
نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close