(۰۶ اسفند ۱۳۹۲ ۰۵:۴۵ ب.ظ)nasim** نوشته شده توسط: شما در حال حاضر بیشتر از کدوم یک از دوره هایی که دیدید راضی هستید؟منظورم اینه که با کدوم یک تونستید کاری انجام بدید؟
در مورد Network+ دربارهی مطالب ابتدایی شبکه هست ؟درسته؟
نمیشه گفت Network+ ابتدائیه، بهتره بگیم مباحث پایه ی شبکه رو شامل میشه. اما اگه شما اطلاعات شبکه ی نسبتا خوبی داشته باشید، آره تقریبا میشه گفت ابتداییه.
اما مطالب مفیدی داره، که برای دوره های سطح بالاتر بهتره با این مباحث آشنا باشید. مباحثی مثل انواع شبکه های سیمی و بی سیم، LAN و Vlan و subnetting و Supernetting و سوکت زدن و ...
ما خودمون Network+ رو بطور کامل نخوندیم، بجاش یه دوره ی فشرده به عنوان پیشنیاز دوره ی MCSE خوندیم
اما اینکه کدوم دوره بهتره
بطور کلی میشه مدارک بین المللی (Certification) شبکه رو به ۴ گروه تقسیم کرد:
۱ - مدارکی که روی مباحث پایه تاکید دارن: معروفترینشون همون Network+ از شرکت Comptia هستش (کلا مدارکی که آخرشون + داره مال Comptia هستن مثل A+ , Linux+ , Secuirity و ...)
۲- مدارکی که روی زیرساخت نرم افزاری شبکه تاکید دارن: معروفترینشون مدارک مهندسی شبکه ی مایکروسافته که عبارتند از:
MCSE بر مبنای Windows Server 2003
MCITP بر مبنای Windows Server 2008
MCSE بر مبنای Windows Server 2012
اینا فقط برای شبکه هایی هستن که از سیستم عامل های خانواده ی ویندوز استفاده میکنن. برای شبکه های غیر ویندوزی مدارک دیگه ای هست که تو ایران رایج نیست
۳- مدارکی که روی زیرساخت سخت افزاری شبکه تاکید دارن: معروفترینشون مدارک شرکت سیسکو که عبارتند از:
CCNA
CCNP
این مدارک مربوط به نصب و تنظیم و نگهداری تجهیزات سخت افزاریه شرکت سیسکو هستن
۴- مدارک مربوط به امنیت شبکه: انواع مختلفی از این مدارک وجود داره مثلا Srcurity+ , CISSP , CEH و ...
نکته ای که در مورد مدارک امنیت شبکه وجود داره اینه که با داشتن این مدارک نمیشه یک متخصص امنیت شبکه ی واقعی شد..!!! ولی باز مدارک با ارزش و معتبری هستند. اگه علاقه داشتید توضیح میدم.
چند تا نکته در مورد این مدارک:
اول اینکه درجه ی آسونیه این مدارک به همون ترتیبیه که گفتم. یعنی مثلا اگه خواستید هم مایکروسافت ، هم سیسکو بخونید بهتره اول مایکروسافت رو بخونید. (البته میتونید از سیسکو هم شروع کنید اما اینجوری بهتره)
دوم اینکه الان در ایران مهمترین مدارک شبکه همون مایکروسافت و سیسکو هستن اما تا اونجایی که اطلاع دارم سیسکو رو بیشتر میخوان. اگه هر دوتاشم داشته باشین که چه بهتر
سوم اینکه این مدارک آزمون های بین المللی دارن که با پرداخت هزینه میتونید در آزمون شرکت کنید و مدرک بین المللی بگیرید. البته به دلیل تحریم علمی، آزمون حضوری در ایران نداره ولی از دوستان شنیدم که آزمون آنلاین داره (در این باره بیشتر از این اطلاعات ندارم).
زمان ما سازمان فنی حرفه ای برای MCSE مدرک میداد که من گرفتم
جدیدا دانشگاه تهران هم با اخذ مبلغی، آزمون میگیره و به نام خودش مدرک میده.
اما در مورد خودم..
من زمان دانشجوییم کار میکردم (مغازه داشتم) برای همین زیاد به درس و دانشگاه کاری نداشتم و از دانشگاه خیلی عقب افتادم.
شاید باورتون نشه وقتی من ترم ۸ رو تموم کردم همش ۶۷ واحد پاس کرده بودم اونم با معدل ضایع...
اما اینم باورتون نمیشه که من یهو متحول شدم و طی ۳ ترم دقیقا ۷۵ واحد پاس کردم و معدل کلم رو ۳ نمره ارتقا دادم. همین ترم پاییز (یعنی ترم ۱۱
) فارغ التحصیل شدم (حدود ۱ ماه پیش)
جالب اینه که همه ی این ۷۵ واحد رو که تقریبا همش اصلی و تخصصی بود خیلی مفهومی پاس کردم (معدل ترم آخرم ۱۸/۲۹ شد
)
حتما میگید تو که می گی بی برنامه و بی نظمی چطور این کارو کردی؟ آخه من یه الگوی رفتاری دیگه هم دارم. اونم اینه که اگه تحت فشار باشم فوق العاده عمل میکنم ...
(اما وقتی به اختیار خودم باشه برعکس میشه
)
الانم تا چند ماه دیگه دارم میرم خدمت. یعنی من بعد از اون دوره ها اصلا وقت نکردم که دنبال کار شبکه برم. ولی یه تعداد از دوستانم که هم مایکروسافت رفتن هم سیسکو، الان مشغول کار هستن
پدر انگشتام در اومد امروز..
به هر حال اگه کاری ازم بر بیاد خوشحال میشم کمک کنم
موفق باشید