سلام بچه ها :
تاپیک خوبی هست . به همین دلیل گفتم شرکت کنم : من ارشدی نیستم : ولی اون چیزی که در خونه خودمون دیدم این طوری بوده :
(۰۱ مهر ۱۳۹۴ ۰۵:۴۷ ب.ظ)iCanDoIt نوشته شده توسط: مثلا جو کلی ارشد چطوره؟
جوش در حالت کلی این هست که دانشجو هست که باید بیشتر تلاش کنه ! بیشتر مطالعه خواهد داشت .... وقت برای هدر دادن اصلا ندارید یعنی یه فشردگی خاص تری دیده میشه ( بازهم بستگی به رشته داره )
نقل قول: دانشجو چیا یاد میگره؟
در حالت کلی : بیشتر با گرایش خودش اشنا تر میشه : و این که چیز عجیب و خیلی پیچیده ای نصیب دانشجو نمی شه : مگر این که دانشجو خیلی فعال باشه : حتی پایان نامه بچه های ارشد هم : همشون چیز جدید نیست ! یعنی ارتقا و بهتر شدن هست : یعنی کشف و اکتشاف بسیار خاصی نیست چون در مدت ارشد هم نمی گنجه !
نقل قول: این قدر که می گن دانشگاه شریف یا تهران مگه چه خبره؟ یا دانشگاه های دیگه؟ طرز برخورد استادها چطوره؟ اگه یه دانشجو بره پیش یه استاد و بهش بگه من می خوام رو فلان موضوع کار کنم باهاش راه میاد یا محل نمی زاره؟
ببینید این مسئله نه تنها برای دوره ارشد بلکه برای کاردانی تا دکتری هم میتونه مطرح باشه و حالت کلی داره !
برای ارشد هم از همین قاعده خارج نیست ! به طوری که بعضی وقت ها استادهای که درجه علمیشون در سطرح استاد تمام هستن انقدر باهات دوستانه و با تواضع حرف میزنن که دانشجو خجالت می کشه از این همه فروتنی : با دانشحو راه میان ! اونهای که بیماری داشتن حتی بعد از امتحانات ازشون امتحان گرفتن و یا دوباره از همه امتحان گرفتن : در پایان نامه ارائه مقاله و.... به دانشجو کمک کردن .
بعضی هاشون هم تازه مهر دکتراشون خشک نشده که میخوان سر به تن دانشجو نباشه ! ( من برای ارشد زیاد این موضوعات رو در دوره ارشد دانشگاه های دولتی شاهدش بودم ) .
دانشگاه های که مطرح تر هستند عمدتا سخت گیرانه تر عمل میکنن و براشون کییت خیلی مهمه و دوره های ارشدون اخراجی زیاد داره !
اما هستند دانشگاه های که در سایر شهرستان ها هستن و دارای گرید خوب هم هستن که از شریف و... هم بدتر و سخت گیرانه تر عمل میکنن ( که این جمله اساتید اون دانشگاه که خودشون از شریف یا از بهشتی مدرک گرفتن ) .
نقل قول: استادا با سواد هستند؟ بچه های کلاس چطورا همه اهل درسو کتابو از این جور این چیزها هستند؟ خوابگاه چطور؟ نحوه ی نمره دادن استاد ها چطوره؟ آیا اون چیزی که قبل از ورود به دانشگاه مد نظرشون بود رو دیدند یا اینکه به این نتیجه رسیدند که صدای دوهل از دور خوش است؟
استادها همه جورش هستند ! بعضی با دود چراغ استاد شدند ! بعضی هاشون با سهمیه و..... ! بعضی هاشون بلده کارن ! بعضی هاشون متن محور هستن ! مثلا در درس های فیزیکی یه استاد که حتی شریف بوده بیشتر میاد تعبیر ریاضی درس رو برات باز میکنه و بیشتر توضیح میده ولی یه استاد از دانشگاه شیراز میاد تعبیر فیزیکی اون رو بیان میکنه ( که بچه های فیزیک بیشتر اون تعبیر فیزیکی درس رو نیاز دارند ) .
نمره دادن ها هم کلا سلیقه ای هست ! یه استاد میده ( که در ارشد اگه بخواد بدن معمولا با روی نمودار بردن به همه میدن ) یا یکی با ۱۱/۷۵ ردت میکنه که اون ۰/۲۵ باعث مشروط شدنت هم ممکنه بشه ولی بهت نمیده !
دانشجوی های ارشد عمدتا باهم رقابت دارن ! چون اکثرا به سمت دکتری خیزش بردند و کسی که میره ارشد یعنی میخواد بره بالاتر !
به نظر بنده برای انتخاب های شما در تصمیم گیری که به عنوان آگاهانه بودن از اون یاد کردید بستگی داره با چه دیدی وبرای چه منظوری این اطلاعات و صحبت ها رو میخواهید برررسی کنید : اگر برای انتخاب دانشگاه برای دوره ارشد هست : بعد از کنکور و اومدن رتبه هاتون بهتر میتونید بسنجید که با چه رتبه ای چه دانشگاهی رو میتونید برید و حالا اون دانشگاه ها رو مورد ارزیابی قرار بدید .