من یکی از اونام که تو کنکور سراسری هر روز معمولا ۱۴ ساعت درس میخوندم!! واقعا هم میخوندم و به خاطر رقابت با بقیه و تشویق نکردن بقیه به درس خوندن مثل خودم و از این حرفا به هیچ کسی هم نمیگفتم که این همه درس میخونم!دانش آموز فوق العاده درسخوانی هم بودم رتبه برتر آزمون های آزمایشی هم بودم خیر سرم!! اما نتیجه ای که گرفتم واقعا جالب بود..یه سال پشت کنکوری وسال بعد قبولی تو یه دانشگاه غیرانتفاعی!!! :|
همین چند روز پیش تو یه امتحان همین بلا سرم اومد پنج دور جزوه رو خوندم ولی حتی یه کلمه نتونستم بنویسم !! درحالیکه شاید فقط نصف روز واسه ش وقت میذاشتم میتونستم یه نمره خوبی بگیرم!
(و نگرانم تو ارشد هم همین اتفاق بیفته واسه م !!
)
دلیل هم داره. اونی که زیادتر از حد معمول میخونه چون از خودش انتظار ِ صد درصدی داره و میخواد به همه سوالا درست جواب بده دچار استرس میشه و نتیجه ای که میگیره به مراتب بدتر از همه کساییه که شاید ربع اون ها هم تلاش نکردند!!
اما اونی که نرمال میخونه مثلا روزی شش ساعت یا حتی پنج ساعت اون مقداری که میخونه رو چون میدونه زمان کمی برا درس صرف میکنه با دقت میخونه اون مباحث رو و خودش رو هم مجبور نمیکنه به همه سوالا جواب بده و دچار استرس هم نمیشه !
پس به جای اینکه توجه بشه به بقیه که آره فلانی این همه میخونه من این همه بهتره با خودمون رقابت کنیم که امروز چند ساعت و یا حتی چند دقیقه بیشتر از دیروز خوندم و آیا کیفیت مطالعه هم مطلوب بود یا نه؟!!
بهتره با خودمون رقابت کنیم نه با کسایی که شرایط روانی و تحصیلیشون با ما متفاوته.