(۲۳ شهریور ۱۳۹۲ ۱۱:۱۷ ب.ظ)Aseman7 نوشته شده توسط: چرا باید قبول کنیم که خدا خیلی خیلی خیلی مهربونه اما از ان طرف عدالت بی عیب و نقص داره . آخه با هم جور در نمیاد پارادوکس به جان خودم!
می گن محبت مادر در برابر محبت خدا هیچه اما نمی دونم استغفرا...
شایدم از پررویی خودمه که همه اش می خوام با خودخواهی تمام جلو برم و آخرش بگم به درک یا خدا می بخشه یا هم دیگه حقم را کف دستم می ذاره خب چی کار کنم همینه که هست.
سلام
خدا مهربون هست. رحمت عام خدا شامل تمام هستی هست و هیچ کس از اون بی نصیب نیست. جاهایی از دین که به مهربونی خدا تاکید میشه مفهوم مهربونی عام رو میگه.
اما هیچ جایی از دین نداریم که خدا به تمام موجودات بالاترین رحمت و مهربونی رو عطا می کنه. و واقعیت این هست که به هر کس به اندازه ی ظرفیت و لیافتش مهربونی می کنه. رحمت خدا و توانایی خدا برای نعمت دادن نامحدود هست، و این که فکر کنیم که خدا تا جایی که توانش رو داره به همه نعمت میده اشتباه هست. یعنی بی نهایت به همه نعمت بده!
خدا عادل هست. یعنی به هرکس به اندازه ظرفیت و لیاقتش رحمت میده و نه این که پارتی بازی کنه!
در اصل جواب سوال شما اینه:
...چرا باید قبول کنیم که خدا خیلی خیلی خیلی مهربونه...
اگه منظور از خیلی مهربون اینه که تا جایی که توان داره نعمت میده، نه! این رو نباید قبول کنید
اگه منظور اینه که خدا رحمت عام داره و هر کس با توجه به ظرفیت و لیاقتش بی بهره از رحمت نیست، و هر کس می تونه ظرفیتش رو بالا ببره و بیشتر از رحمت خدا بهره ببره، این به پارادوکس نمی خوره
-------------------
موضوع مرتبط: یه سوال پرتکرار این هست که چرا خدا بدون آزمایش ما در دنیا ما رو به بهشت نفرستاد
جواب این هست که بزرگی انسان در برابر فرشته ها این هست که با اختیار به اینجا رسیده.
یوسف تن به رابطه ی نامشروع نداد. من هم تا حالا این کار رو نکردم. اما اون کجا و من کجا! چون من آزمایش نشدم.
-------------------
موضوع مرتبط: یه سوال پرتکرار این هست که چرا خدا جهنم رو خلق کرد، خوب اونایی که آزمایش رو خوب جواب دادن ببره بهشت، بقیه رو ببره یه جای عادی غیر بهشت، یا اصلا نیستشون کنه برن!
به نظر من میرسه:
خلق جهنم یکی از رحمت های خداست.
چون اگه جهنمی نبود و انذار و ترساندن از جهنم نبود، خیلی از بنده ها بی خیال بهشت می شدن و توی گناه غرق میشدن، اما الآن این نیروی محرک اونا رو به بهشت آورده.
و از اونجا که خدا وعده دروغ نمیده، چون از جهنم ترسونده، وعده ی جهنم رو عملی می کنه.
البته مطمئنا این جوابی که دادم جواب کاملی نیست.
یا علی