سلام خدمت همه دوستان،
توی انجمن دیدم که خیلی در مورد خلاصه نویسی بحث شده ولی در عین حال تعدادی از بچه ها رو دیدم که زیاد از خلاصه نویسی هاشون استفاده نمیکنن و دلیل این هم بیشتر وسواس مطالعه درس از روی کتابه. منظورم چیه؟ منظورم اینه که بعضی دوستان مثل خود من نسبت به خوندن کامل دروس حتی در مرحله مرور وسواس دارند و ترجیح میدن حتی از روی مرجع درس رو مرور کنن که خب این باعث میشه وقت بیشتری صرف این کار بشه. اما من زمانیکه واسه ارشد میخوندم با یک تکنیک ساده تونستم در اواخر آذرماه و اواسط دیماه یه خلاصه نویسی کامل و عالی داشته باشم طوری که وسواس مطالعه از روی مرجع تقریبا به صفر رسید.
توی این روش که ساخته و پرداخته ذهن مشوش خودم است
و البته من ازش نتیجه گرفتم، روال کار به این صورته:
من عادت داشتم و دارم که زمانیکه که مشغول مطالعه هستم، حتما یه کاغذ خالی زیر دستم باشه و هر مطلب رو بنویسم برای خودم. من فکر می کنم که هر درس اعم از سیستم عامل، نظریه و غیره باید حداقل ۳ دور از روی کتاب ( چه مرجع چه کتب کنکوری) خونده بشه ولی با سرعت های متفاوت که الان عرض میکنم. در دور اول من کتاب رو به طور کل و با سرعت کم میخوندم، در حین مطالعه تمام نکاتی که به نظرم مهم بود رو روی یه کاغذ A4 مینوشتم و این روال تا پایان دور اول ادامه پیدا میکرد. تا اینجا یه خلاصه نویسی اولیه داشتم و ممکن بود خیلی از نکات مهم به این خلاصه نویسی اضافه نشده باشه، وسواس به مطالعه از روی خلاصه نویسی هم دقیقا به همین دلیل بود. به فاصله چند روز از اتمام دور اول، دور دوم مطالعه درس موردنظر رو شروع میکردم ولی بالطبع تو دور دوم سرعت مطالعه بیشتر میشه چون مباحث آشناست ولی همیشه یادم بود که سرسری و بی انگیزه مطالعه نکنم. تفاوت این دور با دور اول این بود که خلاصه نویسی دور اول رو تکمیل میکردم، مثلا هر نکته جدید که یاد میگرفتم و تو خلاصه نویسی نبود رو با مداد اضافه میکردم. این دور هم به این روند ادامه پیدا میکرد. دور نهایی که دور سوم بود توام میشد با حل مفهومی تست های سال گذشته. مجددا خلاصه نویسی ای که از این درس داشتم رو مذاشتم جلوم و هر نکته که برام جدید بود بهش اضافه میکردم. معمولا نکات تست های مهم با آدرسشون رو به این خلاصه نویسی اضافه میکردم و این باعث میشد که در انتهای دور سوم از مطالعه، که تقریبا مصادف میشد با اواخر آذرماه تا اواسط دی ماه، کار من با کتب مرجع تموم بشه و دیگه رو بیارم به برگه های A4 دستنویس خودم. شاید به جرات میتونم بگم اینقدر این خلاصه نویسی ها کامل بود که هر نکته و یا تستی که بهش برخورد میکردم نکته مربوطه اش توی این خلاصه نویسی ها بود.
فکر میکنم اگه بخوام بیشتر از این بنویسم خسته کننده باشه به همین خاطر ترجیح میدم اگه نیاز به توضیح بیشتری هست در قالب پاسخ به سوالای دوستان باشه.
شاد و موفق باشید :-)