(۳۰ مهر ۱۳۹۱ ۱۲:۱۷ ب.ظ)a.nikfarjam نوشته شده توسط: اول تشکر می کنم از آقای جهانی بابت راهنمایی هاشون
ولی اجازه بدید در نهایت احترام باهاتون مخالفت کنم در رابطه با سختی و سادگی تست های درس های مشترک بین کامپیوتر و آیتی
در اینکه اصولا تست های درس ساختمان داده و طراحی الگوریتم کامپیوتر سخت تر از فناوری اطلاعات هست شکی نیست ولی در اینکه آیا یک داوطلب رشته فناوری اطلاعات می تونه این تست های سخت رو کنار بزاره و به تست های قبلی مطرح شده در کنکور فناوری اطلاعات بسنده کنه، باید با تردید پاسخ داد.
اصولا سختی و سادگی یک تست، کاملا به پایه ی داوطلب برمی گرده برای مثال شمایی که دانشجوی دانشگاه شریف بودید و استاد شما در این درس قطعا یکی از بهترین ها بوده، معیار سختی و سادگی تون کاملا با من که مثلا دانشجوی دانشگاه آزاد بوشهر بودم متفاوته
علاوه بر این، کنکور یک مسئله کاملا غیرقابل پیش بینی هستش، برای طراحان کنکور هیچ مشکلی نداره که سوالات کامپیوتر امسال رو خیلی سخت تر، و سوالات فناوری اطلاعات رو در سطح سوالات سال های پیش کامپیوتر طراحی کنن
و در آخر اینکه، تا سوالات سخت تر رو داوطلبی حل نکنه، مطمئن باشین از پس سوال های آسون هم برنمیاد، چرا که فکرش و قوه ی حل مسئله ش رو هیچ وقت درگیر چالش نکرده! نباید به تفکر قالب داد
اینم دلم نمیاد نگم که کافیه داوطلبی یک یا دو سوال خیلی مشکل تو سوالات مثلا امسال الگوریتم فناوری اطلاعات ببینه، باور کنین روحیه ش رو تا ته جلسه کنکور می بازه و مدام تو ذهنش میگه این نمونه ش رو دیده بودما گفتم واسه کامپیوتریاست ولش کردم! و این فکر سر جلسه دیوونش می کنه!
این بلا تو درس سیستم عامل امسال سر من اومد!
اول این که از این که زحمت کشیدی و این مطلب رو خوندی تشکر میکنم. دوم اینکه از اینکه نقد کردی هم باز تشکر میکنم چون این طوری باعث میشه مسئله بهتر مشخص بشه.
اول از همه منظور من از سخت بودن تستهای کامپیوتر نسبت به ایتی یه مفهوم نسبی بود و حرف شما رو قبول دارم که ممکنه همین تستهای ایتی هم برای خیلیها سخت باشه.. ولی کسی نمیتونه منکر این قضیه بشه که تستهای کامپیوتر تو سالهای اخیر به مراتب دشوارتر از تستهای ایتی بوده(تو درس طراحی الگوریتمی که توضیح دادم راجع بهش) علتشم گفتم چرا. چون اونجا درس تخصصیه و فرض بر اینه که داوطلب برای پاسخ دادنش زمان بیشتری دارد و اینجا درس مشترک و داوطلب زمان محدودی برای جل تست در اختیار دارد.
مسئله بعدی اینه که کنکور هر سال دارای یک استاندارد هست که داره ازش پیروی میکنه. هر سال یه درس تا دو تا درس از دروس مشترک ایتی سخت یا خیلی سخت طراحی میشوند. مثلا تو کنکور ۸۹ گسسته این طور بود تو کنکور ۹۰ گسسته و نرم افزار و پارسال شبکه این طور بود. تو کنکور ۸۸ هم کلا سخت بود به طوری که یکی با ۳۰ درصد مشترک میتونست رتبه زیر ۲۰ بیاره. بنابراین اگه روال کنکور رو مشاهده کنی میبینی که همیشه یه استاندارد خاصی داشته . مثل سیستم عامل که پارسال جز تستهای سخت بود و سال قبلش برای پایگاه داده این اتفاق افتاد. و سال ۸۹ برای معماری و مدیریت.
هرسال یه سری درس هم خیلی اسون سوالاتش طرح میشه مثه سال ۸۹ که طراحی الگوریتمش در حد جوک بود و هوش مصنوعیش بینهایت اسون بود و یا سال ۹۰ که ساختمان داده اش دو تا سوال تکراری داشت و یا سال ۹۱ که مهندسی نرم افزار و طراحی الگوریتمش اسون بود نسبتا. پس نتیجه ای که میشه گرفت اینه که چه بخواهیم چه نخواهیم هر سال یه سری درس سخت خواهند بود یه سری درس خیلی اسون و یه سری درس هم متوسط. اما تو پیش بینی این که برای کدوم درسها این اتفاق میفته منم با شما موافقم که کنکور غیر قابل پیش بینی است.
مسئله ی بعدی در مورد درس طراحی الگوریتم این که این درس یه ساختار خیلی مختصر و مفیدی داره و باقیش مسائلی است که توی این ساختار تعریف میشوند. من گفتم که بچه های ایتی اول باید مبنای درس رو بفهمند و بعد اون دسته سوالات اسون و متوسط و یه کم سخت این درس رو مطالعه کنند و بفهمند و سوالاتی که خیلی دشوار هستند رو اگر نفهمیدند بیخیال شوند و اگه میفهمند حلشونو که چه بهتر.من توی پست زیر
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
دلایلم رو برای اینکه نباید تو یه درس پدر خودمون رو در بیاریم و وقت خودمون رو زیاد صرف یه درس بکنیم رو گفتم. و کاملا با این قضیه مخالفم که یه داوطلب برای موفق شدن در کنکور باید تمام مسائل حل نشده در ذهنش را حل کند. گاهی اوقات باید بعضی چیزها را ایگنور کرد. البته این بعضی چیزها هم نباید زیاد بشه دیگه. در یه حد معقول باید باشه.
در مورد فایلی هم که تو پست اول پیوست کردم بگم که من همین یه فصل رو فرصت کردم این طور خلاصه کنم و فصول دیگه رو نرسیدم خلاصه کنم. حالا سر فرصت مقتضی اگه رسیدم حتما خلاصه اون فصول رو در اختیار بچه ها خواهم گذاشت. مسئله بعدی اینکه یه سری غلط تایپی داشت این فایله تو قسمت مدل های فرآیندی که من دوباره این فایل رو پیوست میکنم ان شا الله که به درد بخورد.