با سلام
اینکه شما را بیمه نمیکنن بخاطر اینه که کارمند محسوب نمیشید.
طبق قانون کارفرما ملزم نیست پیمانکار را بیمه کنه. شما با کارفرما قرارداد میبندین و کاری را انجام میدین و در یک موعد مشخص تحویل میدین. قانون کار در اینمورد کارفرما را ملزم به بیمه کردن شما نمیکنه و شما از سایر مزایای قانون کار هم مثل حق سنوات و غیره بهره مند نیستید.
در اینموارد قرار داد بنوعی تنظیم میشه که این پولها را شما از کارفرما در قالب قرار داد بگیرید . یعنی موقع عقد قرار داد اینموارد را بعنوان چک و چانه برای بالا بردن مبلغ قرار داد عنوان کنید.
اما اینکه ۴ ساله قرارداد می بنده اشکالی ایجاد نمیکنه. فقط شما لازمه یکی از اینموارد را بخواهید اضافه کنه:
مثلا" اینکه قرار داد ۴ ساله است ولی هریک از طرفین بتونن قرارداد را پس از تحویل پروژه جاری و تسویه حساب با اعلام مثلا" دو ماه زودتر فسخ کنن.(یعنی کتبا" درخواست فسخ بدین)
یا اینکه اگه باز اصرار داره که باید حداقل دو سال بمونید گفته بشه که بعد از دوسال اول هریک از طرفین با اعلام سه ماه یا دو ماه زودتر بتونن همکاری را قطع کنن و البته ذکر شود که در اینصورت خسارتی برای طرف مقابل در نظر گرفته نمیشه. و درخواست قطع همکاری ببصورت کتبی باشهو مثلا" در دبیرخانه شرکت یا دفتر رسمی ثبت بشه.
خانمها در اینجور موارد میتونن بگن من ممکنه ازدواج کنم و همسرم موافق کارکردن من نباشه.
در حالت کلی هم آقایون و خانمها میگن من میخوام ادامه تحصیل بدم و ممکنه جایی دیگه قبول شوم.
کلا" بستگی به قرار داد داره. بعضی قراردادها اصلا" درش بحث خسارت مطرح نشده. مثلا" میگه مدت قرارداد ۴ ساله است و تمام. در آن مبلغ یا درصد فسخ قرارداد یا اصلا" صحبتی از فسخ نمیشه.
در اینمورد حتی اگه یه نفر قرار داد را فسخ کنه (مثلا" شما از یه تاریخی دیگه همکاری نکنید)طرف مقابل سخته که بتونه خسارت بگیره . چون باید سالها در دادگاه برای اثبات رقم خسارت دوندگی کنه. ولی اگه یه حقوقدان با تجربه قرارداد را تنظیم کنه معمولا" خسارت فسخ در نظر میگیره. البته اونهم امکان وصولش سخته ولی میتونه از طلب شما خسارت را برداره .
البته من بازم نفهمیدم که چجوری ممکنه قرارداد یه کارهایی که هنوز معلوم نیست چی باشند (مثلا" پروژه های آینده) و اینکه شخص ممکنه نتونه توسط فرد انجام بشه بصورت ۴ ساله و پیانکاری بسته بشه.
کلا" کارفرما ها انواع تریک ها را برای استثمار نیروی کار بکار میبرند . ولی قرارداد مهمه که متنش باشه تا بشه قضاوت کرد.
من یه قرارداد با بانک ......بستم پوستم کنده شد. برای یه کار دو ماهه پانزده برگ قرارداد داشت. البته اون واقعا" یه کار بود و اول و اخر داشت.
برای این قرارداد من یک ماه چک و چانه زدم و بانک میگفت قرارداد ما همینه و با پانصد نفر تا حالا بستیم و هیچکس چیزی نگفته فقط شما سر شرایطش چانه میزنی. من هم سر مبلغش با وجودیکه بانک نصف پول لازم را میداد حرفی نداشتم فقط نگران همین خسارت و دیرکرد و این چیزا بودم.
مثلا" یه بندش این بود که این بود که اگه بعد از پروژه ثابت بشه بانک ضرر کرده دو برابر مبلغ قرار داد را حق داره از وثیقه فرد کم کنه و و ثیقه را سه ماه بعد از قرارداد بانک بهمین منظور نگه میداره.
عجیب بود که یکی از بانک نپرسیده بود ماخذ و مرجعی که تعیین کنه بانک ضرر کرده کیه ؟؟؟ من پرسیدم گفتند خود بانکه....
شما فکر کنید که ۵۰۰ تا مهندس قبلی این قرارداد را امضاء کرده بودند و کسی اعتراض نکرده بود. با سختی فراوان و با این تعهد اخلاقی که بقیه نفهمند و قراردا جایی منتشر نشه این بند حذف شد.
موفق باشید.