با سلام خدمت دوستان مانشتی و برو بچ مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر که آرزو مندند که در کنکور ارشد ۹۳ با رتبه خوبی قبول شوند.من در کنکورهای ۹۱ و ۹۲ نتیجه نگرفتم
دلیل آن هم نداشتن تلاش و مطالعه مطلوب و جدی نگرفتن کنکور و نداشتن برنامه ریزی بود
مخاطبم بیشتر دوستانی هستند که کنکور ۹۳ اولین کنکور آنهاست و تجربه کمتری از این کنکور دارند.مطالب زیر گزیده ای از نکات و مطالب همایش هدایت تحصیلی ارشد است که در دانشگاه خواجه نصیر برگزار شده :
هر درس نامه را که میخوانی همان لحظه باید تست اش را بزنی.و باید تمامی مطالب کتاب کامل(مناسب ترین کتاب کنکوری) را بخوانی و اگر نفهمیدی سراغ کتاب کنکوری مکمل میروی و باز هم اگر نفهمیدی سراغ مرجع میروی ولی باید به این شکل درس بخوانی که از کتاب کامل بخوانی و در صورت عدم یادگیری سراغ کتاب مکمل و یا مرجع بروی و تا یاد نگرفتی دست بردار نمیشی و به این سماجت در یادگیری مطالعه کامل میگویند.(درس + تست = مطالعه کامل)ولی مطالعه معکوس یعنی اول تست میزنی و اگر در حل تست مشکلی داشتی یک بار دیگر درس نامه را میخوانی.
اگر میخواهی در ارشد سراسری شرکت کنی تست های آزاد و تالیفی را به طور کامل حذف میکنی.چون که هدف ات قبولی در آزمون سراسری و دولتی است فقط تست های دولتی را حل میکنی.ولی اگر it هستی بهتر است تست های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر را هم حل کنی.طبق الگوریتم LRU هم تست های قدیمی را جواب نمیدهی و فقط تست های ۸۵ به بعد را جواب میدهی.چون که هر ۲ الی ۳ سال یک بار طرز فکر طراحان عوض میشود.بعضی از دانشجویان متاسفانه وسواس دارند و تمام ۱۰۰ تا تست را میخواهند حل کنند که کار بسیار اشتباهی است.یادتان باشد که روی مطالبی که میخوانی تمرکز کنی و حجم بسیار بالایی از اطلاعات را نخوانید چون که نهایتاً مطالب زیاد و پراکنده ای در ذهنت باقی میماند که حتی فرصت مرور آنها را ندارید و بیشتر آن ها را هم خوب به خاطر ندارید! هم درس ها را باید کامل بخوانی و هم تست ها را و باید تست های ۹۰ و ۹۱ و ۹۲ را حل کنی و حل نکرده سرجلسه نمیروید.
به طور کلی خواندن کتاب های مرجع برای کنکور مناسب نبوده و بهتر است کتاب های درس و کنکور (کتاب کامل) مورد مطالعه قرار گیرد.البته گاهی برای مراجعه به صورت موردی و جهت یک مبحث خاص مشکلی ندارد.شما برای فراگیری لغات درس زبان انگلیسی ،تمام لغات یک فرهنگ لغت را از A تا Z مورد مطالعه قرار نمیدهید،مطالعه مراجع هم در یک درس خاص به همین منوال میباشد و گزینه خوانی بر حسب لزوم کفایت میکند.خواندن حجم بسیار بالایی از اطلاعات منجر به فراموشی بخش زیادی از آن میشود و حتی فرصت مرور آنها را ندارید!
هر تلاشی منجر به نتیجه مطلوب نمیشود و این تلاش مطلوب است که منجر به نتیجه مطلوب میشود.و اگر آگاهی داشته باشید میتوانید تشخیص دهید که آیا تلاشتان مطلوب است یا نامطلوب؟
اصلاً مهم نیست که فارغ التحصیل کدام دانشگاه هستید و چه معدلی دارید؟
یادتان باشد که حذف کتاب کار بسیار بسیار اشتباهی است و به شدت با آن مخالفیم ولی حذف فصل بلا مانع است چونکه وقتی که وقت ندارید چرا فصل اول کتاب X را که ۱۰ سال از آن هیچ سوالی نیامده را میخوانید !!!؟؟؟ در درس خواندن باید با سیاست باشید و وسواسی را کنار بگذارید و استراتژی و آگاهی و برنامه ریزی باید داشته باشید.و دروس ضریب بالا را بیشتر بخوانید و نیز بر روی فصولی تمرکز کنید که درجه اهمیت بیشتری دارند و طراحان سوال به آن بیشتر توجه میکنند.
ابزارهای لازم بری رسیدن به نتیجه مطلوب(رتبه تک رقمی) : ۱-کتاب مطلوب ۲-کلاس مطلوب ۳-آزمون مطلوب
سوالاتی از قبیل از کی شروع کنم ؟ چند درصد بزنم؟ روزی چند ساعت درس بخوانم؟ و غیره . تنها یک جواب دارند و آن هم این است : «هر چقدر بیشتر بهتر».
در آزمون آزمایشی مدیریت بحران و مدیریت استرس و مدیریت زمان را یاد میگیرید.و مانند یک بازی تدارکاتی است.
بدون شک کسانی موفق ترند که بتوانند به سوالات قدیمی و تکراری پاسخ بدهند.چون که خود اساتید هم نمیتوانند به سوالات جدید که قبلاً مشابه آن را حل نکرده اند در کمتر از یک ساعت به آن پاسخ بدهند!!!
اگر درس ات را فراموش کردی ربطی به IQ ات ندارد و ماهیت رشته مهندسی کامپیوتر و IT فرار بودن دروس آن است.واگر فراموش کردی خودت را سرزنش نکن چون که مشکل از حافظه تو نیست و مشکل رشته ات است.
حرکت شما مانند دو ماراتون است و نباید خیلی جلو بیفتید و نباید خیلی هم عقب باشید.و بایستی آهسته و پیوسته حرکت کنید.یک ماه آخر بسیار مهم و حیاتی است و شما بایستی انرژی زیادی را به آن تخصیص بدهید.
بسیاری از داوطلبان در جلسه آزمون اگر با چند سؤال دشوار مواجه شوند،ناگهان دستپاچه میشوند و نظم ذهنی خود را از دست میدهند و فکر میکنند کنکور را از دست داده اند.این گونه داوطلبان فکر میکنند دیگران به همه ی سؤالات پاسخ میدهند و فقط آن ها هستند که نمیتوانند به سؤال ها جواب دهند.متأسفانه اگر سؤال های کنکور دشوار باشد،داوطلبان قوی تر بیشتر آسیب میخورند چرا که میخواهند به تمام یا اکثر سؤال ها پاسخ صحیح بدهند.اما بد نیست بدانید برخی کسانی که در بهترین و دشوارترین رشته های دانشگاهی قبول شده اند در بعضی درس ها نمره ای کمتر از ۲۰ درصد به دست آورده اند.اگر داوطلب خوبی هستید و چند درس را خیلی خوب خوانده اید مبادا فکر کنید در کنکور باید به همه سوالات پاسخ دهید.اگر دیدید که نمیتوانید به چند سوال متوالی پاسخ دهید خود را نبازید.مطمئن باشید که دیگران هم وضع شما را دارند.اعتماد به نفس داشته باشید،حتی بد نیست در این جا کمی از خود راضی باشید و بگویید وقتی که این سوال ها برای من دشوار است،وای به حال دیگران!
زمانبندی بر سرجلسه کنکور بسیار مهم است. نباید ساعت مچی ات را فراموش کنی.
سیاست های مدیریت زمان را میتوانی در سر جلسه کنکور آزمایشی محک بزنی.یکی از این سیاست ها در کتاب راهنمای ارشد راهیان ارشد ارسطو خلیلی فر آمده است که به صفحه ۹۴ از این کتاب میتوانی مراجعه کنی.
کتاب راهنمای آزمون کنکور کارشناسی ارشد سراسری و آزاد ویژه رشته های مهندسی کامپیوتر-فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر.که شامل معرفی منابع درسی و بررسی آماری سرفصل های پرتکرار و فنون پاسخ به سوالات و شیوه های مطالعه است که به همت ارسطو خلیلی فر و ابوالفضل شیبانی به رشته تحریر در آمده و توسط انتشارات راهیان ارشد(آزاده) به صورت رایگان منتشر شده است.امیدوارم مفید واقع شده باشد و بتوانید با تلاش و همت و پشتکار به آرزوهایتان برسید.
هرگز آرزویی به تو داده نشده ، مگر آن که توانایی به حقیقت درآوردن آن هم داده شده باشد.هرچند باید برای رسیدن به آن کارکنی.(ریچارد باخ)
لینک دانلود کتاب مذکور:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.