اگر استیو جابز فقید زنده بود، امروز شصتامین سالروز تولد خود را جشن میگرفت. وی بدون شک یکی از تأثیرگذارترین و نابغهترین رهبران دنیای تکنولوژی در قرن اخیر بوده است؛ فردی که با سخنرانیها و جملات تأثیر گذار خود، بسیاری را در سراسر دنیا مجذوب روش و نگاه خاص خود به دنیا کرد.
نیازی به آن نیست که پیرامون شخصیت و اقدامات فردی مانند جابز اضافهگویی کرد. هر شخصی که سری در دنیای تکنولوژی داشته باشد، به خوبی میداند که جابز کیست و چه تحولاتی در عرصه فنآوری رقم زده است.
اما شاید همه ما به افکار و رویکرد این نابغه تکنولوژی به دنیای اطراف آشنایی چندانی نداشته باشیم. از همین روی، نشریه «بیزینس اینسایدر» در شصتامین سالگرد تولد استیو جابز فقید، تعدادی جمله تأثیرگذار از این نابغه دنیای تکنولوژی برگزیده است.
بگذارید با هم این جملات تأثیرگذار و تأمل برانگیز را مرور کنیم.
جملات تاثیر گذار از استیو جابز در شصتامین سالروز تولدش
«بهترین راه برای آنکه از شر این فکر که چیزهایی هم برای از دست دادن هست، یادآوری این نکته است که بالاخره روزی همه خواهیم مرد. شما قبلا برهنه شدهاید [همه چیز را از دست دادهاید] پس هیچ دلیلی برای پیروی از خواسته قبلی شما وجود ندارد».
«طراحی محصولات تنها با اتکا به گروههای تمرکزی* کاری بسیار دشوار است. در بسیاری موارد، افراد تا زمانی که آنچه میخواهند به آنها نشان ندهید، نمیدانند دقیقا به دنبال چه هستند».
* گروه تمرکزی یا Focus Group، یک پژوهش کیفی است که با استفاده از افرادی که تعاملی با یکدیگر در رابطه با دیدگاه، رویکرد و باورهای خود به تولید یک محصول یا برخی خدمات دارند، گفتوگو و تبادلنظر میکنند.
«تمرکز و سادگی، یکی از مهمترین اعتقادات من است. پدیده ساده میتواند دیر یابتر و دشوارتر از یک پدیده پیچیده باشد. باید تلاش بسیاری کنید تا تفکر و ایده خود را به ساده ترین وجه ممکن به بار بنشانید».
«نمیتوانید با نگاه به آینده، نقاط [عطف] را به هم پیوند دهید، بلکه با نگاه به گذشته، این کار امکانپذیر است. باید اطمینان داشته باشید که این نقاط به نحوی در آینده به هم متصل خواهند شد. باید به این چیزها ایمان داشته باشید؛ شجاعت، تقدیر، سرنوشت، زندگی یا هر چیز دیگری. این دیدگاه است که تمامی تفاوتها در زندگی من را ایجاد کرده است و هیچگاه از این دیدگاه ناامید نشدم».
قرار است، شغل شما بخش مهمی از زندگی شما را در بر بگیرد و تنها راه برای خشنود بودن از این وضعیت این است، آنچه به برگ و مهم بودن آن اعتقاد دارید انجام دهید. تنها راه برای انجام کارهای بزرگ این است که عمیقا عاشق آنچه انجام میدهید، باشید. اگر هنوز این شغل را پیدا نکردهاید، به جستجو ادامه دهید و توقف نکنید. قلب شما خود به شما میگوید چه زمانی به آن رسیدهاید و مانند هر رابطه دیگری به مرور زمان در آن شغل بهتر و بهتر خواهید شد. پس تا زمانی که شغل دوست داشتنی خود را پیدا نکردهاید، به جستجو ادامه دهید و متوقف نشوید».
«ثروتمند بودن در قبرستان برای من اهمیتی ندارد، بلکه این برای من اهمیت دارد که وقتی شب به رختخواب میروم بگویم: امروز کار شگفتی انجام دادیم».
«من فکر میکنم وقتی یک کار بزرگ انجام میدهید، نباید به آن بسنده کنید، بلکه باید به دنبال یک شگفتی دیگر باشید. فقط به این فکر کنید که شگفتی و کار بزرگ بعدی چه میتواند باشد».
«اختراعات از ذهن افرادی خارج میشوند که در کریدورها مشغول صحبت با یکدیگرند و یا از ذهن افرادی بیرون میآید که در ساعت ۱۰:۳۰ شب برای صحبت در خصوص یک ایده یا فکر خلاقانه با یکدیگر مشورت میکنند. این یک جلسه غیر رسمی است که با چند نفر برای سنجش افکار دیگران درباره یک ایده ناب تشکیل شده است».
«اخراج از شرکت اپل، بهترین اتفاقی بود که در زندگی من افتاد. با این اتفاق سنگینی بار یک فرد موفق بودن، با فروغ و خوشدلی یک تازه کار بودن، جایگزین شد. این اتفاق به من انگیزه داد تا وارد یکی از خلاقانهترین دورههای زندگیام شوم».
«وقتی ۱۷ ساله بودم، جملهای خواندم شبیه به اینکه: اگر طوری زندگی کنید که انگار هر روز آخرین روز زندگی شماست، بالاخره یک روز مطابق با واقعیت رفتار کردهاید. این جمله تأثیر خاصی روی من داشت و از آن زمان به بعد طی ۳۳ سال گذشته، هر روز در آینه نگاه کردهام و از خودم پرسیدهام: آیا امروز آخرین روز زندگی من خواهد بود؟ و هر روز که پاسخ منفی بود، میدانستم باید در یک چیز تغییر ایجاد کنم».
«میخواهم بر روی گیتی چکش بزنم».
«ابتکار و خلاقیت است که بین یک رهبر و یک پیرو تفاوت ایجاد میکند».
«بهتر است آدم دزد دریایی باشد تا اینکه به نیروی دریایی بپیوندد».
«وقتی چیزی را برای اولین بار اختراع میکنید، گاهی اشتباهاتی انجام میدهید. بهترین راه این است که آنها را بپذیرید و از آنها برای بهبود سایر ابتکارات و خلاقیتهای خود استفاده کنید».
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.