مطالب پایین صرفا یک تجربه شخصی هست وگرنه بهترین راه حل شما مراجعه به متخصصین این فن یعنی روانشناسان هست
سازمان بهزیستی سامانه مشاوره رایگانی داره که آدرسش اینه
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
باید عضو بشید و سوالتون رو بپرسید
خوب تجربه شخصیم که امتحان کردم و جواب گرفتم اینه که
به نظر من همین قدر که شما تشخیص دادید دچار این افکار بازدارنده هستید یعنی توانایی غلبه بر اون رو هم دارید و هنوز ضمیر ناخودآگاه شما کاملا درگیر این قضیه نیست. مقاله ای خونده بودم که مثال جالبی در این خصوص زده بود فکر کنید شما روی یک تردمیل روشن هستید . آیا شما در حال حرکت به سمت جلو هستید ؟ یا نه ! تنها توانایی توقف ندارید ؟ حتی اگر توانایی توقف بر روی یک میله متحرک رو نداشته باشید این حرکت شما به این معنی نیست که شما نمی تونید از ترد میل پایین بیایید، پس بهتره اینطور مواقع خیلی سریع بپرید پایین. این توانایی ای هست که قطعا شما دارید
در این گونه موارد که احساس کردید افکار مختلف که تمرکزتون رو بهم می زنه به سمتتون میاد مهم نیست اون فکر چی باشه در هر حال بهترین کار این هست که ذهنتون رو به سمت یک مشغولیت ساده دیگه سوق بدید و یه جورایی در صورت هجوم افکار باطل ذهنتون رو دایورت کنید رو یک مسئله دیگه.
مثلا همین که ذهنتون از درس منحرف شد سریعا کتاب رو ببندید و مثلا با نقاشی کشیدن یا حتی خط خطی کردن روی کاغذ فکرتون رو از اون افکار انحرافی رها کنید . سعی کنید به چیزی که روی کاغذ میکشید توجه کافی داشته باشید مثلا سعی کنید یک درخت روبا تمام برگهاش نقاشی کنید، یا مثلا شروع به شمارش برعکس اعداد از ۱۰۰ تا ۱ کنید . منظورم انجام تمرکز بر یک فعالیت ساده ای هست که ذهن شما رو از یک فکر خاص منحرف میکنه . اینطوری بعد از مدتی دیگه اون فکر به سراغتون نمیاد چون ذهنتون عادت کرده به جای پرش به سمت اون فکر به چیز دیگه ای تمرکز کنه .
علاوه بر این ورزش کردن بسیار بسیار بسیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــار به تمرکز فکریتون کمک می کنه . همینقدر که بتونید توپی رو داخل سبد بیندازید ذهن شما رو عادت به تمرکز میده لذا این تمارین ساده ذهن شما رو تقویت میکنه که رو پای خودش بایسته و موقعی که باید روی مسائل مهم تمرکز کنه تواناییش رو داشته باشه
یک مسئله دیگه هم اینه که گاهی ذهن ما به دلیل اینکه سوالات حل نشده داریم منحرف میشه . لذا باید سعی کنید حتما برای حل مسائل حل نشده که در ذهن دارید زمانی رو اختصاص بدید و در اون بازه فقط به دنبال پاسخ سوالاتی باشید که ذهنتون رو درگیر میکنه وگرنه اگر همیشه بخواهید بهش بی توجه باشید همیشه به دنبال شما میان چون هیچ وقت حل نمیشن و ولی ذهن شما تمایل به یافتن جوابشون داره . پس بهتره برای یکبار هم که شده برای مسائل درگیر کننده ذهنیتون وقت بگذارید و به مدت هرچند کوتاه به پاسخشون فکر کنید . هونوقت هست که میبینید برای همیشه اون مسائل از ذهن شما میره
البته من منظور شما رو کامل از جمله پایین متوجه نشدم اما مثلا همین که شما میگید
" احساس میکنم این مغزه که داره تمامی پردازشهارو انجام میده و تمامی کارهایی که من انجام میدم اعم از تمرکز و تلاشهایی که خودم به صورت ارادی انجام میدم در مقابل کاری که مغز انجام میده یه کار فرمالیتس و این مغز هست که داره تمامی کارها رو انجام میده!!!!!!"
کافیه به خودتون یک پاسخ قاطع بدید و اون هم اینه که بله مغز من هست که کلیه پردازشها رو انجام میده و به کلیه اعضای من دستور میده و سایر اعضای بدن من تابع مغز من هستند . خوب حالا که چی ؟ آیا این مسئله بیش از این ارزش فکر کردن داره ؟ نه ! پس بهتره به سایر کارهام برسم .
به همین سادگی
موفق باشید